Pozitii de yoga pentru o viata sexuala mai buna

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 09:03
16914 citiri
Pozitii de yoga pentru o viata sexuala mai buna

Viata ta sexuala nu mai este deloc palpitanta si te temi ca partenerul va vrea sa incerce ceva nou sau pur si simplu te-ai plictisit?

Incearca sa faci cateva exercitii de yoga, de cel putin 3 ori pe saptamana. Acestea te ajuta sa dobandesti o flexibilitate mai buna, ceea ce-ti va permite sa incerci pozitii noi. In plus, libidoul tau va renaste, conform Woman's Day:

Upavistha Konasana

Aceasta miscare este buna pentru cresterea libidoului, imbunatatind circuitul sangelui in zona pelviana si conferindu-ti sanatate, energie si vitalitate. O circulatie mai buna sub talie inseamna automat si un grad mai mare de excitare.

Salamba Sarvangasana

Pielea lasata nu este singura consecinta a gravitatiei, ci si circulatia are de suferit odata cu inaintarea in varsta. Incearca macar cateva minue pe zi sa invingi gravitatia si sa adopti aceasta pozitie cu picioarele in sus, pentru a ti se oxigena mai bine creierul si a scapa de anxietate, depresie, oboseala si chiar pentru a stimula digestia.

Balasana

Multe femei sunt atat de concentrate pe ceea ce gandesc, incat nu mai pot sa simta mare lucru, nemaifiind costiente de trupul lor, spune instructorul de yoga Ellen Barrett. Incearca sa scapi de stresul de peste zi calmandu-te in aceasta pozitie.

Utthan Pristhasana

Supranumita si pozitia soparlei, aceasta este destinata deschiderii mintii si calmarii, pe langa faptul ca face bine si coapselor tale. Inspira si expira adanc si concentreaza-ti atentia asupra respiratiei in locul gandurilor, astfel incat sa ai in vedere doar prezentul, fara sa iti faci griji pentru viitor sau sa traiesti in trecut.

Supta Baddha Konasana

Aceasta pozitie amelioreaza sindromul premenstrual sau pe cele ale menopauzei, care numai sexy nu te fac sa te simti. In plus, ajuta si la o buna functionare a organelor reproductive. Te invata cum sa te simti confortabil, sa te simti bine chiar si atunci cand esti vulnerabila, ceea ce conteaza enorm pentru o partida reusita de sex.

Eka Pada Rajakapotasana

Pozitia porumbelului, cum mai este numita, este cea mai buna modalitate de a te relaxa cu adevarat si a te detensiona. Femeile tind sa adune multa tensiune in zona soldurilor - spre deosebire de barbati unde aceasta se acumuleaza intre umeri -, iar odata ce acestea sunt relaxate, vei fi mai flexibila, mai calma si mai dispusa sa incerci lucruri noi in dormitor. Ramai in aceasta pozitie cat respiri adanc de 10 ori.

Adho Mukha Svanasana

Nu numai ca mintea va fi mai limpede, dar vei scapa si de tensiunea din zona spatelui. Aceasta pozitie calmeaza mintea si revigoreaza organismul.

Garudasana

Trebuie sa iti infasori un picior in jurul celuilalt, ca o franghie, si sa stai asa pret de cateva secunde. Cand vei reveni la pozitia normala, sangele se va grabi sa circule prin vasele din zona cervicala, facandu-te sa vrei sa ajungi mai repede in dormitor. Nu te lasa intimidata de felul cum arata, caci nu este atat de greu de realizat pe cat pare.

Setu Bandha Sarvangasana

Muschii pelvieni vor fi intariti de aceasta pozitie care se aseamana putin cu exercitiile Kegel. Desi acestea au fost initial inventate pentru a scapa de incontinenta urinara, s-a dovedit ca au un efect neasteptat, ajutand si la tonifierea muschilor vaginului si imbunatatind calitatea orgasmului.

Halasana

Desi stresul poate sa stearga orice dorinta de sex, poate ca tocmai acesta este raspunsul la starile tale de anxietate. Daca dupa o zi grea de munca ai ajuns acasa extenuat, incearca aceasta pozitie si vei vedea ca te vei energiza instantaneu. Nu numai ca fluxul sanguin se va mari in zona creierului, dar iti vei putea vedea si soldurile, fapt ce poate actiona ca un afrodisiac natural.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#yoga pozitii viata sexuala, #exercitii yoga libidou, #yoga exercitii imbunatatire sex, #exercitii yoga crestere libidou , #viata sexuala