Sexul poate fi revolutionat de un material-minune

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 22:45
5010 citiri
Sexul poate fi revolutionat de un material-minune
Foto: topnews.in

Un material-minune are capacitatea de a schimba radical sexul in viitor. Grafenul ar putea fi folosit in productia de prezervative, facandu-le mai rezistente si mai subtiri.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, a castigat o finantare de 100.000 de dolari din partea fundatiei "Bill si Melinda Gates". Ei vor crea noi nanomateriale compozite din noua generatie, care au scopul de a opri raspandirea virusului HIV si a maladiei SIDA, scrie The Independent.

Grafenul este de aproape un milion de ori mai subtire decat parul uman si mai rezistent decat diamantul. Acest material-minune a fost izolat pentru prima data de cercetatorii rusi Sir Andre Geim si Sir Kostya Novoselov, in anul 2004.

De atunci, in lume au fost patentate peste 7.500 de produse bazate pe grafen, de la smartphone-uri la piese de calculator. Cei doi oameni de stiinta rusi au luat Premiul Nobel pentru Fizica in anul 2010 pentru descoperirea lor.

Acum, o echipa condusa de doctorul Aravind Vijayaraghavan, de la un nou institut din Manchester (National Graphene Institute), specializat in folosirea grafenului, incearca sa creeze materialul revolutionar care poate intra in compozitia prezervativelor din viitor. Specialistii vor sa uneasca grafenul cu un polimer elastic, cum este latexul. Acesta este folosit in prezent la producerea de prezervative.

"Acest material compozit va fi creat astfel incat sa se mareasca senzatia naturala din timpul sexului, atunci cand se foloseste un prezervativ, ceea ce ar trebui sa incurajeze si sa promoveze folosirea de prezervative", a declarat doctorul Vijayaraghavan.

"Acest lucru va fi obtinut prin combinarea rezistentei grafenului cu elasticitatea latexului pentru a produce un nou material care poate fi mai subtire, rezistent, elastic si sigur si, poate chiar cel mai important, care sa ofere o placere mai mare", a adaugat cercetatorul britanic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sex dragoste iubire parteneri prezervativ, #latex placere grafen material rezistenta , #viata sexuala