Femeile si sexul - probleme si sfaturi pe grupe de varsta

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 18:18
33223 citiri
Femeile si sexul - probleme si sfaturi pe grupe de varsta

O viata sexuala plina de scantei este buna pentru toata lumea, indiferent de varsta. Din pacate, multa lume da vina pe prea multa munca, oboseala, stres si diversi alti factori atunci cand esueaza in acest sens.

Totusi, exista modalitati prin care sa te asiguri ca acest lucru nu se intampla si ca tu si partenerul de viata aveti o relatie sexuala sanatoasa, indiferent de varsta si de factorii inconjuratori. Iata cum este acest lucru posibil, conform Prevention:

La 20 de ani

Avantaje: la aceasta varsta, nivelul de estrogen, progesteron si testosteron este maxim, fiind cea mai buna perioada pentru amor si chiar copii. Pentru ca hormonii se inmultesc inainte de ovulatie, este posibil ca femeile sa aiba fantezii si sa-si doreasca mai mult sex in aceasta fereastra de 2-4 zile.

Provocari: dupa cum arata studiile, femeile de 20 de ani ating orgasmul mai greu decat cele de 30 de ani. Desi au hormonii de partea lor, femeile tinere nu sunt atat de sigure pe ele si nu stiu ce sa ceara in dormitor, asa ca sunt mai putin satisfacute.

In plus, acestea sunt si cele care apeleaza cel mai des la pastile contraceptive, care scad apetitul sexual.

La 30 de ani

La aceasta varsta, o femeie se afla la apogeul vietii sale sexuale. Stie exact ce vrea si, desi estrogenul, progesteronul si testosteronul fluctueaza, nu mai e atat de inhibata de complexe.

Provocari: dupa ce femeile nasc, ceea ce se intampla mai ales la aceasta varsta, testosteronul scade la limite foarte joase, la fel putandu-se intampla si cu cheful de sex. Femeile care alapteaza resimt si efectele hormonului numit prolactina, care suprima ovulatia, dar si productia de estrogen si progesteron.

Astfel, sexul are de suferit. Masturbarea ar fi o solutie, indiferent de varsta, caci echilibreaza hormonii.

La 40 de ani

Un nou studiu de la Universitatea din Texas arata ca pofta de sex a femeilor creste odata cu inaintarea in varsta si scaderea fertilitatii. "Femeia se va gandi mai mult la sex, va avea fantezii sexuale frecvente si intense si va fi mai dornica sa se implice in activitati sexuale, mai mult decat la orice alta varsta", spun sexologii.

Teoria cercetatorilor este ca in trecut, atat de multi copii mureau de boli si foamete, incat ceasul biologic al femeii s-a resetat, permitand femeii sa procreeze si la o varsta relativ tarzie.

Provocari: la 40 de ani, nivelul de testosteron al unei femei se injumatateste fata de 25 de ani, fapt ce afecteaza si libidoul. In plus, nu mai e mult si se va instala menopauza.

Fluctuatiile de estrogen, progesteron, testoteron sunt foarte mari, apar cicluri menstruale neregulate si bufeuri. Multi ginecologi prescriu pastile anticonceptionale, cu un flux de estrogen stabil in fiecare zi.

Daca pofta de sex nu dispare, insa devine o problema uscaciunea vaginala, se pot folosi lubrifiantul si cremele speciale.

La 50 de ani

Odata cu maturitatea, vine si experienta, iar femeile intre 50 si 65 de ani sunt cel mai satisfacute de viata lor sexuala, caci stiu tot ce trebuie facut pentru a ajunge la orgasm.

Manipularea menopauzei: din cauza scaderii testosteronului si inexistentei estrogenului, pofta de sex aproape ca nu mai exista dupa menopauza. Totusi, exista modalitati prin care sa o readuci.

Foloseste creme si geluri cu testosteron, pastile cu doze mici de testosteron si tratamente de inlocuire hormonala, care ajuta si la mentinerea sanatatii osoase.

Cu cat ai mai mult tesut adipos, cu atat libidoul scade mai mult, asa ca incearca sa ai o alimentatie sanatoasa si sa faci exercitii fizice, macar 20 de minute pe zi. Acestea vor imbunatati circulatia sanguina in zona genitala si dorinta sexuala va creste.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#viata sexuala varste sfaturi, #viata sexuala femei sfaturi, #viata sexuala femei varsta, #femei viata sexuala activa, #femei probleme sexuale sfaturi, #fluctuatii hormoni femei sex , #viata sexuala