Iei anticonceptionale? - Sondaj Ziare.com

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 08:59
5533 citiri
Iei anticonceptionale? - Sondaj Ziare.com
Foto: www.psychologytoday.com

Pastilele anticonceptionale sunt considerate o necesitate intr-o lume moderna si multe femei apeleaza la acestea, chiar daca pe termen lung au si parti mai putin bune.

Marele avantaj al anticonceptionalelor este impiedicarea aparitiilor sarcinii, insa sunt recomandate si in tratamente pentru diverse afectiuni. In plus, sunt bune si pentru tratarea acneei.

Principalul dezavantaj este insa aportul de hormoni, care nu se observa pe termen scurt, ci intr-un timp mai indelungat. Acest lucru poate duce si la disfunctii ale unor organe, arata Ezinearticles.

Trebuie mentionat ca printre reactiile adverse ale anticonceptionalelor se numara cresterea in greutate, durerile de cap, greata, nivel oscilant al nivelului de glucoza in sange, modificari ale dispozitiei, hipertensiune arteriala si diverse probleme ale ficatului.

In mod normal, fiecare femeie care doreste sa inceapa administrarea anticonceptionalelor trebuie sa faca o vizita la medicul ginecolog. Aceste pastile trebuie prescrise de medic in functie de rezultatul unor analize, deoarece sunt anumite persoane care nu trebuie sa urmeze un astfel de tratament.

Dupa vizita la medic si stabilirea tipului de anticonceptionale trebuie sa te asiguri ca vei fi responsabila, astfel incat sa le iei in fiecare zi, de preferinta la aceeasi ora, timp de 21 de zile pe luna. In ultimele sapte zile ale lunii nu se vor lua pastile sau se iau unele inactive, asta depinzand de tipul de contraceptive orale prescris.

Cine nu trebuie sa ia anticonceptionale

Vizita la medicul ginecolog este foarte importanta deoarece unele femei nu au voie sa urmeze un astfel de tratament. Printre acestea se numara pacientele cu boli de ficat, boli de coagulare sau care au avut anumite tipuri de cancer.

De asemenea, cele care au avut in familie un caz de tromboza nu trebuie sa utilizeze metode hormonale pentru impiedicarea sarcinii.

Fumatoarele si femeile de peste 35 de ani care doresc sa urmeze o astfel de metoda trebuie sa se astepte la reactii adverse mai puternice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#anticonceptionale efecte secundare, #femei anticonceptionale, #romance anticonceptionale, #contraceptive orale contraindicatii , #viata sexuala