Dificultati de integrare a populatiei maghiare din judetele Ciuc, Odorhei si Treiscaune, in realitatile Romaniei Mari si actiuni iredentiste ale acesteia, dupa Marea Unire (III)

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 02:13
32 citiri
O privire de ansamblu asupra integrarii populatiei maghiare in judetul Treiscaune o regasim in darea de seama a activitatii sociale, financiare, economice si administrative a primariei Sf. Gheorghe, pe anul 1935, unde, printre altele, se mentioneaza: "Am fi multumiti daca sufletul secuilor de aici s-ar fi transformat numai cu 25% decat tinuta exterioara, dar, cu parere de rau, trebuie sa constatam negativ si o dovada concludenta ca, in sufletul lor traieste trecutul, este situatia ca orice ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.