Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cat costa un ceas elvetian?

Marti, 14 Iunie 2016, ora 15:32
4304 citiri
Cat costa un ceas elvetian?

Atunci cand vrei sa cumperi un ceas de lux, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este bugetul de care dispui. Adesea ceasurile sunt comparate cu masinile si acest lucru nu are la baza doar mecanismul lor complex, ci si preturile exorbitante cu care se vand.

Un ceas elvetian de calitate superioara poate costa intre 650 euro si cateva milioane de euro. Din acest motiv, este indicat sa stabilesti de la inceput ce suma esti dispus sa investesti intr-un ceas de lux si sa respecti acea cifra.

Principalul factor care influenteaza pretul unui ceas de lux este marca. Exista firme precum Seiko, Victorinox sau Tempest care ofera modele accesibile ce costa sub 1.000 de euro. Acestea sunt considerate ceasuri relativ ieftine de catre cunoscatori. Sunt elegante, moderne, precise si robuste. Cateva firme celebre ofera atat modele cu preturi cuprinse intre 900 si 1.500 euro, cat si modele care depasesc 10.000 euro. Una dintre acestea este Tag Heuer, un producator de renume care exceleaza la capitolul calitate indiferent de segmentul de pret caruia se adreseaza. Alte firme care se situeaza in segmentul de pret mediu sunt Omega si Cartier. Bineinteles, fiecare dintre acestea ofera si modele mai extravagante si complexe destinate celor care prefera luxul si nu se uita niciodata la pret. Iar cele mai scumpe branduri tind sa fie Rolex, Vacheron Constantin.

Tipul de mecanism cu care este echipat un ceas reprezinta inca un indicator al pretului acestuia. Ca sa fim mai exacti, exista doua tipuri de mecanisme: cel mecanic si cel bazat pe baterie care se mai numeste si "quartz". Mecanismul mecanic este alcatuit din sute de piese care sunt asamblate manual, lucru care face ca acestea sa fie mult mai scumpe decat cele puse in miscare de catre o baterie.

Din acest motiv majoritatea brandurilor de top produc doar modele cu mecanism automatic desi tehnologia este veche de sute de ani si sunt mai putin precise decat cele cu baterie. Complexitatea lor alimenteaza dorinta colectionarilor de a cumpara si purta un astfel de ceas in timp ce costul inalt al fabricarii unui astfel de produs reprezinta principalul motiv pentru care companiile de renume se vor axa mereu pe acest tip de ceas in detrimentul celui cu baterie. De regula, un ceas cu baterie poate costa maxim cateva sute de euro, in timp ce un ceas cu mecanism automatic poate costa de la cateva mii la cateva milioane de euro.

Daca vrei sa-ti cumperi un ceas de lux care sa intoarca toate privirile si nu stii de unde sa incepi atunci este recomandat sa incerci un model clasic care exista pe piata de cativa ani si care este apreciat de majoritatea colectionarilor. Unele dintre cele mai indicate variante sunt Rolex Air King, Omega Speedmaster sau Tag Heuer Carrera.

Aceste ceasuri nu se vor demoda niciodata si isi vor mentine valoarea pe piata. Pentru cei care vor sa impresioneze cu adevarat si sa incerce un stil aparte atunci Panerai Luminor Marina sau Jaeger-LeCoultre Master Compressor sunt doua recomandari excelente. Si daca complicatiile sunt mai potrivite pentru gusturile tale atunci poti opta pentru aceste branduri de succes: Patek Philippe, Audemars Piguet si Vacheron Constantin. Pentru o pata de culoare si modernism exista Nomos sau U-Boat.

Alegerea unui ceas de lux nu este o misiune chiar atat de usoara. Fiecare ceas este unic in felul sau si gasirea celui perfect pentru tine este o provocare pe care o poti duce la bun sfarsit investind timp si atentie in identificarea acelor calitati care sa reflecte stilul, preferentile si bugetul tau.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ceasuri lux elvetieni, #pret ceasuri elvetiene , #ceas