Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.580 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Actiune a sute de militari americani in Sibiu! Iata ce pregatesc soldatii de peste Ocean!

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 10:05

Actiune a sute de militari americani in Sibiu! Iata ce pregatesc soldatii de peste Ocean! Sibiul va fi gazda Exercitiului "Efort Intrunit-14", o activitate cu executarea actiunilor militare in context intrunit si multinational, in baza unui scenariu fictiv, in perioada 17-26 septembrie. La exercitiu vor lua parte 1300 de militari din unitatile Armatei Romaniei, alaturi de 150 de infanteristi marini americani .

Exercitiul 'Efort Intrunit-14' este condus de comandamentul Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', si va avea loc in unitati de instruire ale Fortelor Terestre din judetele Sibiu si Brasov.

Operatiile intrunite reprezinta totalitatea actiunilor militare desfasurate intr-un mediu operational complex de catre unitati si mari unitati din doua sau mai multe categorii de forte, sub comanda unui comandament intrunit.

Detasamentul de infanteristi marini, care participa si la Black Sea Rotational Force 14, face parte din Corpul de Infanterie Marina a Statelor Unite ale Americii pentru Europa si Africa (MarForEur/Af), dislocat in zona Marii Negre, Balcani si Caucaz, care actioneaza, in cadrul parteneriatelor stabilite, in vederea promovarii stabilitatii in regiune si a cresterii capacitatii de raspuns rapid in situatii de criza.

Frontierele, natiunile implicate, aliantele si fortele adverse sunt fictive, destinate exclusiv pregatirii militare, fara nicio conotatie politico-militara la adresa vreunui stat aflat in vecinatatea sau proximitatea teritoriului national. Asemanarile din scenariul exercitiului cu vreo situatie trecuta sau prezenta din contextul ...

Actualitate / stiri Actualitate 134 vizite [ Ora de Sibiu ]

Managerul general al Continental paraseste Sibiul pentru China. Iata cine ii va lua locul!

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:02

Managerul general al Continental paraseste Sibiul pentru China. Iata cine ii va lua locul! Dupa 6 ani de dedicare furnizorului international de produse auto, Continental, Oswald Kolb renunta la jobul care i-a aduc numeroase satisfactii si se muta in Tianjin, China. In locul sau, biroul va fi ocupat de Sami Krimi, care are o experienta infloritoare de 12 ani in spate, in cadrul Continental.

Sami Krimi, fost student la Universitatea Tehnologica din Munchen, imbratiseaza aceasta oportunitate cu entuziasm si se declara multumit de oportunitatea pe care a primit-o. Continental Sibiu este pentru noul general manager al companiei auto, o organizatie ajunsa la maturitate deja, in care, spune acesta, o sa aiba un viitor multasteptat.

"Ma bucur sa fiu in Sibiu ca manager general al acestei locatii. Organizatia pe care am gasit-o aici este una deja matura, cu abordarea si cultura potrivite pentru a atrage proiecte de ultima ora si a veni in intampinarea cerintelor furnizorilor nostri. Astept cu interes sa incep sa lucrez cu echipa din Sibiu si impreuna sa continuam dezvoltarea locatiei", a spus Sami Krimi. "As vrea sa profit de ocazie si sa ii doresc succes domnului Kolb in noua locatie", a adaugat noul manager general.

Furnizorul international de produse auto, producator de anvelope si partener industrial, Continental, are un nou manager in locatia sa Automotive din Sibiu.

Oswald Kolb paraseste Sibiul dupa 6 ani si preia rolul de manager general al locatiei din Tianjin/China. La plecare, fostul manager general a adresat cateva cuvinte de lauda la adresa companiei ..

Business / stiri Business 54 vizite [ Ora de Sibiu ]

Galbenii au castigat batalia lupilor, Gaz Metan la al treilea esec consecutiv!

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 02:04

Galbenii au castigat batalia lupilor, Gaz Metan la al treilea esec consecutiv! Gaz Metan a pierdut cu scorul de 2-0 partida disputata in deplasare cu Petrolul Ploiesti. Ambele reusite ale gazdelor au venit in urma unor faze fixe.

Formatia lui Cristi Dulca a ajuns la trei infrangeri consecutive in campionat. Ploiestenii au reusit sa deschida scorul in minutul 36, atunci cand Texeira a executat o lovitura libera de pe partea stanga iar Albin a pus latul pentru 1-0. Petrolul si-a dublat avantajul la un sfert de ora de la reluarea jocului, atunci cand Sony Mustivar a inscris cu capul dupa o lovitura de colt.
Capitanul Petrolului si-a scos tricoul dupa gol, a vazut al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu. Cu un om in plus, Gaz Metan a fortat revenirea, insa Ciprian Petre, Nikola Antic si Jordan Robertson nu au gasit drumul spre gol.

Tags:

Del.icio.us

TweetThis

Digg

StumbleUpon

Comments: 0 (Zero), Be the first to leave a reply!
You might be interested in this:

>>mergi la sursa articolului

Personalitati / gaz metan medias 133 vizite [ Ora de Sibiu ]

O tanara de 18 ani din Biertan a decedat in urma unui accident produs in judetul Alba!

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 02:04

O tanara de 18 ani din Biertan a decedat in urma unui accident produs in judetul Alba! O tanara de 18 ani din Biertan a decedat in urma unui accident produs in judetul Alba. Accidentul a avut loc vineri pe Drumul Judetean 107, intre localitatile Cergau si Lupu. Tanara se afla intr-o masina condusa de o alta tanara in varsta de 19 ani. Din cate se pare, aceasta nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil, a derapat, a iesit in afara partii carosabile si s-a rasturnat.

Potrivit IPJ Alba, pasagera a fost transportata la Spitalul din Blaj pentru investigatii. Tanara aflata la volan nu a suferit leziuni. In masina se aflau doua tinere, ambele din comuna Biertan, sat Richis (judetul Sibiu). Pasagera din autoturism, o tanara de numai 18 ani, a murit la spital, din cauza leziunilor grave. A suferit soc hemoragic, hemoragie interna si ruptura de splina. In momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate. Era barman la un local din satul Richis.

ARTICOL COMPLET: ALBA24

Foto: arhiva

Tags: accident Alba, nova, Nova TV, tanara Biertan, tanara decedata accident

Del.icio.us

TweetThis

>>mergi la sursa articolului

Actualitate / accident 319 vizite [ Ora de Sibiu ]

Ambasadorul Regatului Norvegiei in vizita la Primaria Sibiu. A vorbit si cu primarul Iohannis

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 20:09

Ambasadorul Regatului Norvegiei in vizita la Primaria Sibiu. A vorbit si cu primarul Iohannis Primarul Klaus Iohannis a primit miercuri, 9 aprilie, vizita Excelentei Sale, doamna Tove Bruvik WESTBERG, Ambasadorul Regatului Norvegiei.
In cadrul acestei vizite Ambasadorul Norvegiei a dorit sa prezinte astfel un salut oficial Municipiului Sibiu. Excelenta Sa, doamna Tove Bruvik WESTBERG a fost insotita de doamna Hilde Berit Eide, consilier EEA & Norway Grants si de doamna Diana Secarea, asistent in cadrul aceluiasi organism.

Aceasta vizita este cu atat mai importanta cu cat Municipiul Sibiu este partener in cadrul unui Acord semnat intre Municipiul Sibiu, Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu - Facultatea de Inginerie, Municipiul Targu Mures, Municipiul Brasov, Administratia Nationala de Meteorologie Bucuresti si Asociatia Norvegiana a Autoritatilor Locale si Regionale KS Norvegia. Obiectul acestui Acord este implementarea proiectului intitulat "Calea verde spre o dezvoltare durabila" din cadrul Programului de adaptare la schimbarile climatice apartinand Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 - EAA Grants Islanda, Lichtenstein, Norvegia.

Concret, pentru Municipiul Sibiu obtinerea acestei finantari ar insemna elaborarea de strategii locale si planuri de actiune pentru adaptare la schimbarile climatice, dar si implementarea unui proiect pilot pentru municipiul Sibiu in domeniul "Transporturi": instalarea de tubulatura subterana pentru retelele electrice si de telecomunicatii in lungime totala de peste 10.000 de metri pe bulevardul ...

Actualitate / stiri Actualitate 211 vizite [ Ora de Sibiu ]

Invazie la Uzina de Apa din Sibiu. Uite ce s-a intamplat!

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 20:09

Invazie la Uzina de Apa din Sibiu. Uite ce s-a intamplat! Uzina de apa "Dumbrava" a fost gazda mai multor grupuri de elevi provenind de la scoli gimnaziale din Sibiu, Poplaca si Rasinari, precum si ai Colegiului National "Octavian Goga" Sibiu.
Copiii au dorit sa afle drumul pe care apa bruta il parcurge pentru a fi potabilizata si furnizata celor aproximativ 200.000 de consumatori deserviti de aceasta statie.

Construita in urma cu 50 de ani, Uzina "Dumbrava" a fost modernizata intre 2006 si 2010 printr-o investitie de aproximativ 9 milioane de Euro, derulata prin Proiectul ISPA, finantat de Uniunea Europeana.

Uzina asigura apa potabila suficienta, 24 de ore din 24, abonatilor din municipiul Sibiu, orasul Ocna Sibiului, comunele Cristian, Sura Mica, Sura Mare, Selimbar si localitatile Vestem, Mohu si Bungard. In momentul de fata se afla in executie o aductiune de 76,6 km. ce va transporta apa potabila pentru aproximativ 16.000 de locuitori din 14 localitati din zona Vaii Secaselor.

Statia este alimentata din sursele Gura Raului si Sadu, apa bruta trecand din camera de amestec in bazinele de coagulare - floculare, unde apa "scapa" de cea mai mare parte a impuritatilor. Urmeaza decantarea si filtrarea prin paturi de nisip cuartos, apa ajungand la calitatea dorita, respectiv "suspensii zero".

Igienizarea se face prin aplicarea de clor gazos, prin intermediul unor instalatii moderne, apa devenind sigura consumului. Inmagazinarea se face in 4 rezervoare ce asigura un nivel constant de presiune si debit in retelele de ...

Actualitate / stiri Actualitate 282 vizite [ Ora de Sibiu ]

Inca trei strazi din zona Piata Cibin - Terezian , intra in reparatii

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 20:09

Inca trei strazi din zona Piata Cibin - Terezian , intra in reparatii Contractul pentru reabilitarea strazilor Arad, Kiev si Deva s-a semnat in data de 4 aprilie 2014 intre Primaria Sibiu si asocierea de firme SC Constructii SA- SC Sinecon SA.
Cele trei strazi sunt situate in zona Piata Cluj, in cartierul Terezian. Pe acestea este prevazuta inlocuirea retelei de apa, a retelei de canalizare menajera si a celei de canal pluvial. Contractul prevede si refacerea carosabilului, a trotuarelor si a spatiilor verzi. Pe strada Kiev vor fi create spatii de parcare cu dale inierbate.

Valoarea totala a contractului de lucrari este de 3.268.442,92 lei, fara TVA. Termenul de executie stabilit in contract pentru executia acestor lucrari este de 12 luni. Ordinul de incepere a lucrarilor urmand sa fie emis in cursul lunii aprilie.

Garantia oferita de constructor pentru lucrarile efectuate este de 5 ani.

Actualitate / stiri Actualitate 244 vizite [ Ora de Sibiu ]

Florin Cioaba comemorat cu lacrimi in ochi la Cimitirul Municipal din Sibiu

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 20:09

Florin Cioaba comemorat cu lacrimi in ochi la Cimitirul Municipal din Sibiu Zi emotionanta pentru comunitatea romilor din Sibiu. Pentru prima data in ultimii 30 de ani s-a sarbatorit Ziua Internationala a Romilor fara cel care a fost Florin Cioaba.
Defunctul rege al acestei minoritati nu a fost insa uitat dupa moartea survenita in august 2013. Manifestarile organizate la Sibiu s-au incheiat cu un pelerinaj la mormantul acestuia.

Dupa ce au mers intr-un mars comemorativ prin oras, cei aproximativ 200 de romi din Sibiu si din tara s-au deplasat in Cimitirul Municipal din oras pentru a aduce un omagiu fostului rege Florin Cioaba. In frunte cu fiul cel mic, Daniel si cu sotia Maria, romii au depus coroane de flori la mormantul fostului rege. O fanfara a completat fondul sonor al evenimentului.

"E foarte trist. E prima festivitate fara el. Acum vor sa continue copii. Sa nu fie lasat acest moment. Imi lipseste el. Foarte mult imi lipseste. A fost destul de greu pentru mine pana acum. El si-ar fi dorit ca aceasta sarbatoare sa continue. Si cred ca se bucura ca ceilalti continua ce a inceput el. El se ocupa foarte mult. Era foarte importanta pentru el aceasta sarbatoare", a spus Marica Cioaba.

Romii prezenti la pelerinajul de la cimitir au marturisit cu totii ca este foarte greu fara cel care le-a condus destinele zeci de ani.

Daniel Cioaba, emotionat

Daniel Cioaba, regele romilor din Romania a fost cel care s-a ocupat de festivitatile Zilei Internationale a Romilor. Acesta a marturisit ca ii lipseste foarte mult tatal sau. "Aici am venit sa ...

Actualitate / stiri Actualitate 233 vizite [ Ora de Sibiu ]

Despartire cu o infrangere, Gaz Metan-Mobitelco Cluj 77-83 | DECLARATII Marcel Tenter

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 02:07

Despartire cu o infrangere, Gaz Metan-Mobitelco Cluj 77-83 | DECLARATII Marcel Tenter Gaz Metan a pierdut partida cu Universitatea Mobitelco Cluj, scor 77-83, la ultima aparitie din acest sezon in fata propriilor suporteri.

Gazistii au evoluat bine in prima repriza a partidei disputate miercuri seara la Medias si au castigat primul sfert cu 18-14. Pana la pauza mare diferenta a crescut usor pe fondul unui joc bun in ofensiva si a unei aparari exacte. In aceste conditii, la pauza mare avantajul gazdelor a fost de sase puncte.
Sfertul al treilea a fost unul sub semnul echilibrului, cu un usor plus pentru formatia vizitatoare care s-a apropiat la 63-62 la intrarea in decisiv. Clujenii au reusit apoi sa marcheze in mai multe randuri de la distanta si s-au desprins la cinci puncte. Gazistii au egalat, cele doua formatii au alternat apoi la conducere, pentru ca vizitatorii sa se desprinda din nou, de aceasta data decisiv si sa castige cu 83-77.

Tags: Gaz Metan Medias, Gaz Metan Universitatea Mobitelco Cluj, Nova TV, Stirile Nova TV

Del.icio.us

TweetThis

>>mergi la sursa articolului

Sport / stiri Sport 148 vizite [ Ora de Sibiu ]

Tronsonul 3 din autostrada Sibiu - Orastie va fi gata in noiembrie. Constructorii nu mai vor bani in plus

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 16:19

Tronsonul 3 din autostrada Sibiu - Orastie va fi gata in noiembrie. Constructorii nu mai vor bani in plus Contractul cu italienii de la Impregilo - Salini pentru constructia lotului 3 al autostrazii Orastie - Sibiu, cu o lungime de 22 kilometri, nu a fost reziliat de Compania de Drumuri, constructorii asumandu-si finalizarea lucrarii pana la 15 noiembrie fara costuri suplimentare.

"Saptamana trecuta, Salini - Impregilo avea o serie de cereri inacceptabile si de atitudini contractuale inacceptabile pentru care noi am spus ca ori se revine in limitele contractului si se termina acest contract cu rezolvarea alunecarilor de teren fara costuri suplimentare, asa cum a spus si Comisia Europeana, asa cum au stabilit si expertii agreati de comun acord de catre parti, in caz contrar urmand sa reziliem. Pana ieri, ora 12:00, si-au dat acceptul pentru cererile formulate de catre Compania Nationala de Autostrazi", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Sova, intr-o conferinta de presa.

Constructorul si-a asumat finalizarea a 16 kilometri neafectati de alunecarile de teren la 15 iulie, urmand ca la jumatatea lunii noiembrie sa fie incheiate lucrarile pentru diferenta de 6 kilometri cu probleme, fara costuri suplimentare pentru CNADNR, potrivit sursei citate.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat in mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane euro.

CNADNR a inaugurat la finele anului trecut loturile 1,2 si 4 ale acestei autostrazi, cu o lungime totala de 60,5 kilometri, realizate in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde lei (326,5 milioane euro), fara TVA. ...

Business / stiri Business 221 vizite [ Ora de Sibiu ]

Un hot de cupru a defectat semafoarele si bariera CFR

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 16:19

Un hot de cupru a defectat semafoarele si bariera CFR Un hot de cupru a reusit performanta de a defecta semnalele de intrare in gara Medias, dar si bariera de la trecerea la nivel cu calea ferata de pe strada Garii. Incidentul s-a produs marti seara, tanarul in varsta de 19 ani fiind suprins de politisti in flagrant.

Barbatul a taiat circa cinci metri de cablu de alimentare de pe terasamentul caii ferate cu intentia de a-l fura. Incidentul s-a produs marti seara la iesirea din gara Medias catre Copsa Mica.

Actualitate / stiri Actualitate 195 vizite [ Ora de Sibiu ]

Tursib ia 4,8 milioane de euro de la BERD pentru constructia noii autobaze in Sibiu

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:22

Tursib ia 4,8 milioane de euro de la BERD pentru constructia noii autobaze in Sibiu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, SC Tursib SA si Primaria Municipiului Sibiu au semnat marti, 1 aprilie documentele aferente noului credit contractat de societatea de transport public din Sibiu pentru constructia noii autobaze.

Contractul pentru noul credit a fost semnat intre BERD, reprezentata prin Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru infrastructura municipala si de mediu si SC Tursib SA, reprezentata prin directorul general Adrian Popa. Primarul Klaus Iohannis a semnat Acordul de Sprijin Municipal in calitatea sa de reprezentant al Municipiului Sibiu, sprijinind astfel societatea de transport public local in contractarea acestui credit.

Valoarea creditului contractat este de 4,8 milioane de EURO. Perioada de gratie pentru acest credit este de 1 an, rambursarea sumei imprumutate fiind esalonata in 18 rate trimestriale.

Noua autobaza Tursib primeste astfel finantarea pentru executia lucrarilor de constructie propriu-zise. Aceasta va include un busport (spatiu de garare), o statie de alimentare cu carburant, o spalatorie, o statie pentru inspectii periodice, ateliere si o cladire administrativa.

Autobaza va fi amenajata pe un teren in suprafata de 33.400 de metri patrati situat in zona industriala vest, la intersectia strazii Munchen cu strada Barcelona. Terenul a fost obtinut de Tursib in 2011, in urma unui schimb de terenuri efectuat intre societatea de transport public local si Municipiul Sibiu.

Parteneriatul dintre Municipiul Sibiu ...

Actualitate / stiri Actualitate 211 vizite [ Ora de Sibiu ]

Zeci de strazi raman miercuri fara apa la robinete

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:18

Zeci de strazi raman miercuri fara apa la robinete Compania Apa Tarnavei Mari anunta sistarea apei potabile, miercuri 02.04.2014 intre orele 12.00 - 20.00, pe 22 de strazi din zona cartierului Vitrometan.

Este vorba despre strazile Teilor, Caraiman, Cristalului, Grigore Alexandrescu, Cuza Voda, Bradet, Episcop Ioan Bob, Balea, Vulcan, Selimbar, George Bacovia, Barsei, Rasnov, Ghimbav, Liliacului, Slefuitorilor, Mihail Sadoveanu, Gheorghe Sincai,
Nicolae Teclu, Cehov, Visarion Roman si Gravorilor de la intersectia cu strada Cehov pana la Ferma, in vederea efectuarii unor lucrari la reteaua de apa.
Dorim sa informam consumatorii ca, la repunerea in functiune a retelei, apa va prezenta suspensii si culoare din cauza antrenarii depunerilor din conducte, anunta Apa Tarnavei Medias
Tags: apa potabila, atm medias, cartier vitrometan, nova, Nova TV, sistare apa

Del.icio.us

TweetThis

Digg

StumbleUpon

Comments: 0 (Zero), Be the first to leave a reply!
You might be interested in this:

VIDEO: Atat de bolnavi? In Gura-Campului, farmacii ca ciupercile dupa ploaie >>>mergi la sursa articolului

Business / stiri Business 172 vizite [ Ora de Sibiu ]

Premiera medicala nationala la Sibiu. O tumora extirpata de la un copil de numai 5 ani!

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 00:16

Premiera medicala nationala la Sibiu. O tumora extirpata de la un copil de numai 5 ani! Duminica 30 martie 2014, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a avut loc o interventie chirurgicala in premiera nationala: un copil de numai cinci ani a fost operat cu succes de o tumora de mari dimensiuni.
Aceasta a fost extirpata din zona dintre ureche si gat si masura 8/6/3 centimetri.

Interventia a fost realizata in cadrul Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, Implantologie si Medicina Dentara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu de catre o echipa de medici de renume din Sibiu, Cluj-Napoca si Alba Iulia, formata din:

- Conf. Univ. Dr. Mihaela Cernusca - Mitariu, medic primar chirurgie OMF si medic sef compartiment OMF SCJU Sibiu;

- Conf. Univ. Dr. Bran Simion din Cluj, Medic primar chirurgie OMF;

- Dr. Chisnoiu Dan - Specialist chirurgie OMF, Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia.

Din echipa din Sibiu au mai facut parte Dr. Mihai Sava, medic primar, sef sectie ATI, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si Dr. Dudas Ionel, medic primar in cadrul ATI SCJU Sibiu, precum si numerosi rezidenti, doctoranzi, studenti si asistenti medicali.

Elementul esential care a facut din aceasta interventie chirurgicala o premiera nationala este varsta foarte mica a pacientului (5 ani si sase luni), Andrei Zuna fiind cel mai tanar pacient care a suferit o asemenea operatie in Romania.

Andrei, un copil curajos si iubit

Problemele lui Andrei au inceput in urma cu cateva luni, cand in zona urechii a aparut o umflatura care treptat a ...

Actualitate / stiri Actualitate 259 vizite [ Ora de Sibiu ]

Expozitia Focus Sibiu se transforma si devine multimedia

Luni, 31 Martie 2014, ora 12:09

Expozitia Focus Sibiu se transforma si devine multimedia Premiera in cadrul expozitiei Focus Sibiu. Anul 2013 va fi prezentat si in imagini, nu doar in fotografii. Expozitia Focus Sibiu va putea fi vizitata pe toata durata lunii aprilie in Curtea Interioara a Primariei Municipiului Sibiu.
Dupa cinci ani in care Silvana Armat, Sebastian Marcovici si invitatii lor au prezentat anul cultural, social si evenimentele din Sibiu in fotografii a venit timpul ca intreg conceptul acestei expozitii sa fie dezvoltat intr-o directie fireasca. Expozitia Focus Sibiu devine multimedia incepand cu acest an. "Este un pas pe care ne-am dorit dintotdeauna sa il facem. Sectiunea video a expozitiei va fi dezvoltata si in sesiunile de workshop pe care le vom organiza de-a lungul acestui an. Cred ca este o completare foarte fericita pentru conceptul expozitiei noastre", spune Sebastian Marcovici, presedintele Asociatiei Focus Sibiu.

Sectiunea video va fi realizata de Bogdan Brylynski si va cuprinde in imagini majoritatea evenimentelor culturale si sportive ce au avut loc in anul 2013. Sistemul expozitional creat anul trecut pentru expunerea fotografiilor va fi completat astfel, anul acesta, cu cinci panouri multimedia care vor rula filmul rezumat al anului 2013. Cele cinci panouri multimedia vor avea o inaltime de 1.70 metri si vor pastra linia de design a panourilor expozitionale iluminate din interior.

Focus Sibiu este un rezumat in imagini a celor mai importante evenimente culturale, sociale si de presa ce au avut loc in anul precedent. Silvana ...

Life Show / stiri Life Show 137 vizite [ Ora de Sibiu ]

5 medalii pentru atletii CSS Medias la nationalele de cros

Luni, 31 Martie 2014, ora 02:13

5 medalii pentru atletii CSS Medias la nationalele de cros Rezultate foarte bune pentru atletii medieseni la Campionatele Nationale de Cros desfasurate astazi la Craiova.

Echipa de juniori trei baieti a castigat titlul de campioana nationala de cros 4.000 metri. Cei patru componenti ai sai, Peter Herman, Gabriel Cristea, Robert Tincu si Andrei Istratescu au ocupat pozitiile 4,5, 16 si 19, reusind sa urce pe prima treapta a podiumului la echipe. La categoria copile 1, echipa CSS Medias a obtinut medalia de bronz.
Aceasta le are in componenta pe Andra Todoran, Patrisia Fagarasan, Alisa Crisan, Andreea Geamanu, Laura Comsa si Catalina Vasiu. La categoria copile 2, Iulia Marginean a castigat titlul de vicecampioana nationala, iar echipa CSS Medias din care a facut parte alaturi de Sivia Obrejan, Claudia Papp si Elena Craciun, s-a clasat pe pozitia a cincea la general. O alta performanta foarte buna a fost obtinuta de echipa de copii 3 care a castigat titlul de vicecampioana nationala, iar echipa de copile trei a urcat pe treapta a treia a podiumului. Atletii medieseni sunt pregatiti de antrenorii Vasile Herman, Vasile Ibasfalean, Maria Zamfirescu si Lavinia Veza.

Sport / stiri Sport 118 vizite [ Ora de Sibiu ]

Guvernul a aprobat 1,6 miliarde euro pentru autostrada Sibiu - Brasov - Bacau

Sambata, 29 Martie 2014, ora 02:10

Guvernul a aprobat 1,6 miliarde euro pentru autostrada Sibiu - Brasov - Bacau Guvernul a aprobat, un memorandum care arata ca in perioada 2014-2020 Romania dispune de fonduri europene nerambursabile pentru constructia de autostrazi in cuantum de 1,6 miliarde euro, suma pe care CNADNR o propune spre utilizare la finantarea autostrazilor Sibiu-Brasov si Brasov-Bacau.
Memorandumul este intitulat "Strategia de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile aferente constructiilor de autostrazi in Romania avand ca sursa de finantare Fondul European de Dezvoltare Regionala din cadrul POIM 2014-2020".

Suma va fi acordata in cadrul Fondului European de Dezvoltare Regionala 2014-2020, prin noul Program Operational Infrastructura Mare (POIM). De precizat ca suma mentionata este fara TVA.

Totodata, Guvernul a mai aprobat un memorandum cu tema "Strategia de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile aferente constructiilor de autostrazi in Romania avand ca sursa de finantare Fondul de Coeziune Post 2007-2013 (extindere 2015) si Fondul de Coeziune 2014-2020 in vederea evitarii decomiterii".

In acest document se evidentiaza ca in cadrul Fondului de Coeziune 2007-2013, pentru anii 2014-2015, Romania va trebui sa atraga sume prin Programul Operational POST in cuantum de 1.281.872.523 euro. Din aceasta suma, CNADNR propune finantarea unor tronsoane de autostrazi.

sursa: bizbrasov.ro

Business / stiri Business 192 vizite [ Ora de Sibiu ]

Festivalul International de Teatru de la Sibiu, blocat la finantare de Guvern

Vineri, 28 Martie 2014, ora 10:22

Festivalul International de Teatru de la Sibiu, blocat la finantare de Guvern Festivalul asteapta inca bani de la Guvern pentru editia din acest an. Organizatorii au cerut fonduri de la Ministerul Culturii si de Educatie, insa pana acum nu au primit un raspuns favorabil.

"Din pacate, in Romania nu exista o gandire in ceea ce priveste un buget multianual. Programul pentru editia din 2014 e finalizat din septembrie 2013, avem programul gata in proportie de 80% pentru editia din 2015 si lucram si la cel pentru 2016. Lucram cu parteneri din intreaga lume si se va ajunge ca ambasadorii din cele 70 de state participante sa constate ca acestea au investit bani prin companiile care sustin evenimentul, si ca Romania, prin Ministerul Culturii, nu a alocat niciun leu. Ministrul ne-a promis ca incearca sa deblocheze fonduri. Speram sa ajungem la o normalitate, sa avem buget multianual", ne-a declarat directorul festivalului, profesorul Constantin Chiriac.

Insa, un aspect foarte important este termenul la care vor veni banii de la stat.

"Am facut cerere pentru 4 milioane de lei. Sunt convins ca nu voi primi aceasta suma. M-as multumi si cu un milion, dar e foarte important cand se aloca. Un leu alocat in ianuarie are cu totul alta valoare fata de un leu primit in luna mai sau iunie. Cu leul din ianuarie pot face licitatii din timp si obtine preturi mai bune la transport, cazare, electricitate. Tot ce facem trebuie sa facem in interesul tarii", subliniaza profesorul, care nu este remunerat pentru munca de organizare a festivalului de la Sibiu. ...

Life Show / festival 198 vizite [ Ora de Sibiu ]

Sibianca Diana Pavelescu, pe locul doi pe listele Fortei Civice la Alegerile Europarlamentare

Joi, 27 Martie 2014, ora 10:22

Sibianca Diana Pavelescu, pe locul doi pe listele Fortei Civice la Alegerile Europarlamentare Forta Civica a depus, miercuri, la BEC listele partidului pentru europarlamentare, primul loc fiind ocupat de Mihai Razan Ungureanu, presedintele FC, care a aratat ca pe liste nu se regasesc nici rude, nici prieteni politici, ci oameni de cariera.
Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca media de varsta a candidatilor propusi de FC pentru europarlamentare este de 41 de ani, o treime dintre acestia fiind femei.

Ungureanu a mai spus ca la BEC au fost depuse si cele 217.000 de semnaturi care sustin aceste candidaturi.

El a aratat ca pe locul doi al listei se afla Diana Pavelescu, secretar general al Asociatiei Degustatorilor Profesionisti si presedinte al Organizatiei FC Sibiu, iar pe locul trei Mihaela Nicolau, profesor in Galati, sustinatoarea unui doctorat in Italia, specialista in management si economie.

Potrivit lui Mihai Razvan Ungureanu, locurile patru si cinci de pe lista sunt ocupate Adriana Radu, profesor la Iasi si Vlad Alexandescu, profesor universitar la Universitatea din Bucuresti, laureat al Academiei Franceze.

Intrebat ce scor electoral spera sa obtina FC la europarlamentare, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: "Cinci procente e prea putin".

El a aratat ca, dupa alegerile din 25 mai, FC va continua pregatirea pentru campania de la prezidentiale, "care este incercarea finala a acestui an si probabil cea mai importanta inclestare electorala din 2012 incoace".

Actualitate / stiri Actualitate 296 vizite [ Ora de Sibiu ]

AVARIE MAGISTRALA Apa a fost sistata in municipiul Medias

Joi, 27 Martie 2014, ora 10:17

AVARIE MAGISTRALA Apa a fost sistata in municipiul Medias Compania Apa Tarnavei Mari anunta sistarea furnizarii apei potabile in municipiul Medias din cauza unei avarii la magistrala de transport a apei potabile de la rezervoarele Persani. Momentan se efectueaza manevre pentru reluarea furnizarii apei potabile.

Vom reveni cu detalii referitoare la durata sistarii in cel mai scurt timp.

Actualitate / stiri Actualitate 178 vizite [ Ora de Sibiu ]

A spart chioscul cu caramida pentru a fura!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 18:15

A spart chioscul cu caramida pentru a fura! Un barbat din Bucuresti a spart doua societati comerciale din piata agroalimentara si a furat mai multe bunuri alimentare si nealimentare.

Acesta a fost retinut de politisti in gara Medias, iar in prezent este cercetat sub control judiciar.

Spargerile au fost comise in noaptea de duminica spre luni si au fost surprinse de camerele de supraveghere ale pietei. Barbatul a fost retinut ulterior in gara Medias de catre politisti. Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Medias.

Actualitate / stiri Actualitate 176 vizite [ Ora de Sibiu ]

Cauti un loc de munca in Sibiu? Iata ce joburi sunt disponibile!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 14:18

Cauti un loc de munca in Sibiu? Iata ce joburi sunt disponibile! Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu a publicat astazi lista cu locurile de munca vacante la data de 26 martie, in judetul nostru.

Din totalul locurilor de munca, 49 se adreseaza persoanelor cu studii superioare( administrator de retea de calculatoare, analist calitate, consilier juridic, director vanzari, documentarist ordonantare logistica, inginer de sistem in informatica, inginer productie, manager marketing, programator, proiectant inginer mecanic, reprezentant comercial etc.) in timp ce 435 sunt pentru persoane fara studii superioare.

Sibiu, str. Morilor nr.51A, tel.0269230089

Meseria Locuri

administrator de retea de calculatoare 1

agent cumparari 1

agent servicii client 1

agent servicii client 5

agent servicii client 1

ambalator manual 5

analist 1

analist calitate 1

analist cumparari/consultant furnizori 1

asamblator-montator articole marochinarie 4

asistent comercial 1

asistent manager 1

asistent medical generalist 3

barman 1

barman 1

bucatar 1

camerista hotel 1

casier 1

confectioner articole din piele si inlocuitori 5

confectioner-asamblor articole din textile 5

consilier administratia publica 1

consilier juridic 1

consilier juridic 1

consilier juridic 1

consilier/expert/inspector/referent/economist in gestiunea economica 1

contabil 1

contabil 1

controlor calitate 1

controlor calitate 2

croitor 2

croitor 10

croitor 10

croitor-confectioner ...

Business / stiri Business 249 vizite [ Ora de Sibiu ]

Klaus Iohannis si Ramona Manescu dezbat viitorul Europei la Sibiu. Iata cine mai participa!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:11

Klaus Iohannis si Ramona Manescu dezbat viitorul Europei la Sibiu. Iata cine mai participa! Fundatia Friedrich-Naumann in colaborare cu Partidul National Liberal organizeaza miercuri de la ora 18.00, o masa rotunda cu tema: "Care este viitorul Europei? Provocari, sanse si viziuni liberale".

Evenimentul este organizat cu ocazia conferintei regionale a Fundatiei Friedrich Naumann pentru Libertate.

Ca si invitati la eveniment avem deosebita onoare sa ii intampinam pe:

Dr. Wolfgang Gerhardt, presedintele consiliului director a Fundatiei Friedrich Naumann pentru Libertate

Klaus Johannis, Primar al Sibiului si Prim- vicepresedinte al Partidului National Liberal din Romania

Ulrich Niemann, directorul departamentului pentru politica internationala a Fundatiei Friedrich Naumann pentru Libertate

Ramona Manescu, fost Ministru al Transporturilor si Europarlamentar, Vicepresedinte ALDE

Florin Alexe, Presedintele Tineretului National Liberal din Romania

Claudia Benchescu, Presedintele Cluburilor Studentesti Liberale din Romania

Moderatorul discutiilor va fi Dr. Rene Klaff, director regional pentru Europa Centrala, de Sud- Est, Est, din Caucazul de Sud si din Asia Centrala al Fundatiei Friedrich Naumann.

Manifestarea incepe la ora 18.00 si are loc in Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu, Str. General Magheru 1-3.

Personalitati / Klaus Iohannis 242 vizite [ Ora de Sibiu ]

Cum arata lotul 3 din autostrada Sibiu - Orastie. Lucrarile au fost oprite!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:08

Cum arata lotul 3 din autostrada Sibiu - Orastie. Lucrarile au fost oprite! Lotul 3 din autostrada Sibiu-Orastie a acumulat intarzieri din cauza alunecarilor de teren si nu a putut fi gata odata cu celelalte loturi inaugurate in decembrie 2013.

Autoritatile au promis ca tronsonul va fi gata in toamna 2014, insa noile imagini aeriene arata mai degraba o lipsa de mobilizare pe santier si un progres aproape inexistent fata de finele anului trecut.

Video-ul a fost realizat incepand din capatul autostrazii dinspre Sibiu, din capatul centurii parte a autostrazii A1, si continua pe deasupra traseului cu Lotul 4 Sibiu Vest - Saliste si cu Lotul 3 Saliste - Cunt.

Sursa: stiriactuale.ro

Actualitate / stiri Actualitate 342 vizite [ Ora de Sibiu ]

La Racovita s-a construit drumul judetean care nu duce nicaieri. Se opreste in camp, la calea ferata!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:08

La Racovita s-a construit drumul judetean care nu duce nicaieri. Se opreste in camp, la calea ferata! Un drum din judetul Sibiu, inaugurat de premierul Victor Ponta in decembrie, duce spre nicaieri. Asfaltul se termina brusc, la cativa metri de calea ferata.

Drumul judetean a fost inaugurat in luna decembrie, odata cu hidrocentrala din localitatea Racovita, in prezenta premierului Victor Ponta. Problema este ca, la cateva sute de metri dupa ce soferii trec de hidrocentrala, soseaua se termina brusc. Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca tot ce tinea de institutie a fost realizat, conform planului.

"De la baraj inspre Racovita este obligatia Hidroelectrica. Din cate stiu eu, Hidroelectrica, prin constructorul lor, a finalizat drumul, cu o singura, o mica exceptie", spune vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Banciu.

Mica exceptie face drumul imposibil de utilizat. Reprezentantii Hidroelectrica spun ca au cerut aviz din partea Inspectoratului de Politie pentru a face trecerea peste calea ferata si pentru a monta o Cruce a Sfantului Andrei.

Politia a recomandat insa alt sistem de avertizare: "Propunerea acestui serviciu este ca trecerea la nivel cu calea ferata sa fie modernizata cu instalatie automata de semnalizare acustica si optica cu semibariere, pentru a realiza un grad optim de siguranta rutiera", declara purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu, Luciana Baltes.

Ca atare, soferii sunt nevoiti sa foloseasca drumul vechi, unde exista un pod plin de gropi pe care Consiliul Judetean vrea sa il dezafecteze. Drumul alternativ zace in acest timp ...

Actualitate / stiri Actualitate 254 vizite [ Ora de Sibiu ]

OBI se pregateste sa se retraga din Sibiu. Iata motivele plecarii!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 10:23

OBI se pregateste sa se retraga din Sibiu. Iata motivele plecarii! Retailerul german de bricolaj Obi se pregateste sa se retraga in acest an de pe piata romaneasca, unde a inregistrat pierderi in fiecare dintre ultimii ani incepand cu 2008, cand a deschis primul magazin. Obi are sapte magazine in Romania, din care unul in Sibiu.

"Scaderea puterii de consum a populatiei din ultimii ani si faptul ca s-au construit putine locuinte au facut ca activitatea firmelor de bricolaj sa fie una slaba. Din acest motiv, retailerul Obi se pregateste sa se retraga in acest an de pe piata romaneasca", au afirmat sursele citate.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii Obi afirma ca "pentru moment" nu s-a pus problema retragerii companiei din Romania.

Plecarea Obi din Romania ar reprezenta o noua miscare pe piata locala de bricolaj dupa ce, in aprilie 2013, britanicii de la Kingfisher au achizitionat cele 15 magazine ale Bricostore Romania de la grupul francez Bresson, iar in luna februarie a acestui an grupul german Praktiker a anuntat vanzarea operatiunilor din Romania, unde detinea 27 de magazine, catre firma Search Chemicals, detinuta de omul de afaceri turc Omer Susli.

Obi a deschis primul magazin din Romania in 2008, la Oradea, extinzandu-se in urmatorii doi ani cu inca sase unitati, in Bucuresti (2), Arad, Pitesti, Ploiesti si Sibiu.

Afacerile Obi Romania au crescut constant in intervalul 2008 - 2012, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, de la 18,5 milioane lei la 182,2 milioane lei. Pe de alta, compania a inregistrat in aceasta ...

Business / stiri Business 291 vizite [ Ora de Sibiu ]

Autostrada Sibiu - Orastie nu va fi gata anul acesta! CNADR a reziliat contractul pe lotul 3!

Marti, 25 Martie 2014, ora 16:38

Autostrada Sibiu - Orastie nu va fi gata anul acesta! CNADR a reziliat contractul pe lotul 3! Contractul de constructie a lotului al treilea al autostrazii Orastie-Sibiu (22 de kilometri) va fi reziliat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), a anuntat ministrul transporturilor Dan Sova la postul public de televiziune.

"Consiliul de administratie (al CNADNR - n.red.) va aproba rezilierea contractului cu Impregilo (compania care construieste lotul al treilea al Orastie-Sibiu - n.red.) saptamana aceasta. Nu au reusit sa se inteleaga din punct de vedere tehnic si financiar", a spus Sova.

Tronsonul al treilea din Orastie-Sibiu, unde au aparut alunecari de teren pe o portiune de circa 6 km, motiv pentru care finalizarea acestuia a fost mult intarziata, ar urma sa fie relicitat pana in toamna.

Tronsonul trebuia sa fie gata in aprilie 2013, dar din cauza alunecarilor de teren deschiderea circulatiei fusese amanata pentru toamna aceasta. "Nu cred ca lucrarea se va finaliza pana in octombrie 2014. E inacceptabil sa platim niste zeci de milioane de euro pe chestiuni care nu se justifica", a explicat Sova.

Valoarea contractului incheiat cu Impregilo pentru Orastie-Sibiu (lot 3) se ridica la circa 144 de milioane de euro, iar potrivit ultimelor date detinute de ZF, la 1 octombrie anul trecut tronsonul era finalizat in proportie de 73%.

Actualitate / stiri Actualitate 249 vizite [ Ora de Sibiu ]

EXCLUSIV: Politia Medias are un nou comandant adjunct - VEZI amanunte!

Marti, 25 Martie 2014, ora 14:16

EXCLUSIV: Politia Medias are un nou comandant adjunct - VEZI amanunte! Politia Municipiului Medias are din aceasta saptamana un nou comandant adjunct. Conform unor surse neoficiale este vorba de Comisarul sef Adrian Cazan, care a ocupat in trecut functia de sef al Inspectoratului Judetean de Politie Valcea si a lucrat pentru o perioada in Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, ca sef de birou imputernicit.

Actualitate / Medias 240 vizite [ Ora de Sibiu ]

Cutremur la Medias: consilierii locali au fost chemati la DNA - VEZI amanunte!

Marti, 25 Martie 2014, ora 14:16

Cutremur la Medias: consilierii locali au fost chemati la DNA - VEZI amanunte! Consilierii locali medieseni au primit citatii in baza carora trebuie sa se prezinte miercuri, 26 martie, la Directia Nationala Anticoruptie Alba Iulia.

In cauza este vorba despre un dosar de cercetare penala deschis de catre DNA in luna decembrie a anului trecut. Acesta se refera la achizitionarea de catre municipiul Medias a pachetului minoritar de actiuni la societatea Gospodaria Comunala, pachet detinut de catre Asociatia Salariatilor Goscom.
Vom reveni cu amanunte.

Actualitate / Medias 384 vizite [ Ora de Sibiu ]

Subway face angajari pentru deschiderea a doua restaurante in Sibiu. Vezi unde vor fi!

Marti, 25 Martie 2014, ora 12:13

Subway face angajari pentru deschiderea a doua restaurante in Sibiu. Vezi unde vor fi! Cunoscutul lant american de fast-food va deschide in aceasta primavara doua restaurante in judetul Sibiu. Una din ele va fi de tip drive-thru si va fi amplasata la Vestem, iar restaurantul din Sibiu, va fi in zona centrului istoric.

Site-urile cu anunturi de angajari sunt pline in aceste zile cu oferte din partea celor care detin franciza pentru Romania a unuia din cele mai mari lanturi de restaurante tip fast-food din lume.

Foodlike SRL anunta ca face angajari pentru un restaurant Subway de tip Drive Thru, la Vestem. Acesta va fi amplasat in vecinatatea statiei Petrom de la intersectia DN1 cu DN7.

Acelasi anunt este postat si pentru angajari la primul restaurant Subway din municipiul Sibiu. Acesta va fi amplasat in zona centrala a orasului, dar la acesta nu se deconteaza transportul.

Subway Sibiu are deja si o pagina de FB activa. (Vezi AICI).

Studentii sunt preferati la angajare

Candidatul ideal ar fi sa aiba studii medii, cunostinte minime de limba engleza, persoane tinere, dinamice, pro-active, disponibilitate de a lucra in 3 schimburi, preferabil studenti.

Iata ce cerinte mai sunt pentru angajare:

RESPONSABILITATI / BENEFICII:

Un Sandwich Artist este o persoana care intampina, serveste clientii si prepara produsele Subway in conditii maxime de igiena, respectand regulile sanitare.

RESPONSABILITATI

- Intampina clientii, prepara mancarea curat si eficient

- Demonstreaza o intelegere aprofundata a produselor din meniul restaurantului si ...

Business / stiri Business 322 vizite [ Ora de Sibiu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima