Cat mai conteaza virginitatea

Joi, 20 Februarie 2014, ora 09:47
12707 citiri
Cat mai conteaza virginitatea
Foto : Times of India

Din timpuri indepartate, virginitatea unei femei a fost considerata o comoara. De-a lungul istoriei, culturi din intreaga lume au pus, de asemenea, un mare pret pe virginitatea femeii. Dar timpurile se schimba si pentru un numar tot mai mare de tineri, barbati si femei, sexul nu mai este demult un subiect tabu.

Sexul premarital este o realitate certa a timpurilor noastre, mentioneaza Times of India. Mai mult decat atat, cuplurile care se afla intr-o relatie nu au niciun fel de mustrare in privinta intretinerii de relatii intime, chiar daca nu au nicio certitudine ca relatia va culmina intr-o casatorie.

Dr. Mahindra Vatsa, ginecolog si consilier in probleme legate de sex, arata insa ca mentalitatea virginitatii este inca prezenta pe continentul asiatic, fiind puternic legata de valorile traditionale.

"Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc in prezent este "Cum stiu ca mireasa mea sau prietena este virgina?". Singurul raspuns pe care il pot da la o astfel de intrebare este ca nu exista nicio modalitate de a cunoaste exact acest lucru", spune dr. Watsa.

"Exista barbati care se plang ca sotia nu a sangerat in prima noapte si, prin urmare, ei banuiesc ca nu a fost virgina. Adevarul este ca absenta sangerarii nu e un semn sigur ca fata nu e virgina, unele femei se nasc fara himen, la altele este atat de fragil incat se poate rupe foarte usor, fara ca ea sa realizeze acest lucru. La altele este atat de elastic incat nu se rupe cu usurinta.

Prin urmare, nu se poate verifica cu exactitate daca o fata este sau nu virgina decat daca ea recunoaste ca a avut relatii sexuale sau a trecut printr-o sarcina", mentioneaza sexologul Rajan Bhonsle.

Un himen intact nu este un semn sigur de virginitate. Cu progresele actuale in domeniul tehnologiei medicale, un chirurg plastic poate reconstrui destul de usor un strat de tesut care sa semene cu himenul, procedura fiind numita himenoplastie.

El continua sa adauge ca intr-o relatie este mai important pentru cuplu sa-si faca griji in ceea ce priveste virtutile, cum ar fi increderea si onestitatea. In cazul in care o femeie admite ca a avut un trecut sexual, acest lucru nu trebuie folosit impotriva ei. Faptul ca a recunoscut, chiar daca ar fi putut foarte bine sa ascunda, inseamna ca este sincera si e tot ce ar trebui sa conteze.

Specialistii semnaleaza faptul ca virginitatea nu e singura care conteaza pentru a intemeia o casnicie fericita, onestitatea si increderea sunt trasaturi cu mult mai importante, si ambii parteneri ar trebui sa le posede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#virginitate casnicie fericita, #virginitatea femei casatorie, #fete virgine casatorie , #viata sexuala