Beneficii surprinzatoare ale testosteronului (II)

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 08:07
6900 citiri
Beneficii surprinzatoare ale testosteronului (II)
Foto: understandingrelationships.com

Testosteronul ii ajuta pe barbati sa aiba o viata mai palpitanta, fericita, dar si plina de riscuri. Acest hormon aduce mai multe beneficii corpului nostru decat se credea pana acum.

Beneficii surprinzatoare ale testosteronului (I)

S-a observat ca barbatii care au primit testosteron in cadrul unor teste erau mai sinceri. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca ei au un sentiment mai mare al mandriei si al imaginii de sine, ceea ce ii face uneori sa treaca peste anumite ispite, inclusiv de ordin financiar. Testosteronul face mai mult decat stim pentru corpul barbatilor. Acest hormon influenteaza inclusiv modul in care actionam, scrie Fox News.

Se stie ca testosteronul este hormonul esential pentru barbati. El duce la dezvoltarea trasaturilor masculine, fizice si psihice, si confera corpului vitalitate si o stare de sanatate. De asemenea, el exercita o influenta notabila asupra unor functii fiziologice ale corpului, scrie Men's Health.

Iata si alte beneficii uimitoare ale testosteronului in viata barbatilor:

Optimismul

Intr-un studiu stiintific, barbatii care au urmarit filme pentru adulti au raportat un nivel cu 35% mai mare al testosteronului, la 90 de minute dupa urmarirea unui asemenea film. In plus, urmarea a fost cresterea optimismului si a energiei. Acum, ei au si scuza fata de iubite pentru a urmari asemenea productii: ele ii binedispun pe barbati.

Banii

Cercetatorii au observat ca barbatii cu un nivel ridicat al testosteronului sunt mai dispusi spre investirea unor sume mai mari de bani si isi asuma riscuri mai mari. Studiile au implicat simulari facute pe calculator. Asadar, poate fi tesosteronul de vina pentru criza financiara mondiala?

O metoda simpla de testare

Cei care vor sa faca un test simplu al nivelului acestui hormon in propriul corp pot apela la o metoda eficienta. In primul rand, ei ar trebui sa se uite daca au un abdomen (altii ii spun "burta") excesiv de mare.

Daca atunci cand privesti in jos, abdomenul iti blocheaza vederea propriilor organe sexuale, nivelul testosteronului este scazut. Un studiu epidemiologic din anul 2008 facut de New England Research Institutes (NERI) a aratat ca circumferinta taliei unui barbat este singurul indicator vizibil al nivelului de testosteron din corpul lui.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#beneficii testosteron, #studiu testosteron barbati , #testosteron