Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.294 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Sase evenimente de top la Troubadour. Distractie si adrenalina cat incape!

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 18:31

Sase evenimente de top la Troubadour. Distractie si adrenalina cat incape!Clubul aflat vis-a-vis de Ramada, la subsolul Casei de Cultura (intrarea dinspre BCR), da startul unei noi saptamani in care sunt programate nu mai putin de sase evenimente. La Troubadour o sa gasiti cu siguranta cel putin o seara pe placul vostru.
Pentru ca cei de la Troubadour stiu ca nu ne vom satura niciodata de serile in care radem cu pofta alaturi de prieteni, cei de acolo va astepta la o seara de #STAND_UP de calitate cu Marius Covache si Cristian Dumitru. Se intampla joi de la ora 20.00. Imediat dupa show, incepe Academik Party! (student party) cu oferte ALL YOU CAN DRINK de la 39 lei. Fetele care ajung in club pana la ora 24.00 au open bar gratuit toata noaptea! Intrarea este libera!
Distractia continua vineri cu DTYB- Don't Tell your boyfriend Party! ''Vrem sa activam ADRENALINA. Astfel pentru cei care dau click pe "Participa la eveniment-ul de pe Facebook" si sunt in club la ora 1:00 after Midnight, au sansa de a castiga un zbor cu paramotorul! Totodata fetele care ajung in club pana la ora 24:00 au open bar gratuit toata noaptea'', spun cei de la Troubadour CLUB.
Sambata de neratat
Weekend-ul continua sambata cu un alt mega-show de Stand Up Comedy. In club vine nimeni altul decat Andrei Ciobanu, cel care prezinta si matinalul de la Kiss Fm. Pentru ca cererea de bilete a fost foarte mare, sambata s-au programat doua reprezentantii. Mai gasiti inca bilete la cea de a II-a. (CLICK AICI pentru bilete)
Si pentru ca noaptea sa se incheie excelent, atunci trebuie sa ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Ora de Sibiu ]

Taxiul zburator programat pentru lansare in 2025

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:36

Taxiul zburator programat pentru lansare in 2025Nemtii de la Lilium spera ca in sapte ani sa devinp realitate vehiculul zburator de dimensiuni mici, special pentru deplasarea in orase.
Compania a primit o finantare de 90 de milioane de dolari in luna septembrie a anului trecut, si a devenit Startup-ul Anului in Cleantech Group, o retea formata din peste 6.000 de companii si 8.000 de investitori care incurajeaza folosirea tehnologiilor nepoluante.

Fondata in 2015, compania germana a dezvoltat deja un prototip de vehicul zburator care poate decola vertical si transporta 5 persoane pe distante urbane. Aparatul de zbor electric are mai multe elice integrate in aripi. Pentru decolare acestea sunt folosite in pozitie verticala, iar odata atinsa inaltimea dorita, sunt rotite pentru a sustine acceleratia.

Micul avion de transport personal ar prinde o viteza maxima de 305 km/h si ar avea o autonomie de aproximativ o ora. Toate acestea fara a genera vreun fel de emisii nocive.
Cei de la Lilium au in plan o functionare similara serviciilor Uber, in care utilizatorul poate comanda o cursa prin intermediul unei aplicatii. Conform strategiei actuale, anul viitor ar trebui sa debuteze un proiect pilot, urmand ca tehnologia sa fie lansata public in 2025.

SURSA

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Ora de Sibiu ]

Virozele si cazurile de gripa, in crestere la Sibiu

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:36

Virozele si cazurile de gripa, in crestere la SibiuIn cadrul Sistemului de supraveghere de rutina a infectiilor respiratorii si a gripei, la nivelul judetului, in saptamana precedenta (12.02.2018 - 18.02.2018) a crescut numarul de IRA (3434), cu circa 21% fata de cazurile din saptamana anterioara de raportare (2832), fiind cu 59.20% mai mare fata de saptamana omoloaga din sezonul 2016-2017 (2157) si mai mare cu 43.86% fata de media celor 3 saptamani anterioare (2387). Analiza stratificata pe grupe de varsta arata ca cele mai multe cazuri (circa 37%) s-au inregistrat la grupa de varsta 15-49 ani.

Numarul pneumoniilor din aceasta saptamana de supraveghere este de 716 cazuri. Cele mai multe cazuri (267) au survenit la grupa de varsta 15-49 ani.
Ponderea internarilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost in saptamana 07 de 18.30%, predominand internarile la grupa de varsta 0-1 an.
Ponderea scazuta a internarilor cu infectii acute respiratorii (0.76%) indica faptul ca majoritatea formelor de boala au fost usoare, insa ponderea internarilor cu ILI - afectiunile clinice compatibile cu gripa - (49.15%) arata ca exista mai multe cazuri care necesita spitalizare.
Cazurile de "gripa" raportate au fost 59, fata de 33 in saptamana 06, cu incidenta de 12.71%000 . In cursul saptamanii trecute s-au recoltat 5 probe pentru detectare de virus gripal de la cazurile severe, dintre care 4 au avut rezultat negativ, iar una este in curs de investigare. Actuala saptamana este caracterizata ca activitate gripala sporadica.
Situatia vaccinarii ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Ora de Sibiu ]

FOTO Se desprinde acoperisul unei gradinite din Sibiu. Intervin pompierii

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:36

FOTO Se desprinde acoperisul unei gradinite din Sibiu. Intervin pompieriiUn echipaj de la ISU Sibiu cu autospeciala pentru salvari la inaltime intervine pe strada Bagdasar, la gradinita de aici.

Tabla care se afla pe acoperisul institutiei de invatamant s-a desprins si sta sa cada. Cel mai probabil vantul puternic din ultimele doua zile se face vinovat de eveniment.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Ora de Sibiu ]

Soferul care a ucis un om pe trecerea de pietoni ramane in arest la domiciliu. Cel putin cateva zile

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:36

Soferul care a ucis un om pe trecerea de pietoni ramane in arest la domiciliu. Cel putin cateva zileTanarul care in data de 5 august 2017, a accidentat mortal un altv tanar pe o trecere de pietoni din Medias, ramane cel putin deocamdata in arest la domiciliu. Acesta ar putea cere insa din nou schimbarea deciziei magistratilor, chiar zilele ce urmeaza. Mihai Lukacks a obtinut in instanta retrimiterea dosarului la Parchet pentru solutionarea a doua noi plangeri.
Soferul vitezoman ramane perseverent in ceea ce priveste schimbarea masurii arestului la domiciliu, masura aplicata inca din noiembrie 2017 de catre magistratii medieseni. Lukaks este cel putin pana in 23 februarie 2018 in arest la domiciliu. Tanarul care in luna august a anului trecut a ucis cu masina un om pe o trecere de pietoni la Medias a reusit chiar sa obtina in 9 noiembrie 2017 o decizie de revocare a arestului la domiciliu. La contestatie insa masura a fost mentinuta, astfel ca acesta ramane consemnat la propria locuinta.

In 23 ianuarie procurorii de la Judecatoria Medias au respins o noua cerere de ridicare a masurii pronuntata anterior, asa ca Lukacs ramane in arest la domiciliu pana in 23 februarie. " In baza dispozitiilor art. 348 al. 1 rap. la art. 207 al. 6 din Codul de procedura penala mentine masura arestului la domiciliu luata fata de inculpatul: - LUKACS MIHAI - MIREL- masura dispusa prin incheierea penala nr. 99/CCP/13.10.2017 a Tribunalului Sibiu. pe o durata de 30 de zile", se arata in solutia pronuntata de instanta.

Lukacs a ingrozit intreaga comunitate medieseana dupa ce sambata 5 august ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Ora de Sibiu ]

Peste 11,5 milioane puse la bataie pentru evenimente culturale, sportive si comunitare la Sibiu

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:35

Peste 11,5 milioane puse la bataie pentru evenimente culturale, sportive si comunitare la SibiuOrganizatorii evenimentelor sportive, culturale si comunitare isi pot depune proiectele la Primaria Sibiu, pentru finantare. "Suma pe care am alocat-o din bugetul acestui an pentru proiecte culturale, sportive si comunitare este de 11,5 milioane lei. Invit operatorii sa depuna proiecte creative si inovative care sa faca Sibiul dinamic si interesant atat pentru sibieni, cat si pentru turisti. Pentru ca 2018 este anul Centenarului Romaniei sper ca institutii si operatori sa depuna proiecte prin care orasul sa marcheze aceasta importanta sarbatoare, mai ales pentru ca Sibiul a jucat un rol important in Marea Unire. Asteptam si proiecte cu caracter gastronomic in perspectiva Programului Regiune Gastronomica Europeana din 2019." a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Pentru a obtine finantare, proiectele depuse trebuie sa fie conforme cu legislatia in domeniu si cu ghidurile privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice disponibile pe pagina principala a site-ului www.sibiu.ro. De aici pot fi descarcate cererile de finantare pentru cele trei agende.

Termenele de depunere a documentelor completate in conformitate cu ghidurile sunt urmatoarele:
Proiectele pentru Agenda culturala se primesc la sediul Primariei Sibiu de pe str. Samuel Brukenthal, nr. 2, pana in data de 22 martie, ora 13
Proiectele pentru Agenda sport si Agenda Comunitatii se primesc la aceeasi adresa pana in 16 martie, ora 12
Informatii suplimentare pot fi obtinute prin email: ...

Business / stiri Business2 vizite[ Ora de Sibiu ]

ISU Sibiu cauta voluntari. Cerintele de indeplinit

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:03

ISU Sibiu cauta voluntari. Cerintele de indeplinitCampania de voluntariat "Salvator din pasiune" continua la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu. Toti cei care doresc sa se alature pompierilor profesionisti pe timpul misiunilor in diferite situatii de urgenta, sunt asteptati sa se inscrie la sediul inspectoratului. Dupa inscriere si analiza dosarelor, vor fi incheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selectionati vor putea parcurge un program de pregatire in subunitatile noastre, sub indrumarea pompierilor.
Dupa parcurgerea programelor de pregatire, activitatile derulate alaturi de efectivele ISU SIBIU vor consta in: participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului-ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.
Dosarul candidatului trebuie sa contina:
-cererea de inscriere,
-certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani),
-copie dupa actul de identitate,
-avizul psihologic (obtinut de la un psiholog cu competente in aparare, ordine publica si siguranta nationala),
-actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare,
-adeverinta medicala (fara boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sanatos)
-acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori, sunt urmatoarele:
- ..

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Ora de Sibiu ]

Telecabina de la Balea Lac, inchisa din nou pentru turisti

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 15:02

Telecabina de la Balea Lac, inchisa din nou pentru turistiTelecabina de la Balea Lac este inchisa si miercuri, a doua zi consecutiv. Daca marti circulatia ei a fost intrerupta din cauza vantului puternic, miercuri se face o revizie tehnica. Reprezentantii Cabanei Balea Lac au anuntat ca cel mai probabi in jurul pranzului va fi reluat transportul pe cablu la Balea, in functie de conditiile meteo.

Meteorologii sibieni au anuntat ca vantul sufla cu 65 de kilometri pe ora in zona Balea.
La Balea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfagarasanul fiind inchis pe portiunea Balea Cascada - Balea Lac, din cauza avalanselor de zapada. Turistii sunt atrasi de Balea Lac pentru ca aici exista singurele constructii de gheata din Romania, un hotel, igluuri si o biserica, dar si cel mai mare strat de zapada din tara, care masoara 177 de centimetri.
Sursa www.agerpres.ro

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Ora de Sibiu ]

USR Sibiu invita la discutii despre patrimoniul Romanesc

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 14:32

USR Sibiu invita la discutii despre patrimoniul RomanescUSR Sibiu invita sibienii la dezbaterea publica "Fisura din Patrimoniul Romanesc" pentru a discuta cu arhitectul Eugen Vaida despre problemele reale ale patrimoniului construit al Sibiului si al Romaniei. Evenimentul va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 18, la Libraria Habitus (Piata Mica). "Discutiile vor cuprinde probleme mai generale de legiferare, monitorizare si valorificare a patrimoniului la nivel national, dar si discutii punctuale legate de centrul istoric al Sibiului, obiective de patrimoniu periclitate din judetul Sibiu, situatia arhitecturii vernaculare din mediul rural, implicarea societatii civile in salvgardarea, promovarea si valorificarea patrimoniului cultural imobil si situatia patrimoniului eclezial", precizeaza arhitectul Eugen Vaida, presedintele Asociatiei Monumentum.

Patrimoniul construit al Sibiului si al Romaniei, in general, se degradeaza si dispare odata cu trecerea timpului. Invitam publicul sa aduca in discutie cazuri concrete cunoscute pentru a fi dezbatute si pentru a identifica solutii de rezolvare a problemelor intr-un cadru mai larg.
Eugen Vaida este arhitect cu o bogata activitate in salvgardarea si promovarea patrimoniului din mediul rural din Romania. In domeniul patrimoniului a construit, initiat si dezvoltat, prin Asociatia Monumentum, o serie de programe aplicate de conservare si educatie in stransa legatura cu comunitatile locale.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Ora de Sibiu ]

Devino voluntar si fa fericiti copiii orfani din Sibiu

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:36

Devino voluntar si fa fericiti copiii orfani din SibiuAsociatia de Poveste cauta voluntari care sa isi dedice timp pentru educatie non-formala si activitati variate in beneficiul copiilor din centrele de plasament din Sibiu. Persoanele cu varsta de peste 15 ani, cu sau fara experienta in voluntariat, sunt invitate sa devina prietenii acestor copii si sa ii ajute sa isi rescrie povestea de viata. Grupati in echipe de minimum doua persoane, voluntarii implicati direct in interactiunea cu copiii vor petrece saptamanal timp cu tinerii institutionalizati, venindu-le in sprijin prin educatie non-formala, prin activitati variate, cum ar fi: ajutor la pregatirea pentru scoala, ateliere (re)creative, activitati hand-made.
Pe de alta parte, asociatia cauta voluntari care sa sprijine organizatia in activitatile de strangere de fonduri si in organizarea diverselor initiative, precum: iesiri, excursii, drumetii, participari la spectacole de teatru/muzica, diverse cursuri sau workshop-uri adaptate nevoilor specifice ale copiilor, dar si preferintelor voluntarilor.
Perioada de voluntariat dureaza din aprilie pana in septembrie, cu posibilitate de prelungire ulterior. Doritorii se pot inscrie completand formularul disponibil pe pagina de Facebook a asociatiei. Termenul limita pentru inscrieri este 25 februarie 2018. Dupa completarea formularului, voluntarii vor participa la sesiuni de training dedicate.

CITESTE AICI POVESTEA VOLUNTARILOR DIN ASOCIAEsIA DE POVESTE
"Schimbare. Curaj. Visuri. Sustinere. Sansa. Incredere. Sunt doar cateva dintre ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Ora de Sibiu ]

Pret dublu pentru abonamentele de parcare la Sala Transilvania. Scumpiri de bilete la Filarmonica

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:36

Pret dublu pentru abonamentele de parcare la Sala Transilvania. Scumpiri de bilete la FilarmonicaMai multe institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean Sibiu au cerut cresterea tarifelor pentru serviciile oferite. Astfel, Sala Thalia vrea sa mareasca pretul biletelor pentru concerte si inchiriatul salii, la fel ca si Sala Transilvania, care va mari si abonamentul pentru parcare. Junii vor presta si ei pe bani mai multi, iar oferta Bibliotecii Astra va fi si ea mai scumpa. Daca parcati de obicei in parcarea Salii Transilvania, va trebui sa va pregatiti mai multi bani pentru abonament. Conducera institutiei va mari valoarea acestuia la 120 de lei pe luna fara TVA. La fel, se vor mari si tarifele pentru inchirierea spatiilor din Sala. In functie de marimea acestora si amplasament, preturile vor varia intre 750 si 2000 de lei lunar.

Filarmonica creste si ea preturile. Un loc in loja oficiala de la etajul 1, 2 si in sala de la parter vor fi 30 de lei. In lojele laterale sau un loc in balconul de la scena va costa 20 de lei. Pretul unui bilet de educatie muzicala pentru copii va fi de 6 lei.
Cine va dori sa inchirieze sala de spectacole va plati 500 de lei pe ora, iar pentru sala de conferinte 200 de lei pe ora.
Junii Sibiului nu vor mai presta nici ei pe aceeasi bani ca si pana acum. 4 perechi de dansatori care vor avea un spectacol de 15 minute vor cere 1500 de lei. Pretul poate creste pana la 20.000 de lei, asta in cazul in care va doriti un spectacol ce dureaza intre 90 si 120 de minute sustinut de 16 perechi de dansatori, 14 instrumentisti si 5 solisti vocali. ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Ora de Sibiu ]

La Biblioteca Astra se sarbatoreste Ziua Povestitului

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:36

La Biblioteca Astra se sarbatoreste Ziua PovestituluiBiblioteca Judeteana ASTRA Sibiu celebreaza Ziua Internationala a Povestitului prin organizarea unui Concurs de scris si zis povesti dedicat tuturor celor care au darul de a povesti. Concursul are drept obiectiv incurajarea oamenilor, indiferent de varsta (dar, nu mai mici de 16 ani) sau pregatire scolara/academica sa-si exprime ideile, emotiile si imaginatia, intr-un mod creativ, si sa participe, in mod voluntar, la competitii cu valoare artistica, constientizand in felul acesta importanta povestilor in dezvoltarea intelectuala, emotionala, spirituala si umana a membrilor unei comunitati.
Concursul de scris si zis povesti - ZIP 2018:
isi propune sa ofere participantilor sansa de promovare la nivel regional si international, prin afilierea evenimentului la WSD - Word Storytelling Day, care reuneste povestitori din toata lumea.
Concursul este deschis tuturor celor care au talent in scriere creativa si, totodata, in interpretarea textelor.
Inscrierea in competitie implica acceptarea Regulamentului de Concurs, care este obligatoriu pentru toti participantii.
CONDIEsII DE ELIGIBILITATE
Toate articolele inregistrate de catre participanti in concurs trebuie sa fie redactate in limba romana, optional si in limba engleza.
Textul se considera a fi eligibil, doar daca se incadreaza in tema anuntata pentru anul 2018: Wise Fool _ Nebunia inteleptului _ Intelepciunea Nebunului, iar ca intindere va avea intre 800 si 1200 de cuvinte.

INSCRIEREA
Candidatii vor trimite pe email ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Ora de Sibiu ]

Soferita cu dosar penal dupa o depasire neregulamentara

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:36

Soferita cu dosar penal dupa o depasire neregulamentaraMarti, in jurul orei 18,45, in localitatea Talmaciu, politistii rutieri au depistat un autoturism condus pe DN 7 dinspre Sibiu spre Valcea, autoturism angajat neregulamentar in efectuarea manevrei de depasire.
Dupa oprirea autoturismului in cauza, politistii au stabilit ca la volan se afla o sibianca in varsta de 40 de ani.
In urma verificarii autoturismului, s-a constatat ca placutele cu numarul de inmatriculare aplicate sunt false, acestea apartinand unui alt autoturism.
Pe numele conducatoarei auto s-a intocmit dosar penal de cercetare sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.
Cercetarile continua la nivelul Politiei Orasului Talmaciu.

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Ora de Sibiu ]

Trei scandalagii retinuti dupa o bataie in restaurant

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:36

Trei scandalagii retinuti dupa o bataie in restaurantMarti, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Axente Sever au retinut trei barbati care ar fi provocat scandal in incinta unui restaurant din localitatea Seica Mare.
In fapt, in data de 17 februarie, in jurul orei 21,30, politistii au fost solicitati sa intervina pentru aplanarea unui conflict spontan izbucnit intre mai multe persoane aflate intr-un restaurant din localitatea Seica Mare.
La locul interventiei au fost identificati trei barbati cu varsta de 26, doi dintre ei, respectiv 41 de ani, toti din localitatea Agarbiciu, care ar fi distrus bunuri si ar fi agresat fizic doi localnici in varsta de 39, respectiv 49 de ani, ultimul dintre acestia fiind transportat la Spitalul Clinic Medias in vederea acordarii de ingrijiri medicale.
In cauza, s-a intocmit dosar penal de cercetare sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente, respectiv tulburarea ordinii si linistii publice.
Urmare a cercetarilor efectuate, in data de 20 februarie, fata de cei trei agresori s-a luat masura retinerii 24 de ore, urmand ca, in data de 21 februarie, sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Medias pentru a se dispune masuri preventive.
Cercetarile continua la nivelul Sectiei 5 Politie Rurala Axente Sever.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Ora de Sibiu ]

FOTO - Valea Oltului blocata din cauza unui accident cu trei masini implicate

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:36

FOTO - Valea Oltului blocata din cauza unui accident cu trei masini implicateTraficul rutier pe DN 7 - Valea Oltului este blocat pe sensul Sibiu - RM. Valcea (ora 10:15) din cauza unui accident ce a avut loc la kilometrul 201+600 in zona viaductului Carligu Mic.
UPDATE - Se circula normal
Traficul in zona unde a avut loc accidentul s-a reluat in conditii normale (ora 10:50).
STIREA INIEsIALA
Un conducator auto din Bucuresti a facut o depasire neregulamentara in timp ce se deplasa pe directia Sibiu - Rm. Valcea si a lovit un autoturism Skoda ce mergea regulamentar din sens opus, precum si un TIR. Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Ora de Sibiu ]

Anunt oficial - NEPI a finalizat tranzactia pentru Mall-ul de la Podul Garii din Sibiu

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:35

Anunt oficial - NEPI a finalizat tranzactia pentru Mall-ul de la Podul Garii din SibiuOficial fondul de investitii NEPI-Rockcastle, a achizitionat proiectul mall-ului Festival Centrum de la Primavera Development si este proprietarul terenului de 3,4 hectare de langa podul Garii din Sibiu.
Cel mai mare proprietar de malluri din Romania, a finalizat saptamana trecuta achizitia proiectului Festival de la Primavera Development, companie controlata de familia Tanasoiu.
Potrivit raportului de piata al NEPI, facut public de zf.ro, proiectul mallului Festival include un teren de 3,4 hectare in centrul Sibiului, pe locul fostei fabrici Simerom.
Pe acest teren autorizatiile permit construirea unui centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 43.000 mp, iar printre chiriasii securizati sunt Kaufland, Inditex - cu mai multe branduri, printre care si Zara, H&M si un operator de cinematograf. Managementul NEPI este de parere ca noul mall va completa portofoliul alaturi de Shopping City Sibiu, iar acesta va fi gata pana la finalul anului urmator, potrivit raportului companiei.
Reprezentantii investitorului New Europe Property Investments (NEPI) si cei ai dezvoltatorului imobiliar Primavera Development au efectuat saptamana trecuta o vizita la primaria Sibiu pentru o discutie pe tema ultimelor detalii cu privire la constructie, sistematizarea traficului si a parcarilor in zona.

Dezvoltatorii proiectului au reusit sa atraga deja nume importante din retail care vor deschide magazine aici, printre care Zara, Stradivarius, Pull&Bear, Berska, H&M sau New Yorker. Centrului ...

Business / stiri Business4 vizite[ Ora de Sibiu ]

FOTO Trafic feroviar blocat intre Brasov si Bucuresti. Pasarela prabusita la Ploiesti

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 11:55

FOTO Trafic feroviar blocat intre Brasov si Bucuresti. Pasarela prabusita la PloiestiCirculatia trenurilor este complet blocata miercuri dimineata datorita unei pasarele ce s-a prabusit peste magistrala de cale ferata in Gara de Vest din Ploiesti. Nu se stie cand situatia va fi rezolvata.
Traficul feroviar este complet blocat, miercuri dimineata, pe magistrala Bucuresti-Brasov, dupa ce o pasarela metalica din gara de Vest din Ploiesti s-a prabusit peste liniile ferate, in urma incidentului nefiind inregistrate victime, anunta News. La aceasta ora sunt blocate pe traseu sase trenuri de calatori. Pasarela sustinea mai multe conducte din sistemul de termoficare al orasului Ploiesti.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, pasarela metalica, in greutate de patru tone, lunga de 15 metri si inalta de trei metri, care sustinea mai multe conducte ce fac parte din reteaua de termoficare a orasului Ploiesti, a cazut peste liniile ferate.
In momentul in care pasarela s-a prabusit, in zona nu treceau nici garnituri feroviare, nici oameni.
Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in urma prabusirii pasarelei peste cele cinci linii din statia CF Ploiesti Vest au fost rupte si firele de contact care asigurau alimentarea cu energie electrica a locomotivelor.
La aceasta ora, sunt oprite pe traseu sase trenuri de calatori: 16032 (Brasov-Bucuresti) - stationeaza in gara Ploiesti Vest, 15124 (Slanic - Ploiesti Vest) - stationeaza in Gara Ploiesti Vest, 1644 (Baia ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Ora de Sibiu ]

Raportul de activitate al primarului Astrid Fodor: "Anul 2017 a insemnat noi proiecte reusite"

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 11:44

Raportul de activitate al primarului Astrid Fodor: "Anul 2017 a insemnat noi proiecte reusite"Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a publicat raportul de activitate pentru anul 2017. Bugetul executat al Primariei pentru anul trecut a fost de 382,57 milioane lei. Din acesti bani s-au facut investitii in infrastructura, modernizarile unitatilor de invatamant, s-au investit in Spitale, dar si in evenimente culturale si sportive. Anul trecut 46 de strazi din oras au fost modernizate. Lucrarile au inclus atat retelele de utilitati, crearea tubulaturii subterane pentru coborarea cablurilor, amenajarea carosabilului si a parcarilor, dar si amenajarea de zone verzi si parcari. Lucrarile de pe alte 15 strazi continua si anul acesta.
In paralel au continuat lucrarile in cartiere. Dioda a fost complet modernizat, s-a lucart in Valea Aurie, in Hipodrom II si Resita II.
O data cu modernizarea strazilor s-a schimbat si iluminatul public in unele zone din oras. Astfel, Parcul sub Arini si Petofi Sandor au un iluminat eco, nou nout, iar alte strazi au beneficiat de acelasi "tratament".
9,2 milioane de lei pentru investitii si reparatii in cladirile in care functioneaza unitati de invatamant. S-a modernizat sala de sport de la Gheorghe Lazar si Liceu Octavian Goga, s-au demarat lucrarile de constructie pentru gradinita din cartierul Strand, s-a inceput mansardarea Scolii Regina Maria.
Spitalul de Pediatrie a beneficiat si el de investitii de 2,6 milioane de lei. Si pentru ca e vorba despre copii, acestia au "primit" noua locuri de joaca noi.

S-au demarat proiecte pentru lucrari ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Ora de Sibiu ]

Minerii de la Salina Slanic Prahova s-au blocat in subteran

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 00:53

Minerii de la Salina Slanic Prahova s-au blocat in subteran80 de mineri ai Salinei de la Slanic, judetul Prahova, au intrat in greva, mart si s-au blocat in subteran. Minerii refuza sa iasa, in timp ce alti angajati protesteaza la suprafata pentru a atrage atentia asupra salariilor mici si a lispei investitiilor. In total, aproape 200 de angajati ai Salinei Slanic participa la protest.

"Un salariu negociat al unui miner este de 1.900 de lei. Iar unul de la instalatia de preparare este de 1.769. Deci salariile sunt foarte mici" a spus Alexandru Dragoi, lider sindical.
Acesta a precizat ca marti au avut loc discutii intre reprezentantii angajatilor si conducerea Salrom, de care apatine Salina Slanic, si ca directorul le-a promis protestatarilor ca va anunta situatia Consiliului de Administratie al companiei si autoritatilor guvernamentale.

SURSA

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Ora de Sibiu ]

Ariton a demisionat din fruntea ALDE Sibiu

Marti, 20 Februarie 2018, ora 21:21

Ariton a demisionat din fruntea ALDE SibiuFostul ministru al Economiei in timpul guvernarii lui Emil Boc, Ion Ariton, a demisionat din fruntea filialei judetene a partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.
Ion Ariton si-a anuntat plecarea de la conducerea ALDE Sibiu. Fostul prefect, senator si Ministru al Economiei, lasa vacanta functia detinuta in ultimii doi ani. Ariton a candidat pentru Senat din partea ALDE, la ultimele alegeri parlamentare, dar nu a reusit sa mai ajunga in Parlament.

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Ora de Sibiu ]

Se primesc proiecte pe Agenda Culturala, Sportiva si a Comunitatii la primaria Sibiu precum si la Consiliul Judetean

Marti, 20 Februarie 2018, ora 20:50

Se primesc proiecte pe Agenda Culturala, Sportiva si a Comunitatii la primaria Sibiu precum si la Consiliul JudeteanAtat primaria municipiului Sibiu, cat si Consiliul Judetean Sibiu, au deschis oficial incepand de marti perioada de depuneri de proiecte pe agendele culturale si sportive ale municipiului resedinta si respectiv ale judetului Sibiu. CJ Sibiu pune la bataie 1,5 milioane lei. Primaria a anuntat doar sumele pentru agenda sportiva si cea a comunitatii: 3,5 miloane lei in total. Pentru Agenda Culturala nu a fost anuntata suma totala. Consiliul Judetean Sibiu a anuntat ca incepand de marti se depun proiecte care pot fi cofinantate din bugetul Consiliului Judetean Sibiu prin Agenda culturala, agenda sportiva, agenda pentru tineret si agenda comunitatii.
Termenele de depunere sunt urmatoare:
30 de zile pentru Agenda culturala si Agenda comunitatii, respectiv in perioada 20 februarie - 2 aprilie, si 15 zile pentru Agenda sportiva si Agenda pentru tineret: 20 februarie - 12 martie.
Proiectele sportive si cele care se incadreaza in Agenda comunitatii vor fi aprobate in sedinta de consiliu judetean din luna martie, urmand ca proiectele culturale si proiectele pentru tineret sa fie aprobate in sedinta de consiliu judetean din luna aprilie.
Sumele alocate de Consiliul Judetean Sibiu pentru sustinerea celor patru agende sunt urmatoarele: 500.000 lei pentru Agenda Culturala, 500.000 pentru Agenda Sportiva, 250.000 pentru Agenda comunitatii si tot 250.000 lei pentru Agenda pentru tineret. Toate documentatile necesare, respectiv Ghidurile, sunt publicate pe site-ul Consiliului Judetean Sibiu ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Ora de Sibiu ]

Perchezitii la falsificatori de bani - Au plasat bacnote false si la Sibiu

Marti, 20 Februarie 2018, ora 18:36

Perchezitii la falsificatori de bani - Au plasat bacnote false si la SibiuCinci perchezitii domiciliare au avut loc marti in locatii din Capitala si alte trei judete. Vizate au fost persoane specializate in falsificarea de bani. Acestia au pacalit 17 persoane cu sume de peste 10.000 de euro. Infractiunile s-au petrecut si pe raza judetului Sibiu.
Politistii au facut, marti, cinci perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Dambovita si Giurgiu pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in falsificarea de bani, anunta News. Persoanele vizate sunt banuite ca au inselat cel putin 15 persoane de la care au cumparat diferite bunuri pe care le-au platit cu bani falsi.
Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitesti, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au facut, marti, cinci perchezitii domiciliare, in judetele Ilfov, Dambovita si Giurgiu si in municipiul Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate specializate in savarsirea de fals de moneda. In perioada noiembrie 2017 - februarie 2018, membrii grupului ar fi achizitionat diverse bunuri de pe site-uri de anunturi online, in special telefoane mobile, cu preturi cuprinse intre 500 si 1.000 euro, pe care le-au achitat cu bancnote contrafacute din cupiura de 100 euro. In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat faptul ca membrii grupului au actionat coordonat pe raza mai multor judete, respectiv Arges, Giurgiu, Dambovita, Buzau, Focsani, Sibiu, Valcea, Olt, Bihor, ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Ora de Sibiu ]

S-a stabilit alcoolemia medicului mort in accidentul de pe Calea Dumbravii

Marti, 20 Februarie 2018, ora 18:36

S-a stabilit alcoolemia medicului mort in accidentul de pe Calea DumbraviiChirurgul Laurentiu Beli a consumat alcool inainte sa se urce la volan si sa isi piarda viata in cumplitul accident petrecut weekend-ul trecut pe Calea Dumbravii, vizavi de hotelul Hilton.
Autopsia si examenul de laborator au scos in evidenta pe langa moartea violenta a barbatului de 37 de ani si faptul ca acesta a consumat bauturi alcoolice. Rezultatul alcoolemiei in sange a fost de 1,80 mg/l. Autopsia efectuata a aratat ca a avut multiple leziuni, printre care si mai multe organe afectate grav.
VEDEEsI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA ACCIDENT
Reamintim ca accidentul s-a produs in cursul noptii de 17 februarie, in jurul orei 03,30, in municipiul Sibiu, pe Calea Dumbravii, unde, pe fondul vitezei neadaptate, chirurgul sibian in varsta de 37 de ani, in timp ce conducea spre centrul orasului, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un stalp din partea dreapta a sensului sau de mers.

Impactul violent a dus la decesul pe loc al conducatorului auto

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Ora de Sibiu ]

UPDATE VIDEO FOTO Doua accidente in cateva sute de metri pe A1, Sibiu - Orastie. Doua peroane ranite

Marti, 20 Februarie 2018, ora 18:36

UPDATE VIDEO FOTO Doua accidente in cateva sute de metri pe A1, Sibiu - Orastie. Doua peroane raniteDoua accidente s-au petrecut aproape concomitent pe autostrada A1 intre Sibiu si Sebes, la distanta de un kilometru. Cel putin doua persoane au fost ranite UPDATE 3 S-a reluat traficul
Traficul rutier a revenit la parametrii normali in zona producerii accidentelor (ora 17.42).
UPDATE 2 - Doi raniti la spital
Din accidentul produs la kilometrul 276, acolo unde s-a rasturnat o platforma, a rezultat ranirea pasagerului din dreapta. Este vorba de un tanar de 30 de ani din Cluj.
Din accidentul de la kilometrul 275 a rezultat ranirea soferului autoutilitarei. Are 53 de ani si este din judetul Arges. Ambii au fost transportati la spital. Se circula greu in zona (ora 17.00).

UPDATE 1 - O persoana incarcerata
La al II lea accident sunt doua victime, constiente. Una cu escoriatii, cealalta traumatisme. Se intervine inca pentru descarcerarea persoanei surprinsa in primul accident.
STIREA INIEsIALA
Ambele au avut loc in zona viaductului de la Aciliu. La kilometrul 275 o autoutilitara a acrosat doua tir-uri care circulau in fata sa. Soferul autoutilitarei este incarcerat.

Al doilea eveniment a avut loc la kilometrul 276, unde o autoutilitara care transporta doua autoturisme a intrat in balans si s-a rasturnat.

Politia este prezenta la fata locului la ambele accidente.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Ora de Sibiu ]

Centru de lectura pentru persoanele cu dizabilitati la Biblioteca ASTRA

Marti, 20 Februarie 2018, ora 18:01

Centru de lectura pentru persoanele cu dizabilitati la Biblioteca ASTRABiblioteca Judeteana ASTRA Sibiu in parteneriat cu Asociatia Diakoniewerk International initiaza o serie de 20 de sesiuni de lectura si teatru pentru tinerii care frecventeza Centrul Ocupational pentru Persoane cu Dizabilitati din cadrul asociatiei. Intalnirile vor avea loc de doua ori pe luna, pana in 20 decembrie 2018.
Obiectivul activitatii propuse de specialistii bibliotecii sibiene este realizarea unui cadru de invatare nonformala prin intermediul povestilor, a informatiilor de tip enclopedic, dar si prin jocuri si interpretari dramatice.
Colaboratorii solicitati sa sprijine programul sunt Renate Muller Nica, Gabriela Neagu, Rodica Bucholtzer, Catalin Neghina si Liviu Vlad, actori de la Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu; Raluca Raduca, actor papusar de la Teatrul pentru Copii si Tineret "Gong" Sibiu si Clara Samoila, invatatoare.
Grupul tinta al atelierului sunt tinerii de diferite varste si dizabilitati care frecventeaza Centrul Ocupational din cadrul Asociatia Diakoniewerk International.
Locurile sunt limitate (20 participanti/sesiune). Inscrierile se fac la d-na Cosmina Stancu, Sef centru, telefon 0724 08 28 30.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Ora de Sibiu ]

FOTO VIDEO Sibian arestat pentru braconaj de ursi. Arme letale si trofee gasite acasa la acesta

Marti, 20 Februarie 2018, ora 17:31

FOTO VIDEO Sibian arestat pentru braconaj de ursi. Arme letale si trofee gasite acasa la acestaIosipescu Cristian Sorin din Dumbraveni a fost plasat in arest printr-o decizie a Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara. Acesta este acuzat printre altele de braconaj cinegetic. Acasa la el s-au gasit mai multe arme si carne din vanat. Politistii din Mures, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au retinut 3 persoane care ar fi comis, in perioada septembrie 2017 - ianuarie 2018 mai multe infractiuni de braconaj cinegetic.
La data de 15 februarie, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au efectuat 9 perchezitii, in judetele Mures si Sibiu.
Perchezitiile au fost efectuate la locuintele a 7 barbati, cu varste cuprinse intre 34 si 72 de ani, banuiti ca ar fi vanat, in mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejata de lege, precum si din alte specii de vanat, cu scopul de a comercializa astfel de produse.
In urma perchezitiilor, au fost identificate o arma neletala, pentru care persoana in cauza nu detinea permis de port arma, o arma letala cu glont, munitie letala, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb si caprior, carne de vanat, 9 cutite de dimensiuni mari, o sulita artizanala, precum si alte bunuri.
Sibianul Iosipescu Cristian Sorin, retinut pentru 30 de zile
In urma administrarii probatoriului, trei persoane au fost retinute si prezentate ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Ora de Sibiu ]

DEZVALUIRI - Cum a ajuns biserica sa implice in politica din Sibiu. Totul la indemnul Mitropolitului Ardealului

Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:37

DEZVALUIRI - Cum a ajuns biserica sa implice in politica din Sibiu. Totul la indemnul Mitropolitului ArdealuluiBiserica si reprezentantii ei nu au ce cauta in politica. Ideea e vehiculata des, dar se pare ca doar la nivel teoretic. Cel putin in cadrul Arhiepiscopiei Sibiu, care si-a trimis reprezentanti in Consiliul Judetean si mai multe consilii locale. Preotii nu ar trebui sa fie afiliati nici unui partid politic, dar regula din nou nu se respecta la Sibiu. Jurnalistii de la safielumina.ro au dezvaluit felul in care preotii cu renume din oras au fost impinsi in politica tocmai de Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.
In Consiliul Judetean Sibiu s-au perindat de-a lungul timpului mai multi preoti care se pare ca nu au ajuns acolo din initiativa proprie, ci "trimisi" de IPS Laurentiu Streza, pentru a apara interesele Bisericii. "La nivelul Arhiepiscopiei Sibiului pozitia oficiala a Patriarhiei este ignorata si chiar contrazisa. Multiple marturii obtinute de reporterii Sa fie lumina indica faptul ca majoritatea candidaturilor preotesti incuviintate de mitropolitul Streza, in perioada 2008-2016, pentru alegerile locale din Sibiu si Brasov n-au fost de fapt initiative personale, ci insarcinari pe linie clericala. Cei mai multi dintre slujitorii Domnului transformati in alesi ai poporului au fost pusi pe listele diferitelor partide ca urmare a negocierilor de taina purtate de Parintele Mitropolit cu liderii politici locali.", scriu cei de la safielumina.ro

Aceeasi situatie este si in cazul altor consilii locale ale unor localitati aflate in subordinea Arhiepiscopiei Sibiu."La ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Ora de Sibiu ]

ATENEsIE CU MOBILUL IN BAIE: Rusoaica eletrocutata din cauza unui selfie in cada

Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:37

ATENEsIE CU MOBILUL IN BAIE: Rusoaica eletrocutata din cauza unui selfie in cadaO femeie din Moscova, de 42 de ani s-a electrocutat in baie la dupa ce mobilul cu care incerca ca-si faca un selfie i-a scapat din mana in apa, conectat fiind la incarcator a informat presa rusa citata de EFE si Agerpres.
Trupul fara viata al femeii a fost gasit de fiul ei care a spart usa vazand ca mama lui nu mai iese din baie. Femeia era cu telefonul pe piept. Decesul, care a fost raportat la 7 februarie, este cel de-al treilea produs in aceleasi imprejurari la Moscova. La jumatatea lunii februarie o adolescenta de 17 ani s-a electrocutat in cada cand i-a cazut in apa tableta care era conectata la incarcator, iar la inceputul lunii februarie, o fetita de 12 ani din Moscova si-a pierdut viata. Anul trecut au fost inregistrate alte trei cazuri in Statele Unite.

SURSA

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Ora de Sibiu ]

Vantul puternic a oprit telecabina de la Balea

Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:10

Vantul puternic a oprit telecabina de la BaleaRafalele de vant foarte puternice au blocat accesul la Balea Lac, deoarece telecabina a fost oprita.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti dimineata, atentionari nowcasting Cod galben de vant puternic valabile pe durata urmatoarelor ore, in localitati din judetul Sibiu, fiind vizata si zona Balea.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 13,00, in localitatile Sibiu, Talmaciu, Rosia, Selimbar, Turnu Rosu si in zona de munte a judetului Sibiu se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 60-70 km/h.

La Balea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfagarasanul fiind inchis pe portiunea Balea Cascada - Balea Lac, din cauza avalanselor de zapada.

Turistii sunt atrasi de Balea Lac pentru ca aici exista singurele constructii de gheata din Romania, un hotel, igluuri si o biserica, dar si cel mai mare strat de zapada din tara, care masoara 171 de centimetri. La Balea este si risc insemnat de producere de avalanse.

Sursa www.agerpres.ro

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Ora de Sibiu ]

Oul romanesc dublu la pret fata de cel nemtesc

Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:09

Oul romanesc dublu la pret fata de cel nemtescOuale au ramas in magazine la preturile din timpuo sarbatorilor, desi producatorii spun ca au redus preturile la jumatate. In supermarketuri, 10 oua costa peste 10 lei, adica doi euro. In Germania, pretul de-abia depaseste un euro, iar in Spania, 2 euro costa un carton de oua.

Scaderea costurilor de productie nu se vede, insa, si pe raftul magazinului. Pretul a ramas neschimbat. Sunt ceva mai ieftine doar cele care se apropie de iesirea din termen. "In Germania, un cofraj cu zece oua costa un euro si 9 centi. In comparatie cu Romania sunt mult, mult mai mici, nu numai la oua, ci la toate produsele", a declarat pentru Digi24, Oana Adriana Mircea, o romanca mutata in Germania. Producatorii spun ca vor scadea preturile la oua si mai mult in preajma Pastelui, cand oferta va fi mare.

SURSA

Business / stiri Business1 vizite[ Ora de Sibiu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accidentul mortal de la Hilton - Soferul era medic la Judetean si avea 220 km/h
Groaznicul accident petrecut in noaptea de vineri spre sambata in fata la Hilton i-a trezit si pe ...
Doliu la Spitalul Judetean dupa moartea chirurgului Laurentiu Beli. Sute de mesaje de condoleante
Moartea medicului Laurentiu Beli in accidentul din noaptea de vineri spre sambata pe Calea ...
Chirurg de la Spitalul Judetean, mort in accidentul de pe Calea Dumbravii FOTO
Persoana decedata in accidentul de azi-noapte din fata intrarii la ZOO, de pe Calea Dumbravii este ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor