Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum si unde probez ochelari online?

Advertorial
Vineri, 26 Mai 2017, ora 14:16
30114 citiri
Cum si unde probez ochelari online?

Sa stai acasa, pe fotoliul tau si sa iti poti alege o pereche de rame ochelari care sa ti se si potriveasca - nu-i asa ca suna foarte bine?

Eu sunt mai comod din fire. Am oroare sa ma plimb prin supermarketuri, magazine, fiindca mi se pare o uriasa pierdere de vreme, ca sa nu mai spun ca ma irita toti asistentii de vanzari care, fiindca trebuie sa vanda, constata rapid ca ti se potrivesc o gramada de rame de parca ai avea forma perfecta a fetei.

Ei bine, eu nu o am! Si am nevoie mai mult de sfaturi tehnice pe care nu intotdeauna le primesc. Din cauza asta online-ul este mediul de shopping care mi se potriveste (o sa mai trec si faptul ca preturile sunt incomparabil mai mici, de cele mai multe ori cu peste 50% - conteaza, nu?).

Dar nu vreau sa fac acum o pledoarie pentru cumparatul online. Se presupune ca, daca citesti postul asta esti interesat de o achizitie de pe net. Si ca sa fii sigur ca achizitia e si ok pentru tine, parca ai vrea sa probezi ochelarii pe care ti-i doresti sau de care ai nevoie.

In lumea larga probatul online se face de mult, desi nu in toate magazinele. Exista in principiu module 3D sau 2D. In cazul celor 3D poti pune virtual o rama pe fata si proba.

Trebuie, in general, sa ai o camera web si sa faci miscari ale capului in fata acelei camere, astfel incat sa iti fie determinate punctele importante ale fetei si transpuse in algoritmul dupa care functioneaza.

Ca sa-ti faci o idee intra pe glasses.com. Pentru modulele 3D e o intreaga tehnologie in spate, iar ca sa integrezi un asemenea modul intr-un site, costurile de dezvoltare, implementare si intretinere sunt extrem de mari.

Modulele 2D sunt foarte ok pentru a avea o imagine clara a modului in care ti se vor aseza ochelarii pe fata. Ceea ce trebuie urmarit este ca modulul sa permita ajustarea dimensiunilor ramei probate in functie de dimensiunile reale. Lucrul acesta il fac mai putine module.

Multe ofera posibilitatea de a mari/micsora rama pana cand ti se aseaza bine pe fata - ceea ce este gresit fiindca rama trebuie sa pastreze proportiile reale.

Pana la urma suntem interesati cum ne vor sta in realitate pe fata... daca atunci cand primim rama constatam ca e pentru copii?

O modalitate de a evita aceste situatii este sa folosim dimensiunile vechi ale ramei (care se afla scrise pe un brat) si sa le comparam cu dimensiunile ramei care ne place - de obicei aceste date exista cam in toate magazinele online.

Dar daca nu am mai purtat ochelari pana acum? Trebuie sa ne intoarcem la magazinele care ofera module de probat online.

Unul din site-urile cele mai ok din punctul asta de vedere este ochelari.com. Acolo modulul este foarte intuitiv si usor de folosit. Are un neajuns prin faptul ca nu se poate utiliza de pe telefonul mobil.

Ceea ce trebuie sa faci - de pe un calculator - este sa incarci o poza (poate sa fie si o poza de grup dar sa fie facuta din fata si fara ochelari pe nas - poti sa iti si faci una cu camera web) si sa stii distanta interpupilara (care e trecuta de obicei pe reteta).

Dupa ce o ajustezi, poza iti apare multiplicata pe site si cu toate ramele gata probate. Tot ce mai ai de facut este doar sa alegi rama care iti place, la pretul potrivit, sa iti alegi lentilele si gata - ai ochelari de vedere!

In cazul site-ului respectiv ai oricum varianta sa alegi dintr-un numar de modele pe cel mai apropiat de fizionomia ta sau cu o distanta interpupilara egala su apropiata. Probabil ca astfel de module vor deveni din ce in ce mai populare si vor determina o crestere a vanzarilor si in acest segment. Cu toate ca acum fiecare ar vrea sa si simta materialul, culorile, dar nu le poti avea pe toate...

Dar bine ca exista si varianta asta si toti semenii mei comozi au un motiv de bucurie ca pot rezolva inca o treaba din fotoliul in care se simt cel mai bine.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rame ochelari, #ochelari vedere , #shopping online