Cum afli daca esti dependent de sex

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 08:23
6106 citiri
Cum afli daca esti dependent de sex
Foto: thecolorsmagazine.com

In psihiatrie exista o zicala: un dependent de sex este acela care face mai mult sex decat terapeutul sau. Hipersexualitatea este o problema serioasa si poate cauza chiar divortul. Va prezentam mai jos cateva criterii pe care le puteti folosi pentru a va da seama daca suferiti de aceasta boala.

Multi se intreaba care sunt criteriile conform carora putem sa numim o persoana "dependenta de sex", se mentioneaza intr-un material al The Globe and Mail.

Este binecunoscuta boala celebrului Tiger Woods, cel care a recunoscut ca este dependent de sex. Acesta este si motivul care a dus la divortul cunoscutului jucator de golf. Nevoia continua de sex l-a determinat sa aiba multe aventuri extraconjugale.

Dependenta de sex se manifesta la nivel cerebral si este considerata o afectiune psihica. O persoana care are o "afectiune hipersexuala" ar trebui sa fie caracterizata de urmatoarele aspecte:

- isi petrece mult timp gandindu-se la fantezii sexuale si orgii;

- in viata de zi cu zi, foloseste un comportament sexual pentru a se descurca atunci cand apar probleme cotidiene ca anxietatea, depresia sau iritabilitatea;

- desconsidera raul emotional si fizic al celorlalti implicati si incearca, dar nu reuseste sa isi schimbe comportamentul.

Hipersexualitatea exista de sute de ani, afirma Martin Kafka, profesor de psihiatrie la Harvard Medical School. Aceasta afectiune duce la probleme in cuplu si chiar la divort.

De asemenea, in unrma unui asemenea comportament hipersexual, apar sarcini nedorite si creste riscul de a contracta o boala cu transmitere sexuala. Multe cupluri apeleaza la ajutorul psihiatrilor, deoarece nu se mai inteleg asupra frecventei actelor sexuale.

Uneori, apar neintelegeri, deoarece un partener il acuza pe celalalt de hipersexualitate, iar celalalt ii raspunde ca el este exact opusul, adica "hypo-sexual". Aici este problema, care dintre cei doi are o afectiune?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dependent de sex, #comportament hipersexual, #cuplu sex , #viata sexuala