Suma fabuloasa oferita pentru un diamant "perfect"

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 11:12
4148 citiri
Suma fabuloasa oferita pentru un diamant "perfect"
Foto: Sothebys

Un diamant de 100,2 carate, despre care expertii spun ca reprezinta "o definitie a perfectiunii", a fost vandut in doar trei minute cu 22,1 milioane de dolari, la o licitatie organizata miercuri seara la New York, a anuntat casa Sotheby's.

Diamantul a fost descoperit intr-o mina din Africa de Sud, informeaza lemonde.fr. Reprezentantii casei Sotheby's evaluasera aceasta nestemata de 100,2 carate la un pret cuprins intre 19 milioane si 25 milioane de dolari, spunand ca piatra pretioasa reprezinta "diamantul perfect, taiat ca un smarald, cel mai mare scos vreodata la vanzare".

Diamantul este "perfect", deoarece este "mai alb decat albul si nu prezinta nicio imperfectiune", a declarat Gary Schuler, directorul departamentului de bijuterii al casei Sotheby's, inainte de licitatie. "Este atat de transparent incat nu poate fi comparat decat cu apa inghetata", a adaugat Gary Schuler.

Nou record mondial: 31, 6 milioane de dolari pentru un diamant albastru

Descoperit intr-o mina administrata de compania De Beers din Africa de Sud, diamantul a fost taiat, apoi slefuit si perfectionat timp de mai bine de un an. Cumparatorul sau a licitat prin telefon si a preferat sa isi pastreze anonimatul, a precizat casa Sotheby's.

Inainte de vanzare, casa organizatoare a expus nestemata la Doha, Dubai, Los Angeles, Hong Kong, Londra si New York.

Potrivit casei Sotheby's, doar cinci diamante de o calitate comparabila si avand peste 100 de carate au fost vandute la licitatie in istoria omenirii. Cel mai scump dintre ele a fost adjudecat cu 30,6 milioane de dolari la Hong Kong in 2013.

Un diamant roz, denumit "Pink Star" ("Steaua Roz"), detine insa recordul mondial de pret pentru o nestemata vanduta la licitatie. El a fost vandut cu 80 milioane de dolari la Geneva in 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#diamant perfect vandut licitatie, #diamant 22 milioane dolari, #diaman vandut licitatie , #vanzari