Excesul de sex poate fi mortal

Duminica, 29 Decembrie 2013, ora 10:42
11599 citiri
Excesul de sex poate fi mortal
Foto: Arhiva

Dupa cum abstinenta este daunatoare organismului, cercetatorii au stabilit ca si excesul de activitate sexuala poate avea consecinte, uneori chiar letale.

A fost recent semnalat cazul unui personaj bogat din Orientul Mijlociu, care si-a propus sa aiba relatii consecutive cu fiecare din cele sase sotii ale sale. N-a rezistat decat la patru, iar la a cincea i s-a oprit respiratia chiar in timpul placerii. Facuse un atac de cord, informeaza Factroom.

Asemenea recorduri nu sunt permise, prezinta riscuri, au consecinte, iar cel din cazul de fata a lasat in urma sa sase vaduve deodata.

Cu un timp in urma, agentia pentru statistica din Torino, Italia, a facut inventarul unor asemenea evenimente, constatand ca, la barbati, decesul in timpul actului sexual intervine de douazeci de ori mai frecvent decat la femei, iar in intreaga Italie 75% din cazurile deceselor pe fond sexual se produc in cadrul escapadelor si numai 25% in familie.

Rezulta ca un factor hotarator care duce la asemenea sfarsit este cel emotiv iar barbatii pot fi invinuiti ca nu stiu sa se stapaneasca si chiar sa intrerupa actiunea inceputa, in cazul cand simt o deteriorare brusca a sanatatii.

Intrucat in majoritatea cazurilor ei nu procedeaza astfel, continuand copulatia, expertii au constatat ca sunt foarte rare situatiile cand infarctul, intervenit in timpul actului sexual, mai este stapanit. De obicei pacientul, daca nu este cuprins de dureri atroce, se stapaneste sa reziste in continuarea actului sexual, pe care nu-l abandoneaza usor.

Mai ciudat este faptul ca, in conformitate cu datele furnizate de aceeasi agentie, in anul 2011, 20% dintre barbatii care au suferit un infarct in timpul actului sexual s-au situat la varste cuprinse intre 29 si 31 de ani. Este putin probabil ca, la aceasta varsta, ei sufereau de inima. Atunci ce s-a intmaplat?

Evident, nu s-a intamplat nimic altceva, decat faptul ca incordarea cu care partenerul a actionat in timpul partidei de sex, depasea capacitatea organismului de a suporta efortul, iar el, desi simtea o stare de inconfort, nu vroia in ruptul capului sa lase totul balta, ca sa treaca brusc la odihna.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#exces de sex, #activitate sexual exces, #activitate sexual normala , #viata sexuala