Cum esti pacalit in magazin ca sa cheltuiesti mai mult - Invata sa te aperi!

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 23:17
6085 citiri
Cum esti pacalit in magazin ca sa cheltuiesti mai mult - Invata sa te aperi!

Ti s-a intamplat sa cumperi mai mult decat ai intentionat? Este posibil sa nu fi planificat cumpararea unor produse, dar in magazin te-ai trezit ca le aveai deja in cos? De la supermarketuri pana la magazinele de imbracaminte, centrele comerciale sunt atent proiectate pentru a te determina sa cheltuiesti cat mai multi bani cu putinta.

Vrei sa ii invingi pe retaileri in propriul lor joc? Atunci trebuie sa inveti cum gandesc.

Un semn mare pe care este scris "Promotii" ii determina pe oameni sa intre intr-un magazin in care in mod normal nu ar fi pasit, explica Business Insider.

Odata intrat, vei gasi carutul de cumparaturi. Aceasta inventie a fost conceputa la sfarsitul anilor 1930, pentru a ajuta clientii sa faca achizitii mai mari, mult mai usor.

In supermarketuri, florile si produsele de patiserie sunt plasate la intrare deoarece mirosul lor atragator activeaza glandele salivare, facandu-te sa cumperi din impuls.

Produsele uzuale, greu accesibile

Angajatii supermarketurilor ascund produsele lactate si alte lucruri esentiale pe peretele din spate, fortandu-te sa treci prin intregul magazin pentru a ajunge la ele.

Cele mai multe dintre magazine isi "duc" clientii de la dreapta la stanga. Acest lucru, combinat cu faptul ca in cele mai multe state din lume soferii conduc pe partea dreapta, ii determina pe oameni sa cumpere produsele aflate pe partea dreapta a culoarului.

Orice isi doreste un magazin sa vanda clientilor se afla la nivelul ochilor. Produsele favorizate in mod particular sunt evidentiate la capatul coridorului.

Mai este si nivelul ochilor la copii. In acest loc, magazinele isi plaseaza jocurile, jucariile, dulciurile si alte produse pe care copiii le vad si le cer parintilor.

Nu atinge daca nu vrei sa cumperi!

Magazinele isi doresc ca produsele sa fie asezate la indemana. Cercetarile au aratat ca atingerea produselor creste sansele ca acestea sa fie achizitionate.

Culorile ii afecteaza pe cumparatori. Oamenii sunt atrasi in magazine de nuante calde, cum ar fi rosu, portocaliu si galbem, dar odata intrati, culorile reci, precum albastrul si verdele, ii incurajeaza sa cheltuiasca mai multi bani.

Ai auzit muzica? Studiile arata ca muzica lenta ii face pe oameni sa cheltuiasca mai mult. Muzica zgomotoasa ii face pe oameni sa fie mai grabiti prin magazin si nu afecteaza vanzarile. Cea clasica incurajeaza achizitionarea de obiecte scumpe.

Marimea magazinelor conteaza, de asemenea. In locurile aglomerate, oamenii petrec mai putin timp, fac mai putine achizitii si se simt mai putin confortabil.

Ofertele cu timp limitat, marea pacaleala

Magazinele nu numai ca atrag cu promotii, dar folosesc oferte cu timp limitat pentru a spori sentimentul de urgenta in a face o achizitie.

Cea mai profitabila zona a magazinului este casa. Magazinele pun pe rafturile de langa casa reviste, dulciuri si alte produse, pentru a-i determina pe clienti sa cumpere in timp ce asteapta.

Cosmin Ghimpu

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#strategii supermarketuri, #strategii vanzare magazine, #cauze cheltuieli mari cumparaturi, #cum pacalesc supermarketurile , #cumparaturi