Femeia si poseta, o relatie stransa care nu se va destrama niciodata

Advertorial
Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 12:08
8963 citiri
Femeia si poseta, o relatie stransa care nu se va destrama niciodata

Imaginea femeii in societea moderna este conturata, fara niciun fel de retinere, alaturi de o poseta potrivita. Indiferent ca vorbim despre femei sportive, despre femei de afaceri, mame sau pasionate inraite de moda, poseta este mereu acolo si uneori se dovedeste utila.

Doar uneori, caci de cele mai multe ori are atat de multe lucruri in ea incat pare mult mai usor sa fugi pana acasa si sa cauti ceea c e ai nevoie prin sertare, decat sa te afunzi in lacasurile secrete ale gentii.

Care este istoria posetei si cum a reusit sa patrunda atat de adanc sub pielea reprezentantelor sexului frumos?

Inceputurile gentilor nu au fost tocmai reprezentative pentru ceea ce reprezinta astazi. In urma cu mii de ani oamenii se foloseau de genti pentru a cara mancare si apa.

De design nici nu era vorba: cateva piei de animale legate intre ele sub forma de saculet isi faceau treaba foarte bine.

Aparitia Imperiului Roman si a societatii inalte a inceput sa contureze ideea de genti care sa contribuie la imaginea purtatorului.

Femeile romane au inceput sa combine utilitatea cu moda si sa poarte gentile atarnate in talie sub forma unor saculeti eleganti. In ele se gaseau adeseori sticlute de parfum sau oglinjoare.

Derulam cu rapiditaate catre epoca in care traim si gasim prima " pochette" in anul 1916, cu forma rectangulara, sustinuta de un lantisor de metal si foarte eleganta.

Din acest moment a inceput sa se construiasca o adevarata nebunie in jurul posetelor, acestea devenind, alaturi de pantofi, cele mai iubite accesorii.

Exista cateva puncte cheie in evolutia posetei:

- Aparitia gentutei in forma de galetusa in anii '50;

- Aparitia gentii maatlasate in anii '55;

- Aparitia gentilor de umar, realizate din diverse materiale, focusate pe modul practic, in anii '60.

Prin anii '80 au inceput sa fie definite uriasele branduri de posete pe care fiecare femeie le iubeste astazi; Hermes, Chanel, Cartier, Louis Viton etc.

Astazi, poseta este un accesoriu practic, insa in acelasi timp poate sa fie un accesoriu estetic care sa denote eleganta si lux.

Genti ale producatorilor mai sus amintiti pot sa coste chiar si cateva mii bune de euro, sau chiar zeci de mii de euro.

Exista producatori care se bucura de un succes atat de mare incat produsele lor au liste de asteptare intinse chiar si pe 2, 3 ani. Poseta a devenit un adevarat simbol al feminitatii.

Este adevarat ca de multe ori, posetele se poarta goale si de si mai multe ori, acestea cuprind un intreg univers, insa nu conteaza cu adevarat ceea ce este in ea, ci conteaza ceea ce exprima.

Ce exprima poseta?

Multe! Exista experti in psihologie care au facut analize asupra modului in care sunt purtate posetele, asupra materialelor, culorilor si marimilor si au ajuns la concluzia ca sunt conturate tipologii de femei in functie de posetele pe care le poarta.

Tocmai de aceea, atunci cand iti cumperi o poseta ai grija la fiecare detaliu si alege-o pe cea perfecta!

Este greu? Cu siguranta, insa partea buna este ca ai la dispozitie mii de optiuni si de cele mai multe ori nu trebuie sa cheltuiesti mii de euro pentru ele, ci doar cateva zeci sau sute de lei, atat cat solicita magazine precum myown.ro pentru cele mai interesante modele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#poseta dama, #genti dama , #posete