Ziare.com

Femeilor carora le place riscul, le place mai mult si sexul

de Anca Serghescu
Marti, 25 August 2009, ora 10:47

   

Femeilor carora le place riscul, le place mai mult si sexul
Femeile care nu se sfiesc sa-si asume riscuri au un nivel al testosteronului crescut, apropiindu-se de cel al barbatilor, ceea ce explica si apetitul lor crescut pentru sex, arata un studiu recent.

Hormonul numit testosteron "hraneste" dorinta sexuala atat in cazul barbatilor, cat si in cel al femeilor. Este asociat cu competitivitatea si dorinta de dominare.

Cum poti recunoaste femeile gata sa-si asume riscuri? Simplu: le gasesti pariind cu te miri ce ocazii sau band mai mult decat celelalte, eventual peste masura, relateaza Daily Mail.

Studiul care a dus aceste concluzii a fost realizat in SUA, pe un esantion de 500 de studenti de la Universitatea Chicago. Acestora li s-au luat mostre de saliva si au fost puse sa se joace pe calculator, astfel fiindu-le evaluata atitudinea fata de risc.

Femeile s-au aflat in situatia de a alege sa joace "la sigur", castigand o suma mica de bani, sau sa riste, potentialul castig fiind mult mai mare. S-a demonstrat astfel ca studentele care isi asumasera riscuri erau exact cele cu un nivel al testosteronului crescut si, prin urmare, cu o dorinta sexuala peste medie.

Testosteronul crescut duce la asumarea riscurilor si in cariera

Tot femeile care au un nivel crescut al testosteronului sunt si cele care fac alegeri riscante in ceea ce priveste alegerea unei cariere, indreptandu-se, de exemplu, catre domeniul finantelor.

Aversiunea majoritatii femeilor fata de riscuri explica si de ce domeniile riscante sunt alocate, de obicei barbatilor, femeile activand mai rar in aceste domenii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor