Stii ce beneficii iti aduce activitatea sexuala?

Sambata, 20 Noiembrie 2010, ora 12:11
7025 citiri
Stii ce beneficii iti aduce activitatea sexuala?
realbeauty

Faptul ca activitatea sexuala are efecte pozitive asupra organismului este deja destul de cunoscut, insa stii cu exactitate care sunt acestea?

Potrivit unor sexologi citati de Real Beauty, dincolo de eliberarea pe care o aduce aceasta sau de imbunatatirea sistemului imunitar, un aspect esential este inlaturarea complexelor si siguranta de sine, chiar senzatia de sexy pe care o ai in propria piele.

Daca vrei sa afli ce beneficii iti aduce sexul, precum si cateva sfaturi, citeste urmatoarele randuri.

1. Te face somnoros

Eliberarea sexuala te ajuta sa adormi mai repede si sa dormi mai bine peste noapte, datorita hormonului numit oxitocina.

2. Te face mai fericit

Aceasta nu este chiar o noutate, insa interesant este ca exista si studii care au confirmat acest lucru. Unul din acestea, realizat cu ajutorul a 4.000 de femei, a relevat faptul ca cele care erau mai active din punct de vedere sexual aveau un nivel mai scazut de stres si o stare mentala mai buna comparativ cu cele mai putin active. In plus, cele din prima categorie aveau si un interes sexual mai mare.

3. Creste stima de sine

Sexul te ajuta sa ai mai multa apreciere nu numai pentru corpul tau, ci si pentru intreaga ta fiinta. Cu cat ai mai multe experiente sexuale reusite cu atat stima de sine va fi mai ridicata.

4. Elibereaza endorfine si oxitocina

Endorfinele sunt hormoni responsabili cu starea de bine, iar oxitocina este tot un hormon, care are legatura cu sentimentele de intimitate si apropiere, cu legatura afectiva puternica, fiind supranumit si "hormonul dragostei".

5. Ajuta la mentinerea sanatatii mintale

Tot datorita oxitocinei, activitatea sexuala are si capacitatea de a reduce stresul si de a ajuta la mentinerea sanatatii mintale.

6. Te scapa de crampele abdominale

Potrivit specialistilor, multe femei spun ca scapa rapid de crampele abdominale dupa ce fac sex si chiar ca li se amelioreaza simptomele sindromului premenstrual.

7. Alina durerile de spate

Totodata, sexul ajuta la diminuarea durerilor cronice de spate si chiar la ameliorarea candidozei vaginale.

8. Lipsa unei vieti sexuale poate duce la depresie

Abstinenta sexuala pe o perioada indelungata poate declansa aparitia unor stari depresive.

9. Femeile insarcinate sunt mai dornice de sex

Dupa ce raman insarcinate, multe dintre femei au un libido mai mare, cel putin in primele luni, deoarece se simt mai voluptoase.

10. Foloseste-l sau il pierzi

Potrivit acestei zicale, care este bazata pe date reale, pe masura ce inainteaza in varsta si ajung la menopauza, femeile risca sa li se atrofieze vaginul daca nu il implica regulat in acte sexuale.

Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Capitala Franței va găzdui peste 9.000 de sportivi în vară, pe perioada Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august. Interdicția de intimitate a sportivilor a...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#sex, #beneficii sex, #activitate sexuala, #beneficii activitate sexuala, #sfaturi sex, #viata sexuala sanatate , #viata sexuala
Comentarii
Poza Marcia
Marcia
rank 2
aviz ptr toti depresivii labagione ce apar la tv - care ne sufoca cu 'intelepciunea' lor zilnica