Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa te descurci cu un buget limitat

Duminica, 21 Septembrie 2008, ora 20:14
2124 citiri
Cum sa te descurci cu un buget limitat

In societatea de astazi, banul are un cuvant greu de spus. Daca detii un cont gras in banca ti se deschid mai multe usi si ai mai multe oportunitati decat in mod normal.

Mai greu este insa pentru cei care trebuie sa se descurce cu bani mai putini. Un buget limitat nu inseamna insa automat ca nu va puteti bucura de micile placeri ale vieti. Puteti fi fericiti si cu bani mai putini, daca stiti cum sa va gestionati cheltuielile lunare.

In primul rand, trebuie sa fiti responsabil si sa va stabiliti prioritatile. O datorie este intotdeauna un motiv de grija care iti provoaca insomnii si riduri. Nu este nevoie sa iti cumperi tot ceea ce vezi ca isi cumpara vecinii sau apropiatii tai. Fa o lista cu prioritatile tale si vei realiza ca poti trai fara multe lucruri care acum ti se pare esentiale.

Daca vrei sa ai parte de divertisment, cu siguranta exista activitati organizate in orasul tau in care te vei putea distra si fara sa cheltuiesti. Nu iti risipi banii pe inchiriatul filmelor. Daca este un film pe care neaparat vrei sa il vezi, poti sa dai bani pe el, daca nu, imprumuta filme de la prietenii tai care le au deja.

Poti sa te duci la cinema in seara de miercuri cand ai reducere. Nu este necesar sa te duci la premiera filmului si sa dai mai multi bani. Fereste-te de cardurile de credit. Daca vei avea un card de acest gen vei fi tentat sa intri in banii banci si mai apoi vei avea datorii. Cu cat este mai mare datoria, cu atat iti va fi mai greu sa o platesti.

Hainele si incaltamintea poti sa ti le cumperi de la outleturi. Daca ai rabdare, vei gasi lucruri de calitate si ieftine. Cand te duci la supermarket sa iti faci cumparaturile, fa-ti o lista cu lucrurile necesare de acasa. Daca nu vei avea lista, vei fi tentat sa te plimbi tot magazinul si sa cumperi mai mult decat ai nevoie.

Evita sa platesti cu cardul si foloseste mai mult plata in numerar. Daca vei folosi cardul, vei fi tentat sa achizitionezi lucruri mai multe. In schimb, daca vei vedea cum "se scurg banii" din portofel iti vei impune niste limite.

Daca ti-au mai ramas bani din salariu, dupa ce ti-ai platit facturile si ai facut achizitiile necesare, fa-ti un cont de economii si pune-i acolo ca sa ii ai pentru zile negre.

Cu totii ne dorim sa fim milionari, dar nu intotdeuna ni se indeplinesc dorintele. Daca veti stii sa va incadrati cheltuielile intr-un buget limitat vor veni si vremuri mai bune.

Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost extinsă. 28 de noi molecule au fost adăugate. Pentru ce boli sunt prescrise
Guvernul României a aprobat, marţi, 23 aprilie, o hotărâre care prevede introducerea în lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea...
#buget, #limita, #card, #cheltuieli, #lista , #Gucci