Ce poate spune o bluza despre corupta lume a modei

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 21:36
2796 citiri
Ce poate spune o bluza despre corupta lume a modei
Foto: Daily Mail

Starurile nu mai cheltuie nimic pe imbracaminte, bijuterii si alte articole de lux. Le primesc cadou. Doar ca publicul nu stie.

E curios ca atat de multi oameni celebri aleg in masa sa poarte o bluza imprimata cu inimioare de la Burberry Prorsum, o piesa care fusese prezentata pe catwalk in februrie 2013, spune jurnalista de moda Liz Jones, intr-un articol din Daily Mail.

Printre cei care brusc au inceput sa o poarte se numara Victoria Beckham, Harry Styles, starul trupei One Direction, Donna Air, Lily Collins, fiica lui Phil Collins, cantareata Rita Ora sau prezentatoarea de televiziune Caroline Flack.

Iar, pe masura ce Saptamana Modei londoneze continua, poti paria ca un numar mare de celebritati vor fi vazute la diferite evenimente de moda purtand aceasta bluza de la Burberry.

Bineinteles, cand articolul a fost pus in vanzare pe rafturi luna trecuta, s-a vandut imediat. De ce se intampla aceasta nebunie brusca? Este cumva o inteligenta campanie de marketing?

Intrebati daca le ofera cadouri unor staruri ca Victoria Beckham, cei de la Burberry au refuzat sa comenteze. Dar, conform unor surse de la compania de inregistrari a celor de la One Direction, bluza purtata de starul Harry Styles a fost intr-adevar un cadou.

De fapt, si Victoria Beckham a primit un cadou, fara sa plateasca nimic. In industria modei, oricine cunoaste acesta poveste de dragoste: placerea de a darui catre staruri, editori de moda si stylisti.

La o prezentare de moda intr-un cort la Milano, cand au navalit inauntru activisti ai Peta care demonstrau impotriva folosirii blanurilor naturale, jurnalistii de moda si celebritatile au inceput sa aplaude in momentul cand acestia au fost scosi cu forta.

Dar toti cei care aplaudau aveau o punguta cu un cadou Burberry, langa picior. Era ingrozitor sa vezi cat de usor e sa cumperi pe cineva, poveste Liz Jones.

Cand Victoria Beckham si-a pierdut bagajele pe Heathrow, stilistul ei a sunat la Dolce & Gabbana si a cerut un "ajutor", ceea ce ei au facut, bineinteles, si au trimis o garderoba noua, gratis.

Firma care ii manageriaza pe cei de la One Direction a pierdut sirul pungilor cu haine de firma si bijuterii care sunt trimise in fiecare zi la sediu in speranta ca unul dintre baieti trupei le va purta.

Cea mai noua practica in industrie e sa platesti pentru postari: un star sau cineva celebru, sau chiar un blogger specializat in moda, va primi cu cadou in schimbul unei postari pe Internet cu el purtand piesa respectiva.

De fapt, sa faci cadouri este o modalitate mult mai seducatoare decat sa platesti un star sa te reprezinte, pentru ca acolo contractul e clar si toata lumea stie ca asta a fost o plata.

Dar daca tinerele isi vad idolul purtand ceva doar pentru "ca le place", nefacand parte dintr-un contract, ele vor vrea imediat sa poarte acea piesa de imbracaminte. Devine astfel un "must have".

Este insa rusinos, concluzioneaza jurnalista britanica, ca nici una dintre celebritatile care pretind ca sunt innebunite dupa aceste produse nu ajung niciodata sa isi si bage mana in portofelul propriu pentru ele. Portofelul Burberry cu imprimeu de inimioare.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Burberry strategie marketing cadou, #Burberry coruptie moda staruri, #Burberry cadou celebritati coruprie , #Burberry