Premiera in Cuba: nunta intre o femeie transsexual si un homosexual

Duminica, 14 August 2011, ora 20:59
4099 citiri
Premiera in Cuba: nunta intre o femeie transsexual si un homosexual
Foto: CNN

In ziua in care Fidel Castro implinea 85 de ani, Cuba a inregistrat o premiera: casatoria dintre o femeie transsexula si un homosexualul. Una dintre persoanele care militeaza in Cuba pentru drepturile minoritatilor sexuale este chiar nepoata de frate a liderului cubanez, Mariela Castro, fiica actualului presedinte, Raul Castro.

Mireasa iese dintr-o masina decapotabila, de epoca, americana, isi apuca rochia cu ambele maini ca sa nu o murdareasca. Prietenii, adunati in jurul cuplului proaspat casatorit, arunca orez deasupra capului miresei. "Este cea mai fericita zi din viata mea", spune ea.

Mireasa este Wendy Iriepa. Iar daca o vezi, ai spune ca e o mireasa ca oricare alta. Iriepa a fost insa barbat. Si-a schimbat sexul si acum traieste visul oricarei femei, acela de a se casatori cu barbatul iubit la biserica.

Mirele ei, Ignacio Estrada, este un homosexual, care militeaza pentru drepturile minoritatii din care face parte. Ignacio si Wendy sunt primul cuplu gay care se casatoreste in Cuba, relateaza CNN. "Este un pas inainte pentru comunitatea gay", a spus Estrada jurnalistilor straini.

Wendy si Ignacio au ales special sa se casatoreasca pe 13 august, ziua de nastere a lui Fidel Castro. Au vrut sa senzibilizeze opinia publica asupra drepturilor homosexualilor.

"Vrem ca 13 august sa fie mai mult decat data nuntii noastre. Este, de asemenea, un omagiu adus libertatii. Gestul nostru ar putea marca un nou inceput pentru comunitatea gay",

La inceputul revolutiei lui Fidel Castro, homosexualii si transsexualii au fost inchisi sau trimisi in lagare de munca.

Acum insa, Mariela, fiica lui Raul Castro, actualul lider al Cubei, si nepoata lui Fidel Castro, duce o lupta intensa impotriva homofobiei.

Mariela Castro este sefa Centrului National de Educatie Sexuala, si a lucrat din interiorul sistemului pentru educarea activistilor de partid, dar si a politistilor pentru drepturile homosexualilor organizand in Cuba parade gay. Cu ajutorul Marielei Castro, in Cuba au fost legalizate in 2007 schimbarile de sex. Casatoriile intre membri de acelasi sex sunt inca interzise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#casatorie transsexual homosexual Cuba, #casatorie cuplu gay , #tabu