Articole despre "verificari unitati alimentatie publica"

Rezultatele 1 - 1 din 1 (0.038 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Lapte alterat, retras dintr-o scoala

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 12:30

Aproximativ 1625 de cutii cu lapte UHT au fost retrase dintr-o scoala din mediul rural din judetul Covasna, dupa ce cativa copii s-au imbolnavit. Potrivit directorului Directiei sanitar veterinare Covasna, dr. Siko Barabas Sandor laptele prezenta semne de alterare, respectiv cheaguri si un gust respingator si amarui, desi termenul de valabilitate nu era depasit. In urma verificarilor s-a stabilit ca laptele se stricase din cauza deteriorarii cutiilor asezate in lazi supraetajate.

"Aprovizionarea scolilor din mediul rural se face in medie o data pe saptamana, iar laptele din cutiile perforate s-a alterat in timpul depozitarii, pana in momentul in care a fost distribuit spre consum', a precizat Siko Barabas Sandor, care a adaugat ca atat producatorului, cat si distribuitorului li s-au atras atentia sa previna pe viitor astfel de incidente.

In ultima perioada, inspectorii institutiei au efectuat 237 de actiuni de control atat pe linie de depozitare si valorificare a produselor alimentare, asigurarea conditiilor de igiena si siguranta alimentara in scoli, gradinite, cantine si fast-food-uri din jurul acestora, cat si la exploatatiile de animale, in urma carora au aplicat 16 amenzi contraventionale in valoare totala de 28.120 lei si au interzis definitiv functionarea a cinci unitati de alimentatie publica.

Actualitate / scoala279 vizite[ AGERPRES ]


Cele mai citite stiri
O noua editie PAGINI NAEsIONALE
In ianuarie 2016 a fost publicata cea de-a XXIV-a editie a ghidului de afaceri Pagini Nationale, ...
Maghiarul care a impresionat toata Romania. Toata lumea i-a dat LIKE
Un etnic maghiar din Sfantul Gheorge a facut un gest care a impresionat o tara intreaga si pe care ...
Daunele auto, constatate in cel mult cinci zile
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a introdus o modificare in legislatia RCA. Astfel, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook