Cum se vede sexualitatea dupa 50 de ani

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 15:24
14272 citiri
Cum se vede sexualitatea dupa 50 de ani
Foto: Quintonic

Dupa 50 de ani, femeile pun stapanire din plin pe dorintele lor, iar barbatii sunt in plina forta sexuala. Femeile cunosc foarte bine placerea si s-au obisnuit cu ea in deceniile trecute.

Barbatii au acumulat suficienta experienta de viata pentru a se cunoaste si a incepe sa inteleaga mai bine cine sunt. Ca atare, pentru ei, dupa ce au depasit 50 de ani, incepe o perioada de confirmare a virilitatii si capacitatii de seductie.

Quintonic a scos in evidenta diferentele in ceea ce priveste sexualitatea femeilor si cea a barbatilor ajunsi la varsta mijlocie.

Dorintele sexuale inca neexplorate

Femeile ajunse la aceasta varsta sunt curioase sa descopere ceea ce nu au cunoscut inca, vor sa exploreze, sa incerce, manifestand chiar o anumita lacomie. Este una dintre diferentele fata de secolul al XIX-lea (de exemplu) care era foarte pudic in ceea ce priveste dorinta feminina.

Dar, dincolo de aceste consideratii pozitive, femeile au un fel de nerabdare ce poate sa apara mai ales daca viata lor sexuala trecuta nu a raspuns tuturor asteptarilor.

Nelinistile barbatilor

Multi gandesc ca e varsta inceputului sfarsitului. Angoasele cu privire la pierderea erectiei, grijile legate de prostata, pensionarea iminenta, iata elemente cu actiune asupra psihicului si care pot da barbatilor usoare stari depresive.

Menopauza

In cazul femeilor, probabil menopauza s-a instalat deja. Ea poate impiedica anumite elanuri. Mintea poate vrea, dar corpul nu raspunde favorabil. Absenta libidoului, iritabilitatea, bufeurile, uscaciunea vaginala sunt posibile piedici ale unei sexualitati infloritoare. Dar dorinta iese adesea invingatoare din aceste momente si orizontul se arata favorabil placerilor, cu putin ajutor.

Varsta la care barbatii infloresc

Cu conditia sa-si construiasca stima de sine, sa invete sa se afirme, sa continue sa-si intretina corpul, sa ramana vigilenti, pe scurt sa-si accepte varsta, fara a o maximaliza, barbatii pot trece prin cea mai frumoasa perioada.

Varsta mijlocie poate fi triumfatoare pentru un barbat in sexualitatea sa. Primul care trebuie sa creada este chiar el insusi.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#barbati sexualitate varsta mijlocie, #diferente barbati femei sexualitate, #barbati sexualitate 50 ani, #femei sexualitate 50 de ani, #femei sex menopauza , #viata sexuala