E bine sa faci sex 365 de zile pe an?

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 13:39
19599 citiri
E bine sa faci sex 365 de zile pe an?

In urma cu doi ani, doua familii americane obisnuite (cu copii si joburi cu un program normal) au hotarat ca viata lor sexuala si relatia de cuplu au nevoie de o imbunatatire.

Sexul in fiecare zi li s-a parut, atat celor din familia Brown, cat si celor din familia Muller, cea mai buna idee.

E drept ca, Charla Muller, casatorita de opt ani, si-a exprimat decizia mai voalat, ea dorind, astfel, sa-i faca un cadou mai special sotului, ei, ajuns la cea de-a 40-a aniversare.

Ambele familii s-au tinut de cuvant, facand sex in fiecare dintre cele 365 de zile ale anului. Si-au cumparat jucarii sexuale, carti pe aceasta tema, au aprins lumanari si au pus sexul pe lista cu lucruri obligatorii de facut a doua zi. Experientele si le-au povestit in doua carti care au devenit best-selleruri in SUA.

Conform unor statistici oficiale, americanii fac sex de 66 de ori pe an. Publicatia americana Newsweek atrage atentia ca intre 15 - 20% dintre cuplurile americane fac sex de mai putin de 10 ori pe an. Asa s-a nascut peste ocean sintagma "mariaje fara sex" .

Pro si contra

In timp ce ambele cupluri au povestit ca intreaga viata li s-a schimbat, scapand de stres, anxietate, simtindu-se mai plini de energie, mai jucausi, mai aproape de partener, pe scurt, intr-o stare fizica si psihica mult mai buna decat inainte, specialistii se intreaba daca intr-adevar aceasta este solutia. Parerile sunt pro si contra.

In timp ce specialisti precum Helen Fisher, care lucreaza la Centrul de Studii al Evolutiei Omului, din cadrul de partamentului de antropologie al Universitatii Rutgers, sunt de parere ca sexul trebuie facut cat mai des, dand ca exemplu populatia din sudul regiunii Kalahari, unde partenerii fac amor zilnic pentru relaxare, exista si voci, precum cea a lui Pepper Schwartz, profesor de sociologie la Universitatea Washington din Seattle, care sustin ca intr-un cuplu normal sexul zilnic este ceva de domeniul fanstasticului. "Ori cei doi au un apetit olimpic, ori unul dintre parteneri considera sexul ca fiind cel mai important lucru de pe lume, iar celalalt are prea mult bun simt si bunavointa".

Sexul, ca si friptura

Chiar daca nimeni nu neaga binefacerile sexului, fiind bun atat pentru relatie, cat si pe plan personal, pentru a te mentine sanatos (ajuta respiratia, muschii, circulatia sangvina, fiind antidepresivul perfect si o buna sursa de energie), Debbie Mandel, experta in managementu stresului, este de parere ca partidele de amor nu trebuie sa aiba o frecventa zilnica. "Cateva zile de abstinenta, nu prea mult, creaza senzatia placuta de anticipare si nerabdare. S-ar putea sa-ti placa friptura, dar daca o consumi zilnic, asta-ti va diminua din senzatiile placute. Obisnuieste-te cu partidele regulate de sex, dar nu le lasa niciodata sa devina o rutina, un automatism obligatoriu".

Andrea M. Macari, specializata in terapia prin sex, recomanda partidele frecvente la orizontala, sustinand ca sexul trebuie sa fie "satisfacator". "Asteptarile nerealiste maresc anxietatea. Sexul este ca si pizza: chiar cand nu e reusita, tot e destul de buna. Pe o scara de la 1 la 10, sexul "satisfacator" se situaeaza intre 5 si 7".

Sfaturile expertilor

Reporterii de la WebMD au incercat sa puna cap la cap ideile expertilor, intocmind un scurt indrumar pentru cei care nu sunt inca specializati in sex:

Mareste frecventa: Dubleaza numarul partidelor de amor din prezent si vei ajunge la frecventa cu care ar trebui sa intrati in doi in dormitor. In sase luni, dubleaza din nou numarul.

Actioneaza conform dorintelor pe care le ai: Cand te simti "cu chef", indreapta-te spre dormitor. Cu cat trece mai mult timp de la momentul in care ai simtit dorinta si cel in care simti arcurile patului sub tine, motivatia va scadea.

Pretinde ca ai chef pana intri in ritm: Chiar daca n-ai inca starea necesara, odata ce ai inceput, iti va placea. Cu alte cuvinte, cheful vine mancand!

Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
În magazinele și tarabele din România pot exista o mulțime de capcane pentru cumpărători: pentru a nu face „risipă", unii comercianți expun produse din carne alterată. Un expert...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#sex, #frecventa, #experti, #sfaturi, #pareri , #viata sexuala