Viata sexuala, distrusa de kilogramele in plus

Joi, 15 Mai 2014, ora 07:56
5805 citiri
Viata sexuala, distrusa de kilogramele in plus
Foto: Fox News

Persoanele care au probleme cu kilogramele in plus se confrunta cu mai multe complicatii atat in viata sexuala, cat si in casnicie, sustin specialistii in domeniu.

Concret, obezitatea strica viata sexuala, numeroase studii din trecut indicand existenta unei legaturi intre greutatea oamenilor si placerea de natura sexuala, scrie Fox News. Greutatea excesiva provoaca o scadere a nivelului de testosteron din corpul barbatilor si afecteaza circulatia sangelui.

Drept consecinta, ei se confrunta din aceasta cauza cu o afectiune precum disfunctia erectila. Pe de alta parte, pierderea kilogramelor in plus duce si la o imbunatatire a vietii sexuale. Intr-un studiu recent aparut in revista "Journal of Sexual Medicine" se arata ca barbatii care au pierdut intre 5 si 10% din greutatea lor au inregistrat inclusiv o crestere a dorintei sexuale.

Femeile, la fel de afectate

Si in cazul femeilor s-au constatat aceleasi probleme cauzate de obezitate. Un studiu facut la Universitatea din Pennsylvania (SUA) a indicat faptul ca operatia bariatrica (prin care se trateaza o astfel de afectiune) a provocat o imbunatatire semnificativa a vietii sexuale a femeilor respective.

De asemenea, sistemul endocrin functioneaza si el mai bine, ajutand viata sexuala a oamenilor. In viata de cuplu s-a constatat o imbunatatire radicala, partenerii declarandu-se mult mai increzatori in propriile forte dupa ce au slabit. Libidoul devine mai mare, iar legatura intre soti este si ea mai puternica.

Una dintre solutiile la care oamenii ar trebui sa recurga e adoptarea unei alimentatii sanatoase si renuntarea la hrana cumparata din oras. Activitatea fizica joaca si ea un rol esential, caci ne mentine in forma, sustine specialista Laura Berman, autoarea a numeroase carti din domeniul sanatatii si vietii sexuale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sex viata sexuala obezitate, #obezitate sex viata sexuala, #libido sex placere, #sex placere libido , #viata sexuala