Ziare.com

Dureri in timpul actului sexual? - vezi posibile cauze

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 09:56

   

Dureri in timpul actului sexual? - vezi posibile cauze
Unele femei resimt dureri in timpul actului sexual. Acest disconfort le creeaza o stare de frustare, ceea ce face ca actul sexual sa devina aproape imposibil. Care este cauza acestor dureri? Este posibil ca vina sa-i apartina partenerului, sau totul nu este decat o nascocire a mintii?

In mod normal, in timpul actului sexual, niciunul dintre parteneri nu trebuie sa resimta un disconfort (mai putin in cazul primului contact sexual, cand aceste mici dureri sunt normale). Exista mai multe motive pentru prezenta durerii in timpul sexului: alergie la latex, prezenta unor ciuperci infectioase, candidoza, infectii ale tractului urinar, vulvovaginite sau chisturi ovariene, scrie Teen Problem.

Daca constatati ca sunteti alergica la prezervativele din latex, incepeti sa utilizati altele, confectionate din alte materiale. In nici un caz, acest pas nu va afecta siguranta actului sexual.

Cele mai multe dureri care apar in timpul actului sexual sunt date de prezenta unor ciuperci infectioase. Infectia nu este una grava, insa uneori e nevoie de mult timp si rabdare pentru ca aceasta sa poata fi tratata complet. Partenerul ar trebui, de asemenea, sa se trateze, pentru ca si el ar putea fi infectat.

Candidoza este o infectie funciga care afecteaza mucoasa organelor genitale. Dupa un act sexual, in jurul vaginului femeii se observa o iritatie rosie si inflamata, resimtindu-se asa-numita senzatie de mancarime si ardere. In corpul fiecarui om exista cantitati mici din aceasta ciuperca, care face parte din familia din Candida. Atunci cand echilibrul acido-bazic este dereglat, ciupercile incep sa se multiplice si apare candidoza.

In cele mai multe cazuri, cauza se gaseste in utilizarea produselor pentru igiena intima, exagerat de parfumate: geluri de dus, sapunuri, prosoape.

Daca simtiti arsura si dureri in timpul sexului, dar si in timp ce va aflati pe o bicicleta, de pilda, este posibil sa aveti o vulvovaginita. Diagnosticul nu este usor de pus, si, daca nu este dat la timp, infectia poate deveni cronica. Vulvovaginita apare ca urmare a administrarii indelungate de antibiotice, ca o complicatie a unei candidoze cronice sau altor infectii vaginale.

Doamnele care au chist ovarian resimt dureri in zona pelviana, in timpul sexului. Este posibil sa resimta acelasi tip de durere si in timpul menstruatiei. Chistul este o entitate benigna, care poate disparea fara tratament in decurs de 2-3 luni. Pentru ca sexul sa nu mai fie dureros in aceasta situatie, nu trebuie decat sa schimbati pozitia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7368 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor