Parerea concurentului de la X Factor, jignit de Cheloo, despre Romania - Cum e la noi si cum e in Italia

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 18:44
3031 citiri
Parerea concurentului de la X Factor, jignit de Cheloo, despre Romania - Cum e la noi si cum e in Italia
Foto: Facebook/Paolo Lagana

Povestea concurentului gay de la X Factor a facut inconjurul Romaniei, ba chiar a trecut granitele, nascand discutii in contradictoriu. Emisiunea s-a terminat, insa acestea continua. Cat despre italianul Paolo Lagana, acesta si-a format parerea despre Romania.

Intr-un interviu acordat Yahoo News Romania, acesta a declarat ca, pe parcursul show-ului de televiziune, a fost de multe ori jignit din cauza orientarii sale sexuale. Acesta se arata dezamagit de atmosfera intalnita aici si intelege de ce cei care ii impartasesc orientarea sexuala aleg sa o tina secreta.

Tanarul in varsta de 27 de ani a declarat ca a venit cu inima deschisa in Romania, pentru a participa la emisiune, crezand ca prezenta sa in cadrul show-ului va fi un lucru bun pentru comunitatea gay de aici. In plus, vazuse multe astfel de emisiuni la televiziuni din alte tari si nu s-a gandit nicio secunda ca aici va fi judecat din cauza faptului ca e homosexual.

Inca din prima emisiune si-a dat seama ca lucrurile nu vor sta asa cum se astepta: "Cand am vazut primul episod din emisiune la televizor mi-am dat seama ca e plina de glume proaste. M-am gandit 'Aoleu? Ce se intampla cu mine? Cum o sa fie editate imaginile?'. Nu mi-a placut cum trata Cheloo concurentii, era ceva de prost gust.

Oamenii rad si ii judeca pe ceilalti pentru niste caracteristici personale, care n-ar trebui luate in calcul. Bine, faci niste glume pentru public, dar in limita bunului simt, nu sa ajungi sa discriminezi, sa jignesti. Clar, mi-era foarte frica. Si stiam ca eu o sa fiu atacat foarte dur", a declarat acesta.

Fostul concurent la X Factor isi amineste si cand, la un moment dat, la repetitii, Cheloo a refuzat sa dea mana cu el. Mai mult, potrivit acestuia, i-ar fi spus: "Pleaca de aici!".

Tot la repetitii, Cheloo ar fi exclamat: "Uite, acum si poponarii canta". Nimeni din platou nu i-a spus sa inceteze, nu l-a atentionat ca depasise masura.

Mai mult, chiar daca la CNA au fost trimise sute de plangeri, chiar daca juratul Cheloo a fost aspru judecat de opinia publica, italianul nu a primit nici pana acum scuze.

"Lumea nu a reactionat. Nimeni nu m-a aparat, nimeni nu a avut curaj sa spuna ca ceea ce spune el e gresit. A trebuit sa ii spun eu. El a spus 'Taci!' si a plecat", a marturisit Paolo.

"Imi spun ca trebuie sa mor"

Tanarul nu a avut de suferit doar din cauza cantaretului. Faptul ca acesta l-a jignit public, la televizor, nu a facut decat sa incurajeze atitudinea homofoba in Romania, a marturisit Paolo. Pe langa mesajele de sustinere primite pe Facebook, Paolo a primit si altele, la fel de numeroase, pline de ura:

"Primesc mesaje de la oameni care ma injura, care imi spun ca trebuie sa mor, care ma intreaba ce caut eu in Romania, care e o tara ortodoxa, ce nu accepta homosexualii, si ca trebuie sa ma intorc in Italia".

Prin urmare, el este deja decis sa paraseasca Romania, chiar daca este aici de patru ani: "Fata de multe alte tari unde am fost, Romania are foarte multe frustrari, din diferite motive, pe care nu mai vreau sa le traiesc pe pielea mea. Am inceput sa cred ca cei care discrimineaza de multe ori descarca o suferinta, o frustrare pe care nu o pot descarca altfel, fiind ea pur si simplu plictiseala sau ceva mai adanc".

Vorbind despre viata din Italia, Paolo a explicat ca si acolo exista homofobie, insa exista si transsexuali si homosexuali, atat in Parlament, cat si la televizor. Se fac filme gay, iar cunoscuti oameni de stiinta, ziaristi, cantareti sau actori spun deschis ca sunt homosexuali, afirma el.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#concurent gay jignit X Factor, #concurent homosexual X Factor, #Paolo Lagana gay X Factor, #Paolo Lagana Cheloo , #viata sexuala