Nu ai chef de sex? Iata medicamentele care iti scad libidoul

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 21:16
30450 citiri
Nu ai chef de sex? Iata medicamentele care iti scad libidoul
Foto: nydailynews.com

Cei care au probleme in viata sexuala pot apela la pastila-minune, Viagra. Alte medicamente, insa, au un efect invers, scazand libidoul. Printre ele se numara antidepresivele si cele luata impotriva alergiilor.

In cazul in care constati ca libidoul tau este mic si iei medicamente, ar fi bine sa mergi la doctor pentru a incerca sa gasesti cauza acestei probleme, scrie Fox News. In astfel de situatii, comunicarea dintre medic si pacient este foarte importanta, spune specialistul Raymond Hobbs, de la spitalul Henry Ford, din orasul american Detroit.

Antidepresivele si serotonina

In cazul persoanelor care sufera de depresie si iau un tratament prescris de medic, aceste medicamente pot fi de vina pentru scaderea libidoului. De exemplu, pastile precum Prozac si Zoloft imbunatatesc starea psihica a oamenilor prin cresterea nivelului de serotonina, dar ii afecteaza in plan sexual.

Specialistul Irwin Goldstein, de la spitalul Alvarado, din San Diego (SUA), spune ca exista si alte medicamente care trateaza depresia, fara ca ele sa aiba un efect neplacut asupra vietii sexuale. O alta metoda pentru cresterea libidoului, in cazul acestei categorii de pacienti, este practicarea sportului.

Antidepresivele triciclice

Aceste medicamente au aparut in anii '90, insa nu mai sunt atat de folosite ca in trecut. Unii doctori inca le recomanda pacientilor care au o afectiune precum zona zoster. Specialistul Raymond Hobbs spune ca efectul dorit poate fi obtinut si cu o doza mai mica, caz in care libidoul nu ar mai fi afectat la fel de mult.

Anticonceptionalele

Anticonceptionalele pot scadea nivelul hormonilor sexuali din corp, inclusiv nivelul testosteronului. Urmarea este si in acest caz scaderea libidoului. Pastilele non-hormonale reprezinta o alternativa buna, pe piata existand in prezent multe tipuri de medicamente contraceptive la care femeile pot apela.

Pastilele pentru prostata

Un medicament denumit Proscar este prescris de medici pentru tratarea maririi benigne a prostatei. Multi barbati se confrunta cu o asemenea problema pe masura ce inainteaza in varsta. Substanta activa din acest medicament este finasterida, ea prevenind actiunea hormonului sexual testosteron.

Un nivel scazut al testosteronului poate scadea libidoul. O metoda alternativa de tratament pentru asemenea probleme este rezectia transuretrala de prostata. Operatia dureaza o ora si implica inlaturarea unei parti din prostata, ceea ce poate pune capat problemelor sexuale ale barbatilor.

Antihistaminicele

Medicamentele antihistaminice cumparate fara reteta, in special cele care contin difendiramina si clorfeniramina, pot rezolva problemele legate de alergii, dar scad libidoul. Specialista Allison Dering-Anderson, de la Universitatea din Nebraska (SUA), spune ca actiunea antihistaminicelor nu dureaza 24 de ore.

In plus, nici efectele lor secundare nu se manifesta pentru o perioada atat de lunga de timp, solutia fiind administrarea acestor pastile la timpul potrivit. Experta americana spune ca substantele respective se pot gasi si in medicamentele luate impotriva tusei si racelii, ea recomandand citirea etichetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#sex libido femei barbati, #libido sex medicamente, #anticonceptionale scadere libido sex , #viata sexuala