Lipsa sexului iti poate scurta viata

Joi, 26 August 2010, ora 07:00
8481 citiri
Lipsa sexului iti poate scurta viata
Canadianfamily

Absenta sexului iti poate micsora durata vietii. Orice imbunatatire din punct de vedere a numarului de partide sexuale iti poate adauga ani buni la speranta de viata. Ti se pare o teorie subreda? Afla ca aceasta este emisa de cunoscutul doctor Mehmet Oz, gazda unui show de televiziune din SUA, difuzat si la noi.

"Americanii fac sex, in medie, o data pe saptamana, dar stim din studii ca, dubland la doua dati pe saptamana iti poti prelungi viata cu trei ani", a spus acesta, citat de aolhealth.com. Doctorul Oz insista asupra faptului ca cea mai mare problema este lipsa deschiderii oamenilor catre discutii despre acest subiect.

Foarte putini comunica pentru a-si imbunatati viata sexuala. Mai mult, el spune ca o femeie din sapte nu are niciodata orgasm si ca ar trebui sa acordam mult mai multa atentie sexului.

Iata cateva sfaturi menite sa aduca un plus vietii intime:

1. Programati-va intalniri

Chiar daca pare depasit pentru stadiul in care se afla relatia voastra, este un truc cat se poate de benefic. Planuiti sa aveti ceva timp numai pentru voi doi si faceti totul ca sa respectati acest plan (duceti copiii la bunici si terminati cu treburile casnice mai devreme).

Aranjati-va ca si cum ati iesi ca acum cativa ani, cand va doreati sa va cuceriti reciproc. In plus, o astfel de intalnire va va da impresia unei aventuri, avand un rol incitant.

2. Recunoasteti ca aveti o problema

Indiferent de cauza, este important sa fiti constienti si sa recunoasteti ca treceti printr-o perioada dificila in ce priveste sexul. Daca este vorba de o cauza fizica (disfunctie erectila spre exemplu sau un dezechilbru hormonal) mergeti la un doctor, iar daca este o problema emotionala vorbiti cat mai mult despre asta, poate chiar si cu un psiholog.

Nu va acuzati partenerul pentru ceva ce nu face. Discutati mai bine tot ce va nemultumeste si admiteti ca latura sexuala este una extrem de importanta pentru un cuplu.

3. Priviti sexul ca pe o prioritate

Multe dintre cupluri, in special cele care au copii, pun sexul pe ultimele locuri in lista prioritatilor, uitand de placerea si bucuria proprie. Numai ca acestea nu isi dau seama cat de mult ii afecteaza aceasta abandonare a vietii intime, atat pe ei insisi cat si pe copii.

Casniciile in care nu exista o viata sexuala implinita sunt mai predispuse la esec. De aceea, decat sa iti supui copiii la chinul unui divort, mai bine, de fiecare data cand simti nevoia de a face sex, dar amani pentru ca nu ai timp, lasa la o parte acel ceva pe care il ai de facut si ai grija si de tine si partenerul tau.

4. Vorbiti despre ceea ce va doriti

Nu ascundeti ceea ce va place sa faceti sau sa primiti cand sunteti amandoi in pat. Comunicati despre ce va doriti. Nimeni nu poate ghici ce isi doreste altcineva, mai ales ca suntem atat de diferiti si fiecare are nevoi si preferinte diferite. Aveti grija insa ca discutia sa fie intr-un moment relaxant, atunci cand starea de spirit este una vesela.

5. Condimentati-va viata sexuala

Implinirea la modul general din acest punct de vedere vine cu ceva efort, dar merita. Spune-i sotiei sau sotului ca este sexy si ca inca te atrage. Trimite-i mailuri sau mesaje incitante si fa-i complimente. In acest fel vei mentine acea scanteie si iti vei face partenerul sa se simta atragator, inlaturandu-i astfel macar o parte din complexe, chiar daca poate nu mai arata ca la 20 de ani.

Tot ce conteaza este ca pentru tine este inca atragator. Cu cat ai parte de mai putin sex, cu atat te simti mai putin sexy si, cu cat te simti mai putin sexy cu atat ai parte de mai putin sex. Este un cerc vicios.

Totodata, este important sa te cunosti cat mai bine, sa stii ce iti place si ce nu la capitolul sex.

6. Jucati-va

Sexul nu trebuie sa includa incordare. Lasati-va imaginatia libera si dati curs unor jocuri care sa va aduca mai multa bunadispozitie. Jucati-va cu orice va trece prin minte. Important este sa radeti si sa va simtiti bine unul in compania celuilalt.

7. Fiti rabdatori

Asteptarile prea mari de la viata sexuala pot distruge armonia unui cuplu. Ca si in viata sentimentala, si la acest capitol totul se cladeste in timp, pas cu pas. Apropierea, romantismul si amuzamentul sunt cele mai importante elemente. Fiti rabdatori si construiti incet.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#lipsa sexului reduce durata vietii, #sfaturi viata sexuala , #viata sexuala