Sexul extrem poate provoca amnezie temporara

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 22:59
3828 citiri
Sexul extrem poate provoca amnezie temporara
guliver photos

Sexul extrem poate parea incitant, insa uneori tinde sa devina foarte periculos pentru sanatatea mentala a celor care il practica. Asta pentru ca poate provoca amnezii temporare practicantilor.

In sprijinul acestei afirmatii ziaristii de la Daily Mail amintesc cazul unei femei de 54 ani din SUA care a ajuns de urgenta la un spital din Washington.

Pacienta era panicata, povestind medicilor ca, dupa o partida furtunoasa de sex cu sotul sau, a uitat complet ceea ce s-a petrecut in ultimile 24 de ore.

Aceasta este o forma de amnezie temporara tranzitorie, care se manifesta pe o perioada scurta de timp, afectand insa o mare parte din memorie. Chiar daca este o forma temporara de amnezie, poate provoca mari probleme victimei. Incurajator este faptul ca in aceste cazuri creierul nu sufera deteriorari permanente, dupa cum au stabilit si medicii de la Georgetown University Hospital unde a fost internata femeia.

Oamenii de stiinta nu pot stabili inca factorul care declanseaza acest mecanism ce provoaca amnezia. Unii presupun ca aceasta ar fi cauzata de sangele sarac in oxigen care ajunge in partea creierului, ce controleaza memoria. De obicei, dupa cateva ore, memoria pacientilor revine, dar panica in randul acestora este mare. Astfel de cazuri de amnezie temporara tranzitorie sunt foarte rare, anual inregistrandu-se pana la 5 cazuri la 100.000 locuitori.

Nu doar sexul extrem poate provoca acest tip de amnezie, probleme similare aparand si la oamenii care au ridicat greutati mari sau au suferit de o constipatie extrema. Trebuie mentionat ca persoanele cu varste cuprinse intre 50-60 ani sunt cele mai vulnerabile si ar trebui sa evite astfel de momente extreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sex extrem, #sex extrem provoaca amnezie, #amnezie sex extrem, #amnezie temporara tranzitorie , #viata sexuala