Ziare.com

Dorinta sexuala a femeilor, controlata de o substanta surprinzatoare

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 20:05

   

Dorinta sexuala a femeilor, controlata de o substanta surprinzatoare
Pana acum se credea ca hormonul denumit oxitocina controleaza doar comportamentul social al oamenilor, insa un nou studiu al specialistilor arata ca acesta e responsabil si de reglarea dorintei sexuale a femeilor.

Expertii de la universitatea Rockefeller, din orasul american New York, au constatat in urma unor teste pe cobai ca nivelul scazut de oxitocina din organism duce la scaderea dorintei sexuale, scrie Fox News.

Cercetatorii spun ca atunci cand cobaii de sex feminin au avut un nivel redus al oxitocinei in corp, situatia s-a reflectat in dorinta lor sexuala mai mult decat in cazul celor de sex masculin. "Exista o diferenta functionala in felul in care cobaii de sex masculin si cei de sex feminin au raspuns", spune Nathaniel Heintz, cel care a coordonat cercetarea.

Studiile din trecut au indicat faptul ca oxitocina joaca un rol esential in stabilirea unei legaturi apropiate intre parteneri si intre mama si copil. Conform unui articol aparut in publicatia "Psychoneuroendocrinology", nivelul de oxitocina creste mult in cazul oamenilor indragostiti. Cu cat el este mai ridicat, cu atat mai lunga este si relatia de iubire dintre doua persoane.

O alta cercetare, ale carei rezultate au aparut in revista "Social Cognitive and Affective Neuroscience", arata ca oxitocina imbunatateste comunicarea intre oameni si scade nivelul de cortizol, un hormon al stresului, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor