Dileme legate de sex? Iata raspunsurile de care ai nevoie

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 22:23
8628 citiri
Dileme legate de sex? Iata raspunsurile de care ai nevoie

Sexul este un subiect extrem de relaxant pentru unii oameni, insa la fel de stanjenitor poate fi pentru altii.

Specialistii citati de Herald Sun au incercat sa gaseasca raspunsuri general valabile pentru barbati si pentru femei, solutii pentru cele mai cunoscute dileme pe care oamenii le au in materii de relatii sexuale.

Cat de des trebuie sa facem sex?

Aproape toata lumea doreste cifre si targeturi de atins, insa specialistii recomanda cuplurilor tinere sa faca amor de doua sau trei ori pe saptamana, in vreme ce partenerii trecuti deja de prima tinerete ar trebui sa aiba relatii intime o data, de doua ori pe saptamana sau o data la patru nopti.

In orice caz, nu este recomandat sa facem din frecventa actelor sexuale un scop, deoarece asta ne afecteaza relatiile.

Cat de mult ar trebui sa dureze o partida de sex?

Nu exista o durata care sa fie considerata normala, insa exista anumite medii. Totul depinde de cum se simt persoanele care fac asta, de relatia pe care o au, de ceea ce ii motiveaza sa faca amor, dar si de contextul in care are loc partida.

Un barbat ar trebui sa ajunga la orgasm, in medie, dupa circa 5,4 patru minute de la penetrare, sustin specialistii. Daca acest lucru se intampla in cel mult doua minute, atunci e posibil ca barbatul sa aiba o problema, iar daca nu se intampla deloc ca barbatul sa ajunga la orgasm, atunci este cazul sa apelati la un medic.

In medie, o femeie are nevoie de circa 20 de minute de preludiu inainte de penetrare, desi si in cazul persoanelor de sex feminin o partida de amor pe fuga poate fi amuzanta, spun specialistii.

Cat de mare trebuie sa fie un penis de dimensiune medie?

Exista organe genitale masculine de toate marimile, astfel ca un penis de dimensiune medie poate avea intre 11,25 si 18,75 de centimetri in erectie. In cazul unor barbati, diferenta de dimensiune dintre starea flasca si cea erecta nu este mare.

In orice caz, la fel ca si in cazul organelor genitale feminine, si cele masculine au tot felul de forme si dimensiuni.

Punctul G chiar exista?

Specialistii sustin ca anumite cercetari au demonstrat ca exista o zona situata in partea superioara a vaginului, care atunci cand este stimulata produce placere intensa.

Totusi, anumiti specialisti exclud existenta asa numitului punct G, sustinand ca fiecare femeie in parte are zone ale organului genital mai bogate in terminatii nervoase, dar si zone mai putin receptive la placere.

Cum stii daca partenerul/partenera are o problema sexuala?

Indiferent daca problema o are barbatul sau femeia, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa comunicati despre aceste probleme. Totul trebuie facut in cuvinte frumoase, astfel incat celalalt sa se simta iubit. Nu judeca si nu acuza, ci propune o rezolvare cu calm a lucrurilor.

In cazul barbatilor, ejacularea precoce este cea mai comuna problema ce tine de sexualitate. Ea poate fi insa rezolvata cu usurinta printr-un tratament recomandat de medic. Si sa nu uitati: comunicarea in cuplu este esentiala in astfel de situatii!

In cazul femeilor, probleme de natura sexuala apar adesea pe fond hormonal sau din cauza pilulelor contraceptive. La fel ca si in cazul barbatilor, femeile care au un apetit sexual scazut sau care nu mai simt placere in a face sex trebuie sa consulte un medic, iar problemele pot fi rezolvate cu ajutorul unui tratament.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#intrebari raspunsuri sex, #probleme sex raspunsuri specialisti, #probleme viata sexuala, #disfunctii sexuale barbati femei , #viata sexuala
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Nu stiu cit trebuie sa dureze sexul dar de 24 de ani tot ne ard....
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5