Florin Cioaba vrea centre de ajutor pentru romii care au emigrat in UE

   

Florin Cioaba, autointitulat rege al romilor, a declarat ca autoritatile din Romania ar fi trebuit sa se gandeasca la ce probleme va ridica integrarea in UE, facand referire la deschiderea granitelor, si a spus ca isi doreste infiintarea unor centre de ajutor pentru romii care migreaza in state UE. "A fost un val al migrarii populatiei catre Europa. Nu numai romii au plecat dupa deschiderea granitelor, ci si romanii.

Cred ca si acum mai exista aceasta problema. Daca oamenii nu sunt ajutati aici in tara sa duca un trai decent, vor pleca. Cei care au fost saraci aici au plecat deja. Noi trebuie sa-i ajutam sa se integreze in statele in care s-au dus. UE si Romania trebuiau sa se gandeasca ca cei saraci vor pleca. Nu este o problema simpla: ne integram si gata. Oamenii s-au dus acolo crezand ca este Tara Fagaduintei, dar au dat de probleme mai mari decat acasa.

Statul roman trebuia sa se gandeasca ce se va intampla dupa deschiderea granitelor", sustine Florin Cioaba, presedintele Centrului Crestin al Romilor din Romania. Florin Cioaba afirma ca se gandeste la cei care au ajuns in diferite state si au ramas fara bani, iar autoritatile nu ii ajuta cu nimic si au ajuns pe mana unor organizatii care mai mult au profitat de ei.

"Au ajuns sa faca trotuarul si sa-si dea foc. La ambasade nu raspunde nimeni si sunt lasati de izbeliste. Cred ar trebui sa existe niste centre de ajutorare si de indrumare a lor in toate statele. Nu numai pentru romi ar trebui aceste centre, dar in special pentru ei", a mai declarat Cioaba.

Potrivit acestuia, o lista cu propuneri de imbunatatire a situatiei romilor din afara tarii si detalii despre centrele de ajutor a fost trimisa in 5 august catre Ministerul roman de Externe, care le-a luat in dezbatere impreuna cu ambasadorii Romaniei.

Florin Cioaba a mai spus ca nu se poate sti cu exactitate numarul romilor din Romania care se afla in afara tarii, dar estimeaza ca este vorba despre cateva zeci de mii.
Marti, 11 Septembrie 2007, ora 15:13
Sursa: Ziare.com
Cele mai citite stiri
FOTO Protest inedit la Ciresica - Locuitorii din zona, impotriva largirii drumului spre Cisnadie
Oamenii spun ca sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile nu au tinut cont de ei cand au luat ...
O adolescenta din Sibiu prezinta moda la New York - A uimit cu frumusetea ei
O tanara din Sibiu, in varsta de 14 ani, a uimit peste hotare cu frumusetea ei. A participat, in ...
FOTO: Sotii Iohannis au petrecut Ziua Indragostitilor la Sibiu - Au fost la un spectacol de balet
Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au petrecut Ziua Indragostitilor la Sibiu. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor