Scaunul ergonomic - primul pas pentru o zi relaxata la birou

Advertorial
Joi, 13 Aprilie 2017, ora 12:36
8220 citiri
Scaunul ergonomic - primul pas pentru o zi relaxata la birou

(P) Stiai ca atunci cand esti relaxat la birou ai rezultatele foarte bune in activitate? Cea mai simpla masura pe care o poti lua pentru a scapa de starile de disconfort, de durerile de spate, umeri si gat care apar pe parcursul unei zile petrecute la birou este utilizarea unui scaun ergonomic de calitate.

Care este cel potrivit scaun de birou ergonomic?

Cel mai bun scaun de birou este cel care iti ofera posibilitatea sa adopti o pozitie corecta sau, altfel spus, cel care este dotat cu reglaje multiple si functii speciale pentru a putea fi adaptat in functie de caracteristicile fizice ale persoanei care il foloseste si de pozitia acesteia fata de birou.

Vestea buna este ca, in magazinele online specializate pe mobilier de birou, poti gasi o varietate mare de modele de scaune ergonomice potrivite chiar si pentru persoanele care petrec cel putin opt ore pe zi in fata calculatorului.

Astfel, ai posibilitatea sa iti amenajezi spatiul de lucru pentru ca sederea prelungita pe scaun sa nu iti afecteze sanatatea.

Opteaza, atunci cand esti in cautarea unui scaun de birou confortabil, pentru modele dotate cu reglaj pe inaltime, reglaj al unghiului de inclinare al scaunului, reglaj al inclinarii sezutului fata de spatar, reglaj al inaltimii spatarului si al pozitiei tetierei.

Toate aceste detalii sunt importante pentru a reusi sa ajustezi scaunul astfel incat sa iti ofere o pozitie cat mai apropiata de cea recomandata de medicii si de specialistii in ergonomie.

Desi designul scaunului de birou este foarte important pentru a crea o amenajare unitara a acestuia, ia in considerare avantajele si dezavantajele atunci cand alegi materialul folosit la tapitarea lui. Pielea este mai eleganta din punct de vedere al aspectului si mai usor de curatat, insa scaunele din material textil, de exemplu, sunt mai confortabile indiferent de temperatura din camera si mai rezistente la accidente (de exemplu la zgarieturi).

Avantajele scaunelor de birou ergonomice fata de scaunele de birou clasice:

Diferentele dintre utilizarea unui scaun ergonomic si a unui scaun clasic pot fi resimtite la nivelul starii de sanatate si al confortului.

Scaunele ergonomice, spre deosebire de cele clasice, sunt realizate astfel incat sa sustina coloana vertebrala si sa ii ofere un suport ferm, fara sa exercite presiune asupra ei, dar ajustabil, astfel incat sa poata fi reglat in functie de utilizator.

Scaunele ergonomice sunt, de fapt, proiectate, avand ca reper nevoia utilizatorului de a se bucura de confort, indiferent de cat timp petrece la birou. Tocmai de aceea, scaunele ergonomice de calitate se pot plia pe orice corp uman prin reglaje la nivelul - inaltimii, bratelor, spatarului, sezutului, tetierei.

Totodata, scaunele ergonomice iti permit sa te misti liber folosind rolele mobile atasate, dar si sa resimti cat mai putin presiunea exercitata asupra coloanei de fiecare cand petreci mult timp asezat.

Asadar, alegerea celui mai potrivit scaun de birou ergonomic este, inainte de toate, o masura de prevenire a problemelor de sanatate cauzate de pozitia incorecta. De aceea, inainte de a evalua pretul mobilierului de birou, este indicat sa verifici in detaliu beneficiile pe care acesta ti le garanteaza.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#scaun ergonomic birou , #shopping online