Sex dupa nastere? Iata tot ce trebuie sa stii ca sa redevii activa in dormitor

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 23:21
14051 citiri
Sex dupa nastere? Iata tot ce trebuie sa stii ca sa redevii activa in dormitor
Foto: Idiva

Dupa sarcina viata sexuala trebuie sa redevina activa, insa multe femei nu stiu ca reluarea acestei activitati dupa o nastere implica si o serie de consecinte.

Unele sunt placute, cum ar fi bucuria de a retrai placerea, insa altele sunt neplacute sau chiar necunoscute, scrie Your Tango.

Femeia nu este singura care poate fi afectata de scaderea apetitului sexual dupa o nastere. La fel de bine poate scadea si libidoul barbatului, care constrans de obligatiile de tata ar putea sa nu-si mai doreasca sa faca sex.

Uscaciunea vaginala este o problema cu care se confrunta multe proaspete mamici. Iar daca lubrifierea naturala nu mai este la fel ca inainte, trebuie sa apelezi cu incredere la remedii artificiale.

Nu ai chef de sex? Iata ce poti face

Chiar daca o nastere pe cale naturala supune vaginul la o presiune foarte mare, distrugand tesuturile si slabind musculatura din zona respectiva, exista solutii si pentru asta. Una dintre ele ar fi exercitiile Kegel, care ajuta la refacerea musculaturii intravaginale afectate de o nastere dificila.

Alaptarea poate avea, la randul ei, efecte secundare negative si pozitive. Chiar daca laptele va ajuta sa hraniti copilul, faptul ca se elibereaza o cantitate mai mica de estrogen poate duce la o slaba lubrifiere in timpul actului sexual.

Sexul poate fi dureros dupa nastere

Sexul dupa nastere poate fi dureros, mai ales daca ai adus pe lume un copil pe cale naturala. Daca problema persista pe o perioada mai lunga de timp, trebuie sa mergi la ginecolog.

Cu toate ca se spune ca sansele sa ramai gravida dupa ce ai nascut sunt scazute, avand in vedere ca alaptatul intrerupe ciclul menstrual normal, nu este imposibil ca acest lucru sa se intample. Astfel, cel mai bine este sa faci sex protejat dupa nastere, daca nu vrei sa repeti experienta maternala.

Minunile pe care le fac gesturile simple in viata sexuala

Desi poate parea amuzant, trebuie sa stii ca, dupa nastere, poti elibera lapte in timpul unui orgasm. Acest lucru se intampla pe fondul eliberarii de oxitocina in timpul orgasmului, care poate duce la scurgeri in timpul sau dupa atingerea punctului culminant.

Se spune ca trebuie sa astepti cel putin sase saptamani dupa nastere pana sa faci din nou sex, insa aceasta nu este o regula care se aplica in cazul tuturor. Exista cupluri care au nevoie de luni intregi pana sa ajunga in acel punct din nou, iar daca exista respect si dragoste, momentul poate fi depasit.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sex sarcina nastere, #mamici reluare viata sexuala, #sfaturi sex mamici nastere , #viata sexuala