Conceptii depasite legate de viata sentimentala si sex

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 18:20
4098 citiri
Conceptii depasite legate de viata sentimentala si sex
Foto: msnbc.msn

Traim intr-o lume in care totul se modernizeaza, inclusiv relatiile sentimentale, dar, din anumite motive, in aceasta privinta unele cupluri respecta inca reguli vechi. Unele sunt bune, pastrand frumusetea romantismului, insa altele doar ingradesc si distrag atentia partenerilor de la ce si-ar dori ei cu adevarat.

Vrei sa afli ce reguli ar fi mai bine sa elimini din viata ta sentimentala? MSNBC iti arata cateva dintre conceptiile care sunt deja depasite.

1. Sa traiesti in concubinaj este rau pentru relatie

Potrivit unui studiu recent, doua persoane care au o relatie de dragoste locuind impreuna, dar fara sa fie casatorite, au aceleasi sanse de a avea un mariaj fericit ca si doua persoane care nu locuiesc impreuna inainte sa faca pasul cel mare.

Partenerii trebuie doar sa fie onesti in privinta motivului pentru care se hotarasc sa se mute impreuna. Poate fi un test pentru a vedea daca va intelegeti, cata vreme aveti optiunea de a renunta mai usor la relatie in cazul in care nu treceti testul.

Important este insa sa nu luati hotararea de a va muta doar pentru a economisi bani, spre exemplu, sau din cauza altor circumstante. Pentru relatie este esential ca intai sa apara o legatura emotionala puternica si apoi sa faceti acest lucru. Discutati despre viitor pentru a va asigura ca acest pas este unul dorit si de durata, nu ceva temporar sau o solutie de context.

2. O relatie de ocazie nu poate deveni niciodata una serioasa

Un alt studiu realizat recent la Universitatea Iowa arata ca o relatie ocazionala poate evolua uneori intr-o relatie solida. "Un procentaj semnificativ din relatiile curente incep cu sex lipsit de romantism si sentimente", a declarat autorul cercetarii, Anthony Paik. Si asta deoarece sexul de ocazie a fost pana de ceva vreme un gest tabu, dar in prezent unii oameni il vad ca pe o parte normala din viata si nu il lasa sa altereze inceputul unei relatii.

Ce trebuie sa faci daca vrei cu adevarat sa iti cunosti mai bine partenerul este sa resetezi ritmul in care va vedeti. Indiferent de cat de intimi ati fost in primele zile, rezista tentatiei de a-l vedea zilnic si de a ajunge in pat cu el de fiecare data cand va intalniti. O relatie are nevoie de timp pentru a deveni stabila, iar daca veti continua sa va axati doar pe sex veti crea o falsa impresie de apropiere.

Sa inveti cum sa formezi un cuplu, atat in dormitor cat si in afara lui, este una dintre pietrele de temelie ale unei legaturi sanatoase.

3. Sexul are nevoie de spontaneitate pentru a fi interesant

Daca ai flirtat in timpul unei cine romantice, avand in minte ca acasa o sa faceti sex, sau daca dimineata te-ai imbracat cu o lenjerie mai sexy, tot cu acelasi gand, nu ai facut altceva decat sa planifici sexul, intr-o anumita forma. Iar aceasta planuire devine si mai esentiala pe masura ce inaintezi mai mult in relatie.

Vestea buna este ca anticiparea si pregatirea pentru sex pot face ca acesta sa fie chiar mai fierbinte decat o partida spontana, si asta deoarece gandul la ce se va putea intampla actioneaza ca un preludiu, creand o tensiune care sporeste placerea atunci cand chiar se intampla.

4. Nu mergeti la culcare suparati

Adevarul este ca, atunci cand doi oameni sunt furiosi, exista sanse destul de mici ca divergentele dintre ei sa se rezolve. O solutie mai buna ar fi sa dormiti fara sa lamuriti lucrurile, dar cu conditia sa vorbiti a doua zi. Cel mai probabil atunci veti fi mai linistiti si veti vedea mai limpede situatia.

Cand iti stapanesti furia un timp mai lung, ai ragaz sa iti analizezi mai bine trairile si dorintele si ai sanse mai multe si sa nu te lasi prada tendintei de a spune cuvinte de care sa iti para rau mai tarziu. Esential este insa sa discutati problema, nu sa fugiti de ea.

5. Nu vorbiti despre bani decat daca sunteti casatoriti

Atunci cand relatia devine una serioasa, este important sa discutati si aspectul financiar si sa fiti sinceri in privinta datoriilor sau castigurilor, pentru a nu va trezi cu surprize mai tarziu.

In plus, este bine sa discuti cu partenerul pentru a vedea daca impartasiti aceleasi idei legate de bani - cum ii cheltuiti spre exemplu (care sunt prioritatile).

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#conceptii depasite sex, #conceptii invechite sex, #conceptii depasite relatii , #viata sexuala
Comentarii
Poza Conu_Alecu
Conu_Alecu
rank 5
Acest articol nu este altceva decat un