6 motive pentru care barbatii spun "nu" in pat

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 18:11
12017 citiri
6 motive pentru care barbatii spun "nu" in pat

Contrar a ceea ce se vehiculeaza in mod curent, barbatii nu sunt intotdeauna pregatiti sau dispusi pentru sex.

Pentru partenerele care se grabesc sa traga concluzia ca nu mai sunt gasite atragatoare sau poate a intervenit o alta la mijloc, psihologul si sexologul canadian David McKenzie ofera cateva motive pentru care barbatii sunt indreptatiti sa spuna "nu" in pat.

"In decursul ultimilor ani, numarul barbatilor care au trecut pragul cabinetului a crescut, iar din discutiile cu acestia am remarcat ca foarte multe femei iau initiativa in pat. Pe cele nelinistite de refuz le invit sa nu traga concluzii pripite, deoarece lipsa de interes poate avea cauze obiective si fara nicio legatura cu sentimentele partenerului fata de ele", spune David McKenzie, potrivit Plaisirsante.

Iata cele mai des intalnite motive pentru care barbatii pot spune "nu" si cateva sugestii pentru ca refuzul sa fie transformat intr-un acord total:

1. Partenerul trece printr-o depresie

"Depresia este cel mai mare obstacol in calea dorintei sexuale la barbati. La orice varsta, chiar si la cei foarte tineri, dorinta de a face dragoste dispare atunci cand se trece printr-o perioada de deprimare sau chiar de depresie", spune psihologul.

Insa depresia este o afectiune care se poate trata, iar pe langa medicatie si consilierea de specialitate, cheia succesului este rabdarea, lucru valabil pentru fiecare dintre parteneri.

2. Scaderea nivelui de testosteron

Dupa 40 ani, nivelul testosteronului incepe sa scada in mod lent, iar performantele sexuale pot si ele sa se diminueze. Insa, in anumite cazuri, in cursul andropauzei, nivelul acestui hormon poate cobori rapid, cauzand lipsa de energie si de interes sexual. Lipsa testosteronului reprezinta o afectiune fizica, care poate fi tratata daca se apeleaza la medic.

3. Existenta disfunctiilor erectile

Sexologul explica ca acestea sunt probleme curente, insa, foarte adesea, un barbat care sufera de astfel de tulburari se poate indeparta de partenera pentru a nu o dezamagi sau pentru a nu fi acuzat de lipsa de virilitate. "A nu fi la inaltime in pat afecteaza stima de sine. Crescand, toti baietii vorbesc despre experientele si performantele sexuale. Face parte din cultura", explica psihologul.

Solutia este o discutie deschisa intre parteneri si apelarea la ajutor de specialitate.

4. Un job stresant

Preocuparile profesionale pot taia elanul de a face dragoste in cazul mulotor barbati, in special in situatia in care se asociaza reusita profesionala cu stima de sine. Se impune o discutie in afara dormitorului, pentru a se stabili clar in ce masura aceste exigente in cariera afecteaza viata de cuplu.

5. Epuizarea

Este posibil ca, la sfarsitul zilei, barbatul sa fie prea epuizat pentru a mai fi receptiv la dorintele partenerei. Un pacient al psihologului David McKenzie marturiseste: "Atunci cand sunt putin obosit sunt dispus la o relatie sexuala. Insa cand sunt foarte obosit, ma simt total incapabil".

Sfatul psihologului in acest caz pentru femei este de a nu veni cu reprosuri, de a nu culpabiliza. Daca situatia se mentine mai mult de sase saptamani, trebuie sa se apeleze la un medic.

6. Barbatul se simte presat in relatie

Atunci cand incep o noua relatie, chiar barbatii pot fi cei care doresc sa o ia mai incet, pentru a-si cunoaste mai bine partenera. Cand intampina un refuz intr-o astfel de situatie, femeile trebuie sa inteleaga ca "barbatii sunt fiinte cu emotii si trairi si vor mai mult decat o simpla relatie sexuala", concluzioneaza specialistul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barbati motive refuz sex, #barbati lipsa interes sexual, #depresie lipsa libidou, #disfunctii erectile indepartare partenera, #barbati dezinteresati sex cauze , #viata sexuala
Comentarii