A plagiat sau nu Shakira? Ce a decis instanta

Marti, 11 August 2015, ora 10:47
3303 citiri
A plagiat sau nu Shakira? Ce a decis instanta
Foto: Facebook/Shakira

Cazul de plagiat de care a fost acuzata cantareata pop Shakira in 2010 pentru melodia "Loca" a fost infirmat, luni, de un judecator american, care a spus ca s-a dovedit ca acel compozitor dominican care a formulat acuzatia pretinzand ca este o copie dupa un cantec compus de el a mintit in instanta de judecata, iar caseta pe care s-au bazat afirmatiile sale este un fals.

"In acest proces a fost vorba despre o problema de frauda", a spus judecatorul districtual Alvin Hellerstein din Manhattan, care a respins cazul de incalcare a drepturilor de autor deschis impotriva Sony/ATV Latina si Sony/ATV Discos, informeaza Reuters.

Insa, in luna august a anului trecut, acelasi judecator Hellerstein hotarase ca acest cantec de top in limba spaniola al Shakirei, precum si un alt cantec al rapperului dominican cunoscut sub numele de El Cata sunt copiate ilegal dupa o inregistrare a dominicanului Ramon Arias Vasquez intitulata "Loca con su Tiguere". Judecatorul hotarase ca cele doua unitati Sony sunt raspunzatoare de incalcarea drepturilor de autor in distribuirea acestor melodii.

"Mayimba Muzica" cu sediul la New York, care detine drepturile de autor asupra lucrarilor muzicale ale lui Arias, a dat in judecata Sony in 2012.

Shakira a plagiat: Cine e parintele megahitului "Loca" (Video)

Hellerstein a declarat, luni, ca noi probe aduse in atentia sa de Sony ofera "dovezi competente si substantiale" potrivit carora caseta pe care se presupune ca Arias a inregistrat piesa, conform drepturilor de autor din SUA, nu a fost facuta in 1998 asa cum a sustinut. Hellerstein a spus ca si-a pierdut increderea in marturia lui Arias.

Reprezentantii Mayimba si avocatii sai au refuzat sa comenteze cu privire la hotararea de luni. Avocatul Sony, Barry Slotnick, citat de Reuters, a declarat: "Suntem foarte incantati si multumim in numele Sony si al autorilor reali, El Cata si Shakira".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Shakira plagiat Loca, #Shakira plagiat piesa Loca, #Shakira plagiat melodie , #muzica