Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.292 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

S-a adoptat hotararea de Guvern. 23 si 24 ianuarie sunt oficial zile libere

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 12:37

Astfel, potrivit prevederilor hotararii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperata, in regim de program normal, sambata, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana pe 31 ianuarie 2017.

''Facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. De asemenea, pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 23 ianuarie 2017 si nici participantilor in aceste procese.

In ceea ce priveste activitatea derulata prin Trezoreria statului s-au stabilit datele in care unitatile trezoreriei statului inregistreaza in contabilitate operatiunile de incasari aferente zilelor de 20 ianuarie si respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi intocmite retururile la incasare, precum si categoriile de operatiuni de plati prin virament care vor fi efectuate in ziua de 23 ianuarie 2017 de catre Ministerul Finantelor Publice'', se arata in hotararea de Guvern adoptata miercuri 18 ianuarie.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Ora de Sibiu ]

Afaceristul Mircea Bulboaca primeste titul onorific de Ambasador al Sibiului

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 12:37

"Ambasador al Sibiului" este un titlu onorific initiat de catre Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului (AIOS) in urma cu trei ani, oferit in fiecare an in cadrul Galei AIOS.

Evenimentul va avea loc joi, 19 ianuarie 2017, la ora 17:00, in curtea interioara a Primariei Municipiului Sibiu.

Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului a mai desemnat in trecut Titlul de "Ambasadori ai Sibiului" artistilor Lia si Dan Perjovschi, jurnalistului Emil Hurezeanu si fostului consul al Germaniei in Sibiu, Thomas Gerlach.

Cine este Mircea Bulboaca

Mircea Bulboaca s-a nascut in 09.01.1955, in localitatea Cornesti, judetul Cluj. Intre anii 1975-1980 a urmat cursurile Facultatii de Constructii, sectia C.C.I.A. Cluj. In perioada 1980 a fost repartizat la I.C.M.J. Sibiu, unde pana in 1991 a ocupat functia de sef baza de productie.

In 1991 a infiintat SC CON-A S.R.L. Din 2006 a renuntat la pozitia de director general si a devenit presedintele Grupului CON-A.

Societatea CON-A S.R.L. este una dintre cele mai mari companii de constructii din tara. "Amprenta" societatii in Sibiu se poate vedea la terminalului Aeroportului din Sibiu, Hotelul Ramada, noul sediu al Bibliotecii Astra, Centrul de Afaceri, Centrul pentru patrimoniu din Muzeul Astra Sibiu, dar si la alte edificii.

Numele CON-A este cunoscut la nivel national mai ales datorita constructiei stadionul din Cluj Napoca si a Salii Polivalente de aici, in acest moment firma avand in constructie stadioanele din Targu Jiu si Craiova.

Pe langa ..

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Ora de Sibiu ]

Dezbatere importanta miercuri la Consiliul Judetean Sibiu. Despre Ghidul Agendei Culturale 2017

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 12:37

In conformitate cu dispozitiile art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului Judetean Sibiu, Presedinta Consiliului Judetean Sibiu aduce la cunostinta publica faptul ca urmeaza sa initieze Proiectul de Hotarare privind aprobarea Ghidului de eligibilitate pentru Programul actiunilor din domeniul culturii in judetul Sibiu pe anul 2017.

Persoanele fizice sau juridice interesate au putut depune in scris, pana in data de 28.01.2017 propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare la Ghidul de eligibilitate pentru Programul actiunilor din domeniul culturii in judetul Sibiu pe anul 2017.

Ghidul de eligibilitate pentru Programul actiunilor din domeniul culturii in judetul Sibiu pe anul 2017, impreuna cu anexele aferente poate fi consultat pe site-ul propriu al Consiliului Judetean Sibiu, www.cjsibiu.ro, precum si la sediul Consiliului Judetean Sibiu, strada G-ral Magheru, nr. 14, Serviciul Strategii Dezvoltare Economica si Sociala.

Atat in vederea elaborarii Ghidului de eligibilitate care sa tina cont in egala masura si de opiniile si comentariile tuturor celor interesati, cat si in perspectiva conturarii unei Strategii judetene de dezvoltare in domeniul culturii si a sportului, Consiliul Judetean Sibiu doreste organizarea unei dezbateri publice in data de 18.01.2017.

Aceasta are loc de la ora 12.00 in Sala de Conferinte a ..

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - Klaus Iohannis prezideaza sedinta de Guvern. Ce a spus seful statului despre legea amnistiei

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 12:37

"Cunoasteti povestea, ca este un elefant in incapere, dar nu se vede. Sunt doi elefanti: ordonanta de gratiere si ordonanta de modificare a Codurilor penale. Evident ca si despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineata, iar domnia sa mi-a spus ca discutia avusese loc deja cu anumiti colegi din Guvern si ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste doua chestiuni", a afirmat presedintele citat de news.ro. Iohannis a subliniat ca Sorin Grindeanu "s-a angajat" ca aceste chestiuni sa nu fie "bagate peste noapte" in nicio sedinta de Guvern, ci prezentate public dupa ce Guvernul va ajunge la o forma a proiectelor. "Sper sa fiu in asentimentul domnului prim-ministru. (...) Sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege", a adaugat el, referindu-se la CSM, la organizatii profesionale si la opinia publica.

"Este obligatoriu sa respectam aceste chestiuni si subliniez: inainte sa ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase cu maxima responsabilitate aceste chestiuni si asa a fost posibil ca in 20 de minute sau cat am stat noi doi impreuna sa ajungem la consens, fiindca amandoi, si evident toti membrii Guvernului, dorim sa consolidam statul de drept, si atunci o parte importanta este respectarea normelor si nu in ultimul rand respectarea romanilor si a asociatilor si a societatii civile", a spus Iohannis. La finalul acestor declaratii, Klaus Iohannis a ramas sa prezideze sedinta de Guvern.

Seful statului a sosit in jurul orei ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Ora de Sibiu ]

Urmeaza inca o mini vacanta. Zilele de 23 si 24 ianuarie, declarate zile libere

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 12:37

Sorin Grindeanu a anuntat miercuri dimineata ca Guvernul discuta la sedinta ordinara posibilitatea ca ziua de 23 ianuarie sa fie declarata zi libera. ''Ne gandim la aceasta posibilitate pentru ca dupa cum se stie data de 24 ianuarie a fost declarata prin lege zi libera si vrem in acest fel sa legam aceasta data de zilele libere din weekend'', a spus miercuri Sorin Grindeanu.

Decizia prin care data de 23 ianuarie va fi declarata zi libera in acest an, va fi anuntata cel mai probabil miercuri dupa amiaza. Astfel angajatii, in special cei din sistemul bugetar, vor fi liberi si luni 23 ianuarie, urmand sa se intoarca la serviciu, miercuri 25 ianuarie.

Ce zile libere au mai ramas in 2017

24 ianuarie (marti) - Ziua Unirii Principatelor Romane (Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis in data de 7 octombrie 2016)

16 aprilie (duminica) si 17 aprilie (luni) - Pastele ortodox/Pastele catolic (In 2017, credinciosii catolici si cei ortodocsi sarbatoresc Pastele in aceeasi zi)

1 Mai (luni) aEuro" Ziua Muncii

1 iunie (joi) - Ziua Copilului

4 iunie (duminica) si 5 iunie (luni) - Rusalii

15 august (marti) aEuro" Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (joi) aEuro" Sfantul Andrei

1 decembrie (vineri) aEuro" Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie (luni) si 26 decembrie (marti) - Craciunul

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - Cel mai tare DJ al momentului vine la Ursus Cotton Pub. Manuel Riva mixeaza in weekend la Sibiu

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 11:54

Ursus Cotton Pub face o surpriza placuta celor care cauta distractie de calitate in weekendul ce bate la usa. Cunoscutul DJ Manuel Riva, vine la platane sambata, 21 ianuarie, cu incepere de la ora 22.00.

Este pentru prima data cand artistul care a strans 14,5 milioane de vizualizari pe youtube cu hitul "Mhm Mhm", mixeaza intr-un club sau pub din Sibiu. ''Ne bucuram ca am reusit sa il aducem pe Manuel Riva la Cotton. Este un DJ foarte apreciat in tara si in strainatate si am tinut mult ca el sa vina la pupitru in pub-ul nostru. Deschidem astfel oficial seria de evenimente de calitate ce vor avea loc in 2017 la Ursus Cotton Pub. Le promitem clientilor nostri ca vor avea parte de multe astfel de surprize in acest an'', a spus unul dintre reprezentantii pub-ului de pe strada Ratiu. Daca vrei sa iti rezervi o masa pentru sambata seara la Ursus Cotton Pub, atunci suna la numarul de telefon 0752 268 866.

Manuel Riva, cel mai cautat DI al momentului in Romania

Manuel Riva a reusit sa ocupe primele locuri atat in topurile nationale cat si in cele internationale, piesa "Mhm Mhm" ajungand chiar si in Billboard Club Charts de cateva saptamani. Totodata, single-ul a fost #1 in iTunes si Shazam in tari precum Romania, Bulgaria, Cipru, Moldova, Lituania si Grecia, iar ca urmare a succesului international, artistul a fost nominalizat la premiile EMA, la categoria "Best Romanian Act".

Dupa ce a luat prin surprindere publicul an dupa an, Manuel Riva experimenteaza cu stilul deep house ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Ora de Sibiu ]

Un nou termen in procesul privind casa din Sibiu a familiei Iohannis, programat miercuri

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 22:36

La termenul anterior, din 7 decembrie 2016, instanta a admis cererea de amanare formulata de avocatul familiei prezidentiale, pentru a o putea introduce pe Carmen Iohannis in calitate de mostenitor al mamei sale, Georgeta Lazurca, la randul ei parte in proces.

"Incuviinteaza cererea formulata de aparatorul contestatorilor privind amanarea cauzei pentru introducerea in cauza a mostenitorilor contestatoarei Lazurca Georgeta. Pune in vedere contestatorilor, prin aparator, sa depuna certificatul de deces al contestatoarei Lazurca Georgeta, sa indice mostenitorii in timp util in vederea citarii acestora pentru urmatorul termen si sa depuna dovada calitatii de mostenitor. Amana judecarea cauzei la 18 ianuarie 2017, nu mai devreme de ora 11,00", se arata in incheierea de sedinta.

Contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei din noiembrie 2015, prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului, se judeca la Curtea de Apel Pitesti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Instanta suprema a admis atunci o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara, decizia fiind definitiva.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Ora de Sibiu ]

Autoritatile inchid autostrada A2. Pana cand e valabila restrictia

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 22:36

Decizia de inchidere a fost luata impreuna cu Politia Rutiera, din cauza viscolului si a vizibilitatii extrem de reduse, spre zero, care odata cu caderea noptii pot ridica probleme serioase in timpul deplasarii conducatorilor auto.

Mentionam ca este absolut necesar ca toti conducatorii auto sa respecte indicatiile si recomandarile Politiei Rutiere, precum si restrictiile instituite si sa evite deplasarile in zonele afectate de codul galben de viscol si ninsori.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 si pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale.

Foto:arhiva

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Ora de Sibiu ]

Iohannis a semnat decretul. Generalul Coldea eliberat din functie si trecut in rezerva

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 22:36

Presedintele a anuntat ca a semnat decretele de eliberare din functie si trecere in rezerva a generalului Coldea

"Tocmai am semnat cele doua decrete care il privesc pe Florian Coldea. Eliberarea din functie si trecerea in rezerva", a spus Iohannis intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca acest caz a facut ca in ultimele zile sa se discute despre serviciile secrete, aspect pe care seful statului l-a apreciat drept pozitiv, informeaza Mediafax.ro.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Ora de Sibiu ]

S-a rupt din nou autostrada Sibiu - Orastie. Trafic restrictionat pe 250 de metri

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 18:36

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza ca pe autostrada Orastie - Sibiu circulatia este restrictionata pe 250 m, pe banda 1 (Calea 2), sensul Sebes - Sibiu. In prezent se circula doar pe banda 2 (Calea 2), sensul Sebes - Sibiu, cu restrictie de viteza 60 km/h. Zona este semnalizata corespunzator.

Aceasta restrictie a survenit in urma identificarii unei denivelari la partea carosabila pe sectorul cuprins intre km 286+400- km 286+650, Saliste - Sebes. Mentionam ca aceasta denivelare a aparut pe alt sector decat cel refacut in regie proprie.

Pentru siguranta participantiilor la trafic, DRDP Brasov a decis impreuna cu Brigada Politiei Rutiere, semnalizarea si restrictionarea acestei zonei.

Precizam ca reprezentantii CNAIR SA au evaluat situatia, o monitorizeaza permanent si imediat ce conditiile meteo se vor imbunatatii, CNAIR SA va interveni pentru a remedia situatia.

Foto:arhiva.

Actualitate / stiri Actualitate76 vizite[ Ora de Sibiu ]

Filme noi la Arta. Ce program este intre 20 si 26 ianuarie

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 18:36

Daca aveti planuri sa mergeti la film in perioada urmatoare, cei de la Cinema Arta au facut public programul pentru perioada 20-26 Ianuarie.
12:00 The Snow Queen 3 ( Craiasa Zapezii: Foc si Gheata ) - 3D DUBLAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animatie

SAMBATA SI DUMINICA - ora 12:00

14:00 The Snow Queen 3 ( Craiasa Zapezii: Foc si Gheata ) - 3D DUBLAT RO

Tara: SUA | Durata: 1h 30 min

Gen film: Animatie

ZILNIC - ora 14:00

16:00 Assassin's Creed ( Assassin's Creed: Codul Asasinului ) - 3D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Actiune,Aventuri,Istoric,SF

ZILNIC - ora 16:00

18:20 6,9 pe scara Richter ( 6,9 pe scara Richter ) - 2D

Tara: ROMANIA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Comedie

ZILNIC - ora 18:20

20:45 xXx: Return of Xander Cage ( Triplu X: Intoarcerea lui Xander Cage ) - 3D

Tara: SUA | Durata: 2h 00 min

Gen film: Actiune,Aventuri,Thriller

ZILNIC - ora 20:45

Program casierie

ZILNIC - incepand cu ora 13:30

SAMBATA si DUMINICA - incepand cu ora 11:30

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Ora de Sibiu ]

Vremea rea inchide drumuri in tara. Lista cu acestea

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 18:36

JUDETUL CALARASI:

DN 3 LEHLIU - CALARASI;

DN4 BUCURESTI - OLTENITA.

JUDETUL CONSTANTA:

DN 22 LUMINA - MIHAI VITEAZU;

DN 22A OVIDIU - HARSOVA.

JUDETUL GIURGIU:

DN5B GIURGIU - GHIMPATI;

DN41 REMUS - OLTENITA.

Meteorologii au prelungit pana miercuri dimineata atentionarea cod galben de viscol pentru judetele Caras-Severin, Calarasi si Constanta, unde rafalele de vant vor depasi 55 de kilometri pe ora, spulberand zapada. In sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei va ninge si se va depune strat nou de zapada, scrie News.ro.

Foto:arhiva.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Ora de Sibiu ]

Barbat prins baut la volan de doua ori in aceeasi zi. La Sibiu si la Victoria

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 18:36

In urma verificarilor, politistii din Victoria au stabilit ca acesta figureaza cu permisul retinut, fara a avea drept de circulatie, conform dovezii emise la data de 15.01.2017, ora 6.10, de catre politistii Biroului Rutier Sibiu ca urmare a faptului ca fusese depistat in timp ce conducea un autoturism pe str. Hermann Oberth din mun. Sibiu si se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avand o concentratie de 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat", a precizat purtatorul de cuvant al IJP Brasov, Gabriela Dinu.

Cand politistii din Victoria l-au testat la randul lor cu etilotestul, aburii alcolului de dimineata pare ca se mai risipisera, astfel ca valoarea indicata a fost de "doar" 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fagaras unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca urmare, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere fara a poseda permis de conducere si conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante si continua cercetarile sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Fagaras, scrie Fagarasultau.ro.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Ora de Sibiu ]

Invitatie la Festivalul Omului de Munte "Clopul Turistului". Ce e nou anul acesta

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 18:36

Evenimentul va prilejui intalnirea cluburilor de turism montan din tara, intr-o competitie care va testa capacitatea de orientare sportiva pe trasee marcate din Muntii Cindrel, cunostintele de geografie a Romaniei, dar si aptitudinile artistice ale participantilor. Fotografiile si lucrarile de grafica inscrise in concurs vor putea fi admirate in cadrul unei expozitii in sala de mese de la parterul cabanei. Nu va lipsi nici mult-iubita proba culturala, prin care fiecare club este provocat sa sustina timp de 15 minute un program artistic cu tematica montana, ce poate cuprinde momente de muzica, teatru, dans sau poezie.

Festivalul isi propune constientizarea si valorificarea patrimoniului natural al muntilor Cindrel si a potentialului turistic. Valorile promovate sunt prietenia intre oamenii de munte si grija pentru protejarea naturii, anunta organizatorii.

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Ora de Sibiu ]

Veste buna pentru angajati. Abonamentele medicale sunt deductibile, in limita a 400 de euro pe an

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 18:36

Masura era valabila, pana acum, numai in cazul politelor de asigurari de sanatate, insa articolul a fost modificat de Guvernul Romaniei, prin adoptarea Ordonantei de Urgenta nr.3/6 ianuarie 2017.

Abonamentele medicale sunt dedicate preventiei si sunt centrate pe diagnosticarea din timp a problemelor de sanatate, precum si pe tratamentul prompt al acestora, spre deosebire de asigurarile private de sanatate, care acopera un risc medical si sunt accesate in cazuri de urgenta.

Pachete avantajoase la Polisano

Polisano Clinici a lansat, anul trecut, trei tipuri de pachete medicale, care cuprind un set de baza de analize si consultatii si care ofera, de-a lungul anului, siguranta prevenirii si depistarii la timp a factorilor de risc si a problemelor de sanatate. Pachetele medicale valabile in Sibiu si in Bucuresti pot fi consultate AICI.

Plata acestor pachete se poate face integral sau in rate, prin partenerii nostri bancari. Pentru mai multe informatii, puteti suna la numarul de call-center 021.9383 sau va puteti adresa direct receptiilor din clinicile noastre.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - Dorel ''loveste'' pe autostrada Sibiu - Orastie. A daramat un panou electronic

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 15:36

Un camion care transporta pe o platforma un excavator a reusit ''performanta'' de a avaria un panou pe care se afla un ecran electronic de informare a soferilor care circula pe autostrada Sibiu - Orastie. Se pare ca nu s-a calculat corect inaltimea la care a ramas ridicat bratul cu cupa al excavatorului, iar acesta a agatat panoul respectiv, fiind la un pas sa il puna la pamant. Soferul a oprit camionul si a cerut ajutor, semnaland autoritatilor incidentul in care a fost implicat. Un alt sofer aflat in trafic pe sensul opus a filmat imaginile video de mai jos.

Sursa video: Nelutu Ursu - Facebook

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Ora de Sibiu ]

Fiica lui Vonica a vandut o treime din fabrica de medicamente Polisano. Borza a intrat si el in afacere

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 12:37

Loredana Vonica, mostenitoarea imperiului farmaceutic Polisano din Sibiu, a vandut pentru circa 6 mil. euro aproape o treime din fabrica de medicamente oncologice Polisano Pharmaceuticals din Sibiu catre grupul feroviar Grampet, avocatul Remus Borza si partenerii acestuia din EuroInsol, anunuta capital.ro. ''In urma cu un an, am imprumutat fabrica, prin EuroInsol, cu circa 14 milioane lei si am transformat imprumutul in actiuni, pentru a imbunatati indicatorii contabili ai fabricii, iar Grampet a cumparat actiuni noi. Eu am atras Grampet, pentru ca aveam nevoie de inca un investitor care sa sustina capitalul de lucru al fabricii", a declarat Remus Borza.

Cum arata acum actionariatul fabricii

In noua formula, firma care detine fabrica de medicamente este detinuta in proportie de 69% de Loredana Vonica, 15,5% de Grampet, 6,9% de Remus Borza, 6,9% de Nicoleta Munteanu si 1,5% de Adrian Munteanu - ultimii doi parteneri ai lui Borza in EuroInsol. Capitalul strans in urma intrarii in actionariat a investitorilor se apropie de 6 milioane euro.

Fabrica din Sibiu a presupus o investitie de 75 milioane euro si mai necesita un capital suplimentar pentru definitivarea sectiei de oncologice orale. Aceasta este cea mai mare investitie din domeniul farmaceutic realizata in Romania si singura capacitate de productie de medicamente oncologice din tara. Medicamentele oncologice sunt folosite in tratamentul cancerului."Fabrica produce acum doar suplimente alimentare. Avem circa 55 de produse ..

Actualitate / stiri Actualitate118 vizite[ Ora de Sibiu ]

Sibianca amendata intr-o piata din Braila. I-au confiscat si branza

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 12:37

In ziua de 15 ianuarie, in jurul orei 11:00, politistii din cadrul Biroului Ordine Publica au depistat-o, intr-o piata din municipiu, pe o femeie, in varsta de 31 de ani, din judetul Sibiu, in timp ce oferea spre vanzare diverse sortimente de branza, insa fara a detine documente legale de provenienta, anunta debraila.ro. Sibianca a fost sanctionata contraventional cu amenda, in valoare de 500 de lei, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990, iar cantitatea de 36 de kg de branza, in valoare totala de 650 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - ATENEsIE "zboara" porci. Unul a evadat dintr-o remorca la iesirea din Sibiu

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 12:37

Animalul a evadat la propriu pe drumul judetean dintre Sibiu si Rasinari, la cativa metri de intrarea la Pavilionul din cadrul Muzeului In Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Porcul a gasit o bresa in prelata si a sarit pur si simplu din remorca dupa care s-a ridicat de pe asfalt si a pornit agale pe alee.

Tot episodul a fost surprins de o camera video montata pe o masina ce circula in spatele autoturismului de care era tractata remorca. Soferul a fost informat ca un porc a evadat si s-a intors in graba sa il recupereze. L-a gasit in zona unde a avut loc evadarea si l-a pus inapoi in remorca dupa care a mers cu el la targul din Rasinari pentru a il vinde. Urmariti imaginile mai jos.

Sursa video: stirilekanald.ro

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - A murit ultimul om care a pasit pe Luna. Avea 82 de ani

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 12:37

Astronautul american Eugene Cernan, ultimul om care a pasit pe Luna, a murit luni, la varsta de 82 de ani, au anuntat reprezentantii NASA, citati de news.ro. Eugene "Gene" Cernan, capitan in marina americana, a ramas in istoria explorarii spatiale prin cele trei zboruri pe care le-a efectuat in cosmos, dintre care doua au reprezentat misiuni spre Luna.

De asemenea, el a fost cel de-al doilea american care a efectuat o iesire pe orbita si ultimul om care si-a lasat amprentele picioarelor pe suprafata Lunii.

Gene Cernan a fost unul dintre cei 14 astronauti selectati de NASA in octombrie 1963. A pilotat vehiculul spatial din misiunea Gemini 9, al carei comandant a fost Thomas P. Stafford, in cadrul unui zbor orbital de trei zile, in iunie 1966. Gene Cernan a petrecut mai mult de doua ore pe orbita, in afara capsulei spatiale, in cadrul acelei misiuni.

In mai 1969, a devenit pilotul modulului lunar din misiunea Apollo 10, primul zbor de testare detaliata a functionarii in spatiu a unui modul care urma sa se plaseze pe Luna. Misiunea a confirmat performanta, stabilitatea si sustenabilitatea comenzilor vehiculului Apollo, transmisiunilor si modulelor lunare. Misiunea a inclus o coborare pana la altitudinea de opt mile nautice fata de suprafata Lunii.

Intr-un interviu acordat in 2007 pentru NASA, Gene Cernan a spus: "I-am tot spus lui Neil Armstrong ca noi am trasat acea linie alba pe cer, pana jos de tot, spre Luna, pana la 47.000 de picioare (14.325 de metri, n.r.), ca sa nu ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - Accidentul de luni seara de la Sura Mare. Politia a stabilit cauzele producerii acestuia

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 12:37

In data de 16 ianuarie, in jurul orei 21.30, pe DN14 (km. 8), in localitatea Sura Mare, s-a produs un accident rutier in urmatoarele imprejurari: un conducator auto in varsta de 25 de ani, domiciliat in judetul Mures, in timp ce conducea autoturismul pe DN 14, avand directia de deplasare Sibiu - Medias, pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile de drum, intr-o curba deosebit de periculoasa la stanga, pierde controlul directiei de deplasare si intra in coliziune cu turnul de curent electric amplasat in afara partii carosabile.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a pasagerului aflat pe locul dreapta fata si ranirea usoara a doi pasageri din spate. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii rutieri continua cercetarile.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Ora de Sibiu ]

Se scumpeste taxa de salubrizare la Sibiu. Cum justifica autoritatile majorarea pretului

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 11:47

Prin intermediul unei adrese transmise in data de 12.01.2017, ADI ECO anunta Primaria Sibiu cu privire la existenta unor noi prevederi nationale (Ordinul 2413/21.12.2016 privind modificarea Ordinului 578/2006 si a OUG 196/2005) prin care, pe langa tarifele operatorilor, se introduce o taxa de 80 lei/tona de deseu datorata la Fondul de Mediu. Taxa de mediu se va introduce in taxa de salubrizare, iar in consecinta ADI Eco a transmis prin adresa mentionata necesitatea de a creste taxa speciala de salubrizare platita de cetateni incepand cu data de 1 ianuarie 2017, dupa cum urmeaza:

Pentru persoane fizice - 10,43 lei / persoana/ luna

Pentru persoane juridice - 323,69 lei / tona / luna

Nivelul taxei de salubrizare pentru luna decembrie 2016 a fost urmatorul:

Persoane fizice - 8,42 lei / persoana / luna

Persoane juridice - 282,44 lei/tona/ luna.

Pentru modificarea acestei taxe conform noii legislatii, un proiect de hotarare privind modificarea nivelului acesteia va intra in dezbaterea Consiliului Local Sibiu in sedinta din luna ianuarie. Taxa de salubrizare incasata de la populatie va fi utilizata pentru a plati serviciile operatorului SC Soma SRL.

Directia Fiscala va emite pana la sfarsitul acestei luni decizii de impunere care vor informa sibienii cu privire la suma de plata reprezentand taxa de salubrizare si impozitele si taxele locale pentru anul 2017. Cetatenii care au platit deja pentru intreg anul sunt rugati sa achite pana la sfarsitul lui 2017 diferenta dintre suma ..

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Ora de Sibiu ]

VIDEO - FOTO Masina vandalizata pe strada Independentei. Cine are dreptate in acest caz?

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 06:36

Imaginile video sunt surprinse pe strada Independentei din Sibiu. Persoana care le-a postat pe internet spune ca este al patrulea caz de masina vandalizata de catre individul din imagini. ''Asta s-a intamplat pe str. Independentei in Sibiu. Pana acum suntem 4 persoane care am patit-o ( despre care stim) . Daca mai sunt si alte persoane, va rog sa ma contactati. Pe partea aceea de strada sunt parcari. Daca s-a parcat putin, nu vad care e problema. Nu a stat masina acolo nici 10 minute. Daca era o problema cu parcarea, se numeste amenda pentru parcare neregulamentara. Sunt a 4 a persoana la care ii face acelasi lucru. (Din cate stim noi). Nu era blocata nici intrarea pe poarta nici pe portita, si chiar daca treceati cu caruciorul pe acolo aveati loc. Ceea ce a facut se numeste vandalism'', spune persoana care a postat imaginile pe Info Trafic Jud. Sibiu. Ce parere aveti? A procedat corect persoana care vandalizeaza masina, chiar daca aceasta nu e parcata regulamentar?

Sursa video: Info Trafic Jud. Sibiu

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Ora de Sibiu ]

UPDATE VIDEO FOTO - Accident in Sura Mare. Patru persoane ranite si trasportate la spital

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 06:36

Autoaccidentul a avut loc pe DN14 la kilometru 8 pe raza comunei Sura Mare. Un autoturism a iesit in afara carosabilului pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba. Patru persoane au fost ranite. Doua au escoriatii, iar doua au diferite fracturi. Acestea au fost transportate la spitalul judetean Sibiu de ambulantele deplasate la fata locului.

sursa video: Info Trafic Jud. Sibiu

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Ora de Sibiu ]

Autostrada Orastie - Sibiu s-a stricat din nou. Se circula cu restrictii in apropiere de Cunta

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 22:36

Pe A1 la km 286 dupa localitatea Saliste, la cativa kilometri de limita cu judetul Alba, circulatia este restrictionata pe banda, sensul Sebes - Sibiu. Pe acest sector de drum au aparut denivelari. Se circula doar pe banda a doua, sensul Sebes - Sibiu, cu restrictie de viteza 60 km/h. Zona este semnalizata corespunzator.

Foto:arhiva.

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Ora de Sibiu ]

FOTO - Accident grav pe Valea Oltului. Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 18:36

Din primele informatii, doua autoturisme au fost implicate. Este vorba despre un Fiat Punto si o Dacie Duster, cauza fiind se pare intrarea pe contrasens.

Doua persoane au fost ranite. Traficul este blocat total, iar coloanele de masini care s-au format pe Valea Oltului depasesc 10 kilometri, scrie Gazetavalceana.ro.

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Ora de Sibiu ]

Spitalele din Sibiu sunt in criza de vaccinuri. Care nu mai sunt pe stoc

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 18:36

"Vaccinul Hepatic B pediatric, care trebuie administrat in Maternitatea din Sibiu, lipseste de la sfarsitul lunii decembrie. Vaccinul Hexavalent, care este administrat la 2,4 si 11 luni, impotriva tetanosului, difteriei, tusei convulsive, lipseste din luna ianuarie", a declarat luni Krisztina Gaal, purtator de cuvant al DSP Sibiu.

Conform acesteia, in momentul de fata sunt suficiente stocurile de vaccin impotriva tuberculozei si cel impotriva rujeolei-rubeolei-oreionului.

"In momentul de fata stocul de vaccin BCG (vaccin impotriva tuberculozei, administrat in maternitate, in primele 24 ore de viata) este suficient in judetul Sibiu, fiind disponibile 9.500 de doze. De asemenea, stocul de vaccin ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion) este de 2.670 de doze", a informat purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, potrivit Agerpres.ro.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Ora de Sibiu ]

Iubirea este tema editiei 2017 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Cum va fi anul acesta

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 18:36

"Tema festivalului este *iubirea*. Am tinut la aceasta tema pentru ca suntem intr-o perioada de ura, de dezbinare si de sfasiere ingrozitoare. Incercam sa dam sens muncii noastre, facand apel catre oameni, catre societate, catre structuri, ca frumosul poate sa ne uneasca, iar acest sentiment, asa cum spunea Albert Einstein, este cea mai mare forta din Univers si trebuie luata in considerare", a declarat Constantin Chiriac, luni, intr-o conferinta de presa la Sibiu.

Potrivit acestuia, festivalul este pregatit aproape in totalitate, iar organizatorilor nu le-a mai ramas decat sa hotarasca, pana la sfarsitul lunii februarie, in privinta spectacolelor romanesti care vor fi jucate la FITS.

Editia 2017 a FITS va avea loc in perioada 9-18 iunie, iar organizatorii anunta ca primele bilete vor fi scoase la vanzare in luna aprilie.

Potrivit lui Constantin Chiriac, dat fiind numarul mare de spectacole si artisti care participa la FITS, incepand cu editia 2016, manifestarea a ajuns sa fie cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, dupa ce mai multi ani s-a situat pe locul al treilea in acest clasament, dupa festivalurile de la Avignon si Edinburgh, scrie News.ro.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Ora de Sibiu ]

Primaria inchiriaza 28 de standuri de vanzare ce vor fi amplasate pe Papiu Ilarian. Se face licitatie publica

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 18:36

"Am decis amplasarea acestor standuri pentru a ordona comertul stradal in zona istorica a orasului. Masura este necesara pentru aspectul unei strazi care face parte din valorosul centru istoric al Sibiului, oferind comerciantilor un spatiu civilizat, functional si estetic din care sa isi vanda produsele." spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Licitatia se va organiza in data de 6 februarie 2017, la ora 11, in sala 313 de la mansarda cladirii Primariei Municipiului Sibiu, de pe str. Samuel Brukenthal, nr. 2. Cei interesati sa inchirieze unul dintre aceste standuri se pot inscrie la licitatie pana in 3 februarie 2017, la ora 12, la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat cu sediul pe B-dul Victoriei, nr. 1-3, camera S13, in programul de lucru de luni-joi intre orele 9-15 si vineri intre orele 9-12.30. De la sediul acestui serviciu se poate procura si caietul de sarcini. Participantii vor depune o garantie de participare la licitatie de 150 de lei, iar taxa de participare este de 50 de lei. Pretul de pornire pentru inchirierea unui stand este de 1460 lei/stand/an, iar pasul de strigare este de 50 de lei. Contractul de inchiriere cu ofertantii castigatori se va incheia pe o perioada de 2 ani.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta serviciul public aminit la numarul de telefon 0269/213302.

Mai multe detalii cu privire la standuri si procedura de licitatie puteti gasi pe site-ul www.sibiu.ro: http://www.sibiu.ro/ro2/pdf2016/hot376.pdf

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Ora de Sibiu ]

Vremea pe urmatoarele doua saptamani. La ce sa ne asteptam

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 15:37

In Transilvania, in prima saptamana de prognoza, vremea se va mentine rece, in special in cursul noptilor si al diminetilor, cand va fi ger. Se vor inregistra, in medie regionala, valori maxime de laaEuro"5 laaEuro"2 grade, respectiv minime de laaEuro"16 laaEuro"10 grade. O crestere treptata a temperaturilor, cu tendinta de apropiere de normele climatologice, este estimata pentru cea de-a doua saptamana, atunci cand maximele vor fi cuprinse intreaEuro"2 si doua grade Celsius, iar minimele intreaEuro"8 siaEuro"4 grade, in medie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste spre sfarsitul intervalului de referinta, dupa 25 ianuarie, pana la acea data fiind posibile doar fulguieli trecatoare.

In Banat, prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme in general rece, cu precadere in perioada 19-20 ianuarie cand noptile vor deveni local geroase. Astfel, temperaturile maxime vor fi, in medie, cuprinse intreaEuro"3 grade si un grad Celsius, iar cele minime intreaEuro"10 siaEuro"6 grade. Dupa data de 23 ianuarie se estimeaza o crestere usoara si treptata a temperaturilor, acestea urmand a se situa peste mediile climatologice specifice in ultima decada a lunii ianuarie, cu valori diurne de la doua la 6 grade si nocturne de laaEuro"6 si zero grade, mediat pe regiune. In primele zile ale intervalului de referinta va ninge, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in perioada 25 aEuro" 29 ianuarie.

In zona Crisanei, pe ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Ora de Sibiu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
FOTO - S-a furat aceasta masina la Sibiu. Este cautat hotul si se ofera recompensa
Masina furata de pe strada Livezii din Sibiu, este un Volkswagen Golf 4 break, de culoare verde cu ...
Perchezitiile de la Sibiu in cadrul dosarului de evaziune fiscala s-au lasat cu arestari
Dupa ce au audiat aproape 50 de persoane in acest dosar, procurorii Parchetului instantei supreme au ...
Fiica lui Vonica a vandut o treime din fabrica de medicamente Polisano. Borza a intrat si el in afacere
Loredana Vonica, mostenitoarea imperiului farmaceutic Polisano din Sibiu, a vandut pentru circa 6 ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor