Concert Elton John la Moscova, dedicat unui homosexual torturat pana la moarte

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 10:33
1728 citiri
Concert Elton John la Moscova, dedicat unui homosexual torturat pana la moarte
Foto: TV5

Aflat in concert la Moscova, Elton John, starul pop britanic, a criticat legea ruseasca potrivnica "propagandei" homosexuale, facand apel la autoritati sa renunte la orice discriminare in acest sens.

Cantaretul, a carui homosexualitate este cunoscuta, "a spus ca a aflat cu tristete de adoptarea legii pe care a calificat-o antigay", potrivit Interface, citata de TV5

Sursa mentionata precizeaza ca "Elton John a indemnat autoritatile ruse sa renunte la orice forma de discriminare, inclusiv la cea bazata pe o orientare sexuala non-traditionala", folosind o expresie obisnuita in Rusia pentru a descrie homosexualitatea.

Atat Inteface, cat si multe mesaje de pe retelele sociale informeaza ca Elton John si-a dedicat concertul de la Moscova lui Vladislav Tornovoi, un barbat de 23 de ani, torturat pana la moarte, in luna mai, la Volgograd, aparent pentru homosexualitatea sa.

Crima viloenta a provocat nelinistea comunitatii gay, dar si a aparatorilor drepturilor homosexualior din Rusia.

Elton John este primul star occidental din showbiz cunoscut pentru promovarea drepturilor homosexualilor care concerteaza in Rusia, dupa ce Vladimir Putin a promulgat in iunie o lege interzicand "propaganda" homosexuala in fata minorilor.

Inainte de promulgarea legii ruse "antigay", starurile pop americane Madonna si Lady Gaga protestasera in timpul concertelor din Sainkt-Petersburg impotriva unei legi locale mergand in acelasi sens.

"Elton John denunta cu curaj legislatia antigay, in spatele pianului sau pe scena din Moscova", a scris pe Twitter omul de afaceri Evgheni Lebedev, proprietarul publicatiilor britanice The Independent si Evening Standard si fiul miliardarului opozant rus al Kremlinului, Alexandru Lebedev.

Cantaretul, care trebuia sa concerteze, sambata, in Kazan, si-a exprimat pe CNN dorinta de a se intalni cu comunitatea LGBT (lesbiene, gays, bisexuali, transexuali), estimand ca situatia sa actuala in Rusia este "atroce".

"Elton John este o mare figura a culturii in lume. Este greu sa se ignore ceea ce spune", a declarat Ivan Tikhonov, reprezentant de seama al miscarii ruse LGTB.

Pe de alta parte, un alt responsabilal al comunitatii homosexuale ruse i-ar fi reprosat lui Elton John ca nu a stiut sa-si exprime sustinerea mai devreme: "Sa nu spuna ca ca in doar cateva cuvinte va schimba totul".

In Rusia, homofobia este raspandita pe scara larga, iar homosexalitatea a fost considerata infractiune pana in 1993, apoi ca o boala mintala in1999.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elton John concert Moscova, #Elton John denunt discriminare, #discriminare homosexuali , #viata sexuala