Punctul G, zona erogena minune

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 16:51
11398 citiri
Punctul G, zona erogena minune

In 1950, doctorul Ernst Grafenberg facea o descoperire care avea sa fie intoarsa pe toate partile, timp de zeci de ani. Anunta ca femeile au o zona erogena-minune, de o sensibilitate absolut deosebita. Specialistii fac lumina in jurul controverselor legate de faimosul "G".

Chiar exista?

Studiile vorbesc despre o zona situata in peretele anterior al vaginului, intre 3 si 8 cm in interior, de-a lungul uretrei, la nivelul unde ea ajunge in vezica. Este ca un mic bulb (de obicei mai mic de 1 cm), care se umfla cand este stimulat. Marimea zonei "sensibile" variaza (la unele femei tot peretele este sensibil).

Cate femei il gasesc?

In 1990, au fost chestionate 1.500 de femei din SUA si Canada, iar 66% au spus ca simt placeri intense cand le este stimulata o anumita zona din vagin, scrie csid.ro. Totusi, numarul celor care se plang ca nu-l descopera este mare. Specialistii nu pot oferi explicatii in aceste cazuri.

Cele care nu il descopera nu au orgasm?

Ba da. Orgasmul feminin vine si din multe alte lucruri, nu doar din atingerea punctului G.

Ce pozitii favorizeaza stimularea lui?

Punctul G este mult mai "solicitat" cand barbatul penetreaza pe la spate sau cand femeia "ia fraiele situatiei". Daca incercati sa-l localizati cu ajutorul degetelor, dupa ce l-ati atins, veti simti o usoara senzatie de urinare, care dispare in cateva secunde si lasa locul placerii (moment in care se poate produce si "ejacularea" feminina).

Si barbatii au un punct G?

Unii specialisti ne asigura ca da. Este vorba despre o mica zona de excitatie situata in perineu, intre scrot si anus. O "presiune" usoara in aceasta zona duce la o placere mult mai mare si poate chiar accentua erectia. Daca nu depistati zona, atunci puteti stimula prostata, are acelasi efect in cazul multora.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#punctul G, #sex, #sexualitate, #controverse , #viata sexuala