Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.505 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Lucrari de spalare a rezervoarelor la Uzina de apa Cisnadie. Noua strazi raman fara apa

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:06

Lucrari de spalare a rezervoarelor la Uzina de apa Cisnadie. Noua strazi raman fara apaSC "Apa Canal" SA Sibiu anunta ca miercuri, 5 noiembrie 2014, intre orele 01,00 - 22,00, vor fi executate lucrari de spalare - igienizare a rezervoarelor de inmagazinare apa potabila ale Uzinei de apa Cisnadie.
Pe timpul lucrarilor se vor inregistra scaderi de presiune, posibile intreruperi ale furnizarii, pentru consumatorii de pe straziile Livezii, Sibiului, Prunului, Merilor, Visinilor, Trandafirilor, Mihai Eminescu, Caisilor, Hermann Gmeiner, precum si in Cisnadioara.

Abonatii sunt rugati sa-si asigure rezervele necesare de apa.

Relatii suplimentare pot fi obtinute la Dispecerat, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Ora de Sibiu ]

Mese rotunde, recitaluri si lansari la Zilele Poeziei Iustin Panta de la Teatrul Gong

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:05

Revista Euphorion prezinta in perioada 7 - 8 noiembrie cea de-a XIII-a editie a Colocviului "Zilele Poeziei Iustin Panta". Evenimentul va avea loc in Sala Studio a Teatrului "Gong" din Sibiu.
Zilele Poeziei "Iustin Panta" este un eveniment dedicat memoriei poetului sibian Iustin Panta (1964 - 2001) si isi propune sa promoveze poezia contemporana. Programul editiei din acest an cuprinde mese rotunde pornind de la teme de actualitate - Ierarhie si valoare in poezia contemporana -, dar si lansarea unei antologii din opera lui Iustin Panta, Mult inainte de sosirea trenului ea se gandeste, volum care va aparea la Casa de editura Max Blecher. De asemenea, in program este anuntat un recital sustinut de actorii Lerida Buchholzer si Emil Catalin Neghina. In cadrul acestui microfestival se va decerna un premiu devenit prestigios, Premiul National pentru debut in poezie "Iustin Panta", castigat la editiile anterioare de nume importante ale literaturii romane de astazi, Claudiu Komartin, Ruxandra Novac sau Andra Rotaru. Printre participantii de anul acesta ii remarcam pe Al. Cistelecan, Teodor Duna, Dan Coman, Claudiu Komartin, Dumitru Chioaru, Ioan Radu Vacarescu, Rita Chirian.

Intrarea la toate evenimentele se face gratuit, in limita locurilor disponibile. Acest eveniment este organizat de Revista Euphorion si produs de Teatrul pentru Copii si Tineret "Gong" Sibiu cu finantarea de la Primaria si Consiliul Local al Municipiului Sibiu.

Revista Euphorion a fost fondata de Uniunea ...

Life Show / stiri Life Show4 vizite[ Ora de Sibiu ]

Ars HUNGARICA 2014 - festival cultural maghiar la Sibiu

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 10:05

Ars HUNGARICA 2014 - festival cultural maghiar la SibiuFestivalul cultural maghiar Ars HUNGARICA debuteaza la Sibiu in data de 12 noiembrie 2014, ora 19,00 la Sala Thalia.

Ars HUNGARICA incepe cu un atractiv spectacol de dans modern oferit de o trupa care a cucerit nenumarate premii internationale la festivaluri de gen si a urcat pe numeroase scene importante din lume. Trupa 4 for Dance din Ungaria si-a intitulat spectacolul prin care vor delecta publicul prezent Drumetii pe ritm de dans, tocmai pentru ca vor oferi un spectacol dinamic, multicolor si multinational.

Festivalul cofinantat de Consiliul Local prin Primaria Municipiului Sibiu si organizat sub patronajul Consulatului General al Ungariei la Cluj a ajuns la editia cu numarul noua si ofera publicului larg mai mult de 30 evenimente distincte in spatii culturale dintre cele mai diverse din Sibiu.

Noua concerte, sase expozitii, trei spectacole de teatru, prezentari si lansari de carti, spectacole pentru copii, performance, conferinte sunt cateva dintre elementele ce alcatuiesc programul unui festival devenit brand cultural al comunitatii din Sibiu si imprejurimi, bine primit de publicul de alte etnii si din ce in ce mai vizitat de multe familii mixte si turisti.

Cinci zile cu o bogata oferta culturala maghiara sunt organizate intre 12 si 16 noiembrie de Asociatia HID prin Centrul Cultural Maghiar dupa urmatorul program:
VEZI AICI PROGRAMUL

Life Show / stiri Life Show6 vizite[ Ora de Sibiu ]

Vintage Bazar, sambata la Crucea Rosie Sibiu

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 10:04

Vintage Bazar, sambata la Crucea Rosie SibiuCrucea Rosie Romana, Filiala Sibiu va invita la la Vintage Bazar, sambata,1 noiembrie, incepand cu orele 10.00 pe Nicolae Balcescu nr 6, in gangul curtii interioare a institutiei.

In cadrul bazarului se vor comercializa diverse produse primite ca donatie pentru acest bazar: imbracaminte, incaltaminte, genti, accesorii si jucarii.

"Va vom astepta si cu prajituri de casa facute de membrii Clubului de Aur, respectiv de voluntarii nostri seniori. Vom avea si o tombola cu multe surprize precum si participarea Asociatiei Animal Life din Sibiu", spun cei de la Crucea Rosie Sibiu.

Fondurile colectate in urma acestui bazar vor fi utilizate pentru sustinerea programelor umanitare de la Crucea Rosia.

Life Show / stiri Life Show3 vizite[ Ora de Sibiu ]

Municipalitatea a redeschis oficial strazile Tribunei si Revolutiei. Iata ce s-a reparat!

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 16:04

Municipalitatea a redeschis oficial strazile Tribunei si Revolutiei. Iata ce s-a reparat!Strada Tribunei a fost redata traficului miercuri, 29 octombrie, dupa realizarea marcajelor rutiere. Si Strada Revolutiei a fost deschisa oficial traficului in aceasta saptamana, dupa ce au fost finalizate si ultimele detalii.
Lucrarile pe aceasta au inceput in luna aprilie si au inclus modernizarea retelelor de canalizare menajera, canalizare pluviala si apa potabila. De asemenea, structura rutiera a fost reabilitata, iar zona de parcare si carosabilul au fost reorganizate. Zona de parcare este amenajata cu pavaj pe partea stanga a strazii, oferind 51 de locuri de parcare. Carosabilul si bordurile au fost si acestea modernizate.

Si Strada Revolutiei a fost deschisa oficial traficului in aceasta saptamana, dupa ce au fost finalizate si ultimele detalii. Lucrarile pe aceasta strada au inceput in luna iunie si au presupus modernizarea retelei de apa, a carosabilului, a trotuarelor si zonelor verzi. Iesirea de pe strada Revolutiei in bulevardul Vasile Milea a fost de asemenea reconfigurata.

Reabilitarea iluminatului public pe aceasta strada a facut obiectul altui contract incheiat de administratia locala cu SC Rep Cons SRL, avand o valoare de 78.991,24 lei. In cadrul acestui contract s-au montat 8 stalpi noi metalici cu inaltime de 8 metri si trei stalpi metalici de 5 metri. De asemenea, s-au efectuat legaturile electrice dintre stalpi si alimentarea de la firida de distributie a curentului electric. Corpurile de iluminat sunt echipate cu becuri cu lumina galbena, cu ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Ora de Sibiu ]

Spectacole pentru copii cu ingrediente magice la Teatrul GONG din Sibiu

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 02:01

Spectacole pentru copii cu ingrediente magice la Teatrul GONG din SibiuInceputul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii si Tineret "Gong" din Sibiu doua dintre cele mai indragite povesti ale copilariei: "Cipollino" dupa Gianni Rodari si "Sarea-n bucate" dupa Petre Ispirescu.
Actorii Teatrului "Gong" din Sibiu pregatesc o reteta cu spectacole in care sarea si ceapa devin pretextul pentru un imaginar fabulos, in care cei mici sunt antrenati sa descopere aventurile unor personaje curajoase ce lupta pentru prietenie, dreptate si dragoste.

Cu siguranta ca refrenul muzical "Sunt glumetul Cipollino, si-n Italia am crescut... " va genera multe hohote de ras odata cu lupta Baietelului - Ceapa impotriva tratamentului nedrept aplicat de cei bogati celor mai saraci. Baietelului - Ceapa va invinge aroganta Printului Lamaie si va infiinta o Republica in cea mai noua comedie de la Teatrul "Gong" din Sibiu, ce va avea loc sambata, 1 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul se joaca atat cu papusi, cat si cu actori la vedere si este recomandat copiilor cu varsta peste 3 ani.

Bucataria lui Cipollino se muta duminica, 2 noiembrie, ora 11:00, la ospatul Imparatului din spectacolul "Sarea-n bucate" dupa un basm de Petre Ispirescu, in regia Mihaelei Grigoras.

In productia teatrului sibian lumea fantastica se intrepatrunde in lumea reala cu ajutorul Menestrelului, intr-o aventura minunata ce vorbeste despre iubire, adevar si prietenie. Spectacolul se joaca atat cu papusi, cat si cu actori la vedere si este recomandat copiilor cu varsta peste 5 ...

Life Show / stiri Life Show14 vizite[ Ora de Sibiu ]

Se liciteaza spatii comerciale la intrarea in Gradina Zoologica Sibiu

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 02:01

Se liciteaza spatii comerciale la intrarea in Gradina Zoologica SibiuServiciul de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Sibiu organizeaza in data de 11 noiembrie 2014 o licitatie pentru ocuparea a patru din cele 15 spatii de comercializare a produselor alimentare si nealimentare, spatii situate pe aleea care duce spre intrarea principala in Gradina Zoologica Sibiu.
Procedura va avea loc in data de 11 noiembrie 2014, la ora 12, in sala nr. 123 din cadrul Primariei Municipiului Sibiu, cu sediul pe Bulevardul Victoriei, nr. 1-3. Caietul de sarcini se poate obtine gratuit pana in data de 7 noiembrie, la ora 12, de la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Sibiu situat in cladirea de pe Bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera 20. Pentru a se inscrie, participantii trebuie sa achite o taxa de participare de 525 de lei si o garantie de participare la licitatie de 525 de lei. Pretul de pornire este de 5.256 lei / mobilier si terenul aferent acestuia / an. Pasul de strigare este de 100 lei.

Obiectul licitatiei este acela de a da spre inchiriere spatii mobilate de vanzare a produselor alimentare (pop-corn, vata de zahar, porumb fiert, inghetata, bauturi racoritoare, produse de patiserie si dulciuri gata preparate) sau produse nealimentare (jucarii, artizanat, souveniruri, bijuterii si produse handmade).

Reamintim ca aceste 15 spatii de comercializare functioneaza din luna august a anului 2013. De atunci si pana in prezent, serviciul public amintit a incasat peste 102.000 de lei, ...

Business / stiri Business20 vizite[ Ora de Sibiu ]

Concerte nocturne in cadrul festivalului cultural Ars HUNGARICA 2014

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 02:02

Concerte nocturne in cadrul festivalului cultural Ars HUNGARICA 2014Centrul Cultural Maghiar organizeaza de mai multi ani concerte de jazz, rock, pop, folk, spectacole de teatru, proiectii de filme si alte evenimente impreuna cu partenerii de la Atrium Cafe Bistro & Art, de langa Podul Minciunilor.
Aceste spectacole se bucura de un real interes din partea tuturor spectatorilor si iubitorilor de evenimente de calitate intr-un spatiu deosebit de familiar si cu o atmosfera parca uitata de mai multe secole intre zidurile cetatii lui Herrmann. In fiecare zi a festivalului cultural Ars HUNGARICA este programat un spectacol-concert in aceasta locatie, unde intrarea va fi 10 lei, cu rezervarea locurilor la numerele de telefon 0723.287486.

Concertele programate intre 12 si 16 noiembrie 2014 la Atrium Cafe Bistro & Art sunt urmatoarele:

Miercuri, 12 noiembrie

Rrreborn

Reka Barabas - voce, Alexandra Fits - pian, Tamas Barabas - bass

Spectacolul-concert a fost inspirat de superbele melodii ale celebrei Katalin Karady si vor fi prezentate de actrita Reka Barabas, Alexandra Fits - pian, voce, autoare si Tamas Barabas la chitaro bass, compozitor.

Legendara actrita, cantareata Katalin Karady (8 decembrie 1910, Budapesta - 1990. o februarie 1990, New York) a ramas in inimile tuturor prin gingasia, feminitatea cu care interpreta. Dupa propriile-i cuvinte a interpretat fiecare melodie cu sufletul. A trait o viata tumultuoasa iar impreuna cu fidelitatea pentru vocatia artistica au pus o amprenta puternica pe melodiile care i-au fost compuse, ...

Life Show / stiri Life Show24 vizite[ Ora de Sibiu ]

Avertizare de ploi, polei si vant puternic la Sibiu

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 10:06

Avertizare de ploi, polei si vant puternic la SibiuMeteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis marti dimineata o avertizare meteo care include si judetul Sibiu.
Astfel pana la ora 14.00 este posibil sa avem parte de de precipitatii mixte, polei si vant puternic.

ANM a anuntat la ora 7:50 ca in Muntenia si estul Olteniei, vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, dar mai ales sub forma de lapovita si ninsoare.

Noaptea si dimineata, izolat, se va semnala polei in Muntenia si in vestul Dobrogei, unde vor predomina ploile.

Vantul va avea unele intensificari in Baragan si Dobrogea, mai ales in Delta Dunarii si pe litoral, cu rafale de 40-50 kilometri/ora.

Astfel de fenomene sunt posibile si in centrul Romaniei.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Ora de Sibiu ]

Asa arata autostrada Saliste - Cunta, cu 3 saptamani inainte de deschidere!

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 16:07

Asa arata autostrada Saliste - Cunta, cu 3 saptamani inainte de deschidere!Zilele trecute a aparut o noua filmare din avion cu lotul 3 al autostrazii A1 Sibiu - Orastie. Este vorba de cei 22 de kilometri de autostrada, aflati inca in constructie si care ar urma sa fie deschisi traficului pe 15 noiembrie.
Fata de filmarile precedente, se observa cum constructorul italian Impregilo a inceput sa astearna asfaltul, chiar si in zonele afectate de alunecari de teren si care au dus la intarzierea de peste 18 luni. Cu toate acestea, in zonele cu probleme inca se observa suprafete afectate de alunecari de teren, chiar si pe pante abrupte, un lucru ingrijorator in vederea unei posibile deschideri a traficului in viitorul apropiat, anunta hotnews.ro.

Filmarile aeriene au fost realizate prin contributiile financiare ale utilizatorilor forumurilor forum.peundemerg.ro si construim-romania.ro

Lotul 3 (22,1 km) din Orastie - Sibiu (82 km) este singurul neinaugurat in urma cu un an din intreaga autostrada. Lotul 3 n-a putut fi gata la timp (termenul oficial fiind aprilie 2013) in principal din cauza problemelor generate de alunecari de teren pe cateva tronsoane, dar si din cauza reactiei lente a autoritatilor in acest caz.

Situatia lotului a trecut prin mai multe controverse in anul in curs, de la amenintari cu rezilierea contractului, la conflicte solutionate la Tribunalul de Arbitraj, precum si la controverse privind abandonarea lucrarilor de catre constructor, acuzand datorii mari din partea CNADNR. Autoritatile au dat mereu ca termen de finalizare data ..

Actualitate / stiri Actualitate209 vizite[ Ora de Sibiu ]

Un profesor sibian a INVENTAT si tiparit primul abecedar dedicat copiiilor nevazatori

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 12:03

Un profesor sibian a INVENTAT si tiparit primul abecedar dedicat copiiilor nevazatoriUn dascal nevazatori din Sibiu ofera o raza de speranta copiilor care au deficiente de vedere. Profesorul le ofera acestora posibilitatea sa desluseasca literele latine fara probleme.
Nu stiu cum arata lumea, pentru ca tot ce vad este intunericul, insa au acum sansa sa si-o imagineze, citind despre ea in alfabetul latin, cu ajutorul mainilor. Este vorba despre copiii nascuti cu deficiente de vedere, pentru care tabletele ministeriale si abecedarele promise n-au nici o importanta, conform libertatea.ro.

Asociatia "Vedem Impreuna" a creat pentru acestia un abecedar special, primul de acest gen din Europa, cu ajutorul caruia cei mici invata sa citeasca in alfabetul latin, prin "palpare". Pe fiecare foaie, este tiparita in relief cate o litera, de mana si de tipar, in alfabetul latin, dar si corespondentul acesteia in limbajul Braille. Alaturi este un cuvant care incepe cu acea litera, ilustrat cu o fotografie, tiparite tot in relief.

Vor sa extinda proiectul

"Noi le spunem ghicitorile, iar ei gasesc raspunsul, care incepe cu litera pe care noi o studiem in ziua respectiva. E un abecedar simplu", ne-a explicat Liviu Ittu, managerul proiectului si presedintele asociatiei, care stie si el cum e sa nu vezi. Dupa doua luni, copiii citesc la fel de bine precum cei care nu au deficiente de vedere. Si pentru ca totul a mers asa de bine, s-a luat hotararea sa se mai tipareasca un volum, de data aceasta cu texte scurte.

Asociatia condusa de Ittu doreste sa editeze si un ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Ora de Sibiu ]

Bilantul "radarului padurii" - Sibiul in topul judetelor in care se fura lemne ca in condru!

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:06

Bilantul "radarului padurii" - Sibiul in topul judetelor in care se fura lemne ca in condru!Peste 172 de cazuri semnalate prin "radarul padurilor" au fost ilegale de cand acest sistem a fost pus in functiune. Judetele Brasov, Sibiu si Hunedoara sunt cele in care s-au gasit cele mai multe transporturi ilegale.
Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca, din primele date colectate dupa implementarea sistemului "Radarul padurii", judetele Brasov si Sibiu conduc in topul celor cu transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit Doinei Pana, incepand cu data de 8 octombrie a fost primit la 112 un numar de 534 apeluri vizand transporturi de lemn, dintre care 172 s-au dovedit a fi ilegale. Cele mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate in judetele Brasov aEuro" 16, Sibiu aEuro" 15, Gorj si Hunedoara aEuro" cate 13. Exista, insa, si 11 judete unde nu a fost semnalat niciun transport ilegal.

Pana in prezent au fost raportate si peste 240 de cazuri cand lemnul nu a fost primit in depozite pentru ca nu avea codul unic emis prin sistemul SUMAL.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a tinut sa remarce si faptul ca mii de agenti economici din industria lemnului nu au mai cerut acorduri pentru exploatare, ceea ce, spune Doina Pana, ridica un semn de intrebare asupra activitatii pe care au derulat-o pana in prezent.

"Sunt aproape 9.000 de agenti economici care si-au cerut acorduri. Pana la ora la care a intrat 'Radarul' in vigoare erau mult mai multi, ...

Actualitate / stiri Actualitate132 vizite[ Ora de Sibiu ]

Intalnirii cu satenii pentru planuri de dezvoltare durabila pentru comunitatile din Mosna si Sibiu

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:06

Intalnirii cu satenii pentru planuri de dezvoltare durabila pentru comunitatile din Mosna si SibiuIn cadrul activitatii, sunt prevazute 18 intalniri comunitare, axate pe colectarea de informatii privind problemele sociale, economice si de mediu existente la nivelul comunelor Mosna si Biertan si a satelor componente.
Fundatia Mihai Eminescu Trust, in parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare Sociala CEDES anunta demararea actiunilor care vor avea ca finalitate elaborarea a doua planuri de dezvoltare durabila a comunitatilor interetnice din comunele Mosna si Biertan, judetul Sibiu, in cadrul proiectului "Multiculturalitatea - Motor de dezvoltare durabila a comunitatii", proiect finantat prin granturile SEE, 2009-2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania, cu suma de 73,512.39 Euro.

In cadrul activitatii, sunt prevazute 18 intalniri comunitare, axate pe colectarea de informatii privind problemele sociale, economice si de mediu existente la nivelul comunelor Mosna si Biertan, a satelor componente, prioritizarea acestora, dar si pe identificarea de solutii privind nevoile locale, inclusiv pe masuri de reducere a disparitatilor sociale si de crestere a coeziunii comunitatilor interetnice.

In paralel, se vor administra chestionare pe un esantion pilot in fiecare din satele Biertan, Copsa Mare, Richis, Mosna, Nemsa si Alma Vii, dar si alesilor locali din comunele Mosna si Biertan, pentru a obtine informatii specifice si cat mai complete pentru fiecare din cele 6 sate.

Intalnirile comunitare organizate in perioada 11 octombrie-15 octombrie 2014, in cele 6 sate ...

Business / stiri Business34 vizite[ Ora de Sibiu ]

A mers pe contrasens pe autostrada Sibiu - Sebes.

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:03

A mers pe contrasens pe autostrada Sibiu - Sebes.Imagini incredibile surprinse de un sofer in timp ce se deplasa pe autostrada Sibiu - Sebes in apropiere de capitala judetului. Un sofer mergea cu viteza pe contrasens, chiar pe banda principala de viteza.
Un sofer inconstient mergea cu viteza pe contrasens, uluindu-i pe ceilalti participanti la trafic. Unul dintre ei, care avea montata o camera de luat vederi pe bordul masinii, a filmat practic intreaga scena si a incarcat-o pe Youtube, anunta libertatea.ro.

Barbatul, care mergea regulamentar, a fost luat prin surprindere de imaginea de infarct oferita de autoutrismul care mergea pe contrasens, pe autostrada, riscand in orice moment un accident mortal, atat pentru el, cat si pentru alti oameni.

"Incredibil, frate! Sa mor daca nu! Ba, esti prost?!", a fost reactia soferului care a surprins scena de pe Autostrada A1.

VEZI AICI IMAGINILE VIDEO SURPRINSE PE AUTOSTRADA!

Actualitate / stiri Actualitate138 vizite[ Ora de Sibiu ]

Sibianca Lucretia Ciobanu implineste 90 de ani. Ganduri bune de la Junii Sibiului pentru artista!

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 00:04

Sibianca Lucretia Ciobanu implineste 90 de ani. Ganduri bune de la Junii Sibiului pentru artista!Cu mult drag au numit-o romanii "doamna muntilor", caci precum nimeni alta inaintea Domniei Sale, Lucretia Ciobanu a cantat muntii si viata pastorilor in periplul lor neobosit pe culmile muntilor si de la munte la vale.

Acest artist remarcabil, a carei prodigioasa cariera de peste 60 de ani se scrie cu litere de aur in cartea folclorului si a muzicii populare romanesti, intra in al noualea deceniu de viata. Un moment atat de important ne cheama la retrospectie si ne obliga sa-i marturisim toata stima si dragostea noastra.

Lucretia Ciobanu a ascultat doine si cantece de joc in satul natal, Toparcea, din judetul Sibiu. Mai tarziu avea sa spuna lumii intregi despre folclorul sibian, sa incante inimile a milioane si milioane de spectatori si telespectatori, de-a lungul anilor, cu piese emblematice precum "Pleaca oile la munte'', "Codrule, batranule'', "Ridica-te negura'', "Cine n-are dor pe vale'', "Ia uitati-va feciori'', "Vino, iute, dorule'', "Iar se duc mioarele'', "Mi s-a dus badita, dus''.

Iata ce marturisea Lucretia Ciobanu, intr-un interviu, despre colaborarea cu Cindrelul - Junii Sibiului: "Am colindat cu Cindrelul chiar si de trei ori prin aceleasi sate si salile au continuat sa se umple. Cu Cindrelul am avut peste 900 de concerte, iar cu Junii Sibiului am ajuns in Statele Unite ale Americii; a fost primul ansamblu folcloric din Romania care a efectuat un turneu in Statele Unite ale Americii". Colaborarea ansamblului sibian cu Doamna Muntilor a continuat, asa ...

Life Show / cultura77 vizite[ Ora de Sibiu ]

Ilie Carabulea, eliberat din nou din arest. Are de respectat o REGULA VITALA!

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 00:02

Ilie Carabulea, eliberat din nou din arest. Are de respectat o REGULA VITALA!Afaceristul sibian Ilie Carabulea, poate iesi din inchisoare, conform unei decizii a instantei care a anuntat ca va schimba masura arestului preventiv.

Milionarul sibian se intoarce acasa! Asta dupa ce judecatorii au inlocuit masura arestului preventiv cu cea de control judiciar. Acesta va putea reveni acasa, insa va fi nevoit sa se prezinte in fata procurorilor sau a judecatorilor ori de cate ori va fi chemat si va trebui sa anunte orice schimbare a domiciliului

In tot acest timp, Ilie Carabulea nu va avea voie sa iasa din tara fara acordul instantei si nici sa comunice cu ceilalti inculpati sau martori din acest dosar.

Daca omul de afaceri va incalca aceste reguli, masura controlului judiciar se poate inlocui cu arestul la domiciliu sau cu masura arestarii preventive.

Aceasta decizie poate fi insa, atacata cu recurs de procurorii DNA, in termen de 48 de ore.

Actualitate / stiri Actualitate307 vizite[ Ora de Sibiu ]

Mesajul lui Cindrea pentru aniversarea varstei de 90 de ani a Lucretiei Ciobanu

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 18:04

Mesajul lui Cindrea pentru aniversarea varstei de 90 de ani a Lucretiei Ciobanu"Asistam astazi la magnifica aniversare a unuia dintre cei mai de vaza Cetateni de Onoare ai judetului Sibiu", opineaza presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

Iata intregul mesaj transmis de Ioan Cindrea:

La 90 de ani, Lucretia Ciobanu este cea mai cunoscuta ambasadoare a cantecului popular sibian pe care decenii la rand l-a purtat pe meridianele lumii unde a promovat traditiile romanesti cu cinste si talent nemasurat.

Supranumita pe drept cuvant Doamna Muntilor, gratie repertoriului pastoresc pe care l-a abordat, Lucretia Ciobanu este adorata de public, iubita si stimata de colegi si continua sa ne incante cu jienele si invartitele din Marginimea Sibiului.

La aniversarea celor 9 decenii de viata frumoasa, prin care ne-a facut si noua, romanilor, vietile mai frumoase, ii dorim multa sanatate, viata indelungata si binecuvantata de Dumnezeu.

Ioan Cindrea

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu

Life Show / stiri Life Show66 vizite[ Ora de Sibiu ]

Din weekend se modifica programul la Muzeul in Aer Liber din Sibiu

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 14:04

Din weekend se modifica programul la Muzeul in Aer Liber din SibiuDatorita trecerii la ora de iarna programul de vizite in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA se modifica incepand cu finele acestei saptamani.

Mai exact incepand de duminica, 26 octombrie, programul de vizite in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA se schimba.

"Acest lucru se intampla datorita apropierii sezonului rece. Prin urmare, Muzeul in aer liber va fi deschis intre orele 9:00 si 17:00, iar accesul se va realiza pe cele doua porti aflate in Calea Rasinari (Poarta principala si Poarta Tulghes)", spune aEuro

Life Show / stiri Life Show19 vizite[ Ora de Sibiu ]

Razie printre vanzatorii BIO la Balea Lac. Sute de kilograme de produse CONTRAFACUTE au fost confiscate!

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 10:04

Razie printre vanzatorii BIO la Balea Lac. Sute de kilograme de produse CONTRAFACUTE au fost confiscate!Un numar de 12 sanctiuni contraventionale au fost aplicate si 250 de kg de carne, produse din carne, produse lactate si bauturi alcoolice au fost confiscate de politistii Serviciului Investigarea Fraudelor in cadrul unor actiuni desfasurate in judetul Sibiu, la Balea Lac.

In perioada 10 - 17 octombrie a.c., politistii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au organizat si desfasurat ample actiuni pe problematica prevenirii si combaterii actelor de comert ilegal si protejarea populatiei impotriva unor activitati ilicite, aferente domeniilor produselor agro-alimentare si alcool. Actiunile s-au desfasurat in colaborare cu Directia Sanitar Veterinara Sibiu intr-o zona de interes turistic situata in zona localitatii Avrig.

In urma controalelor si verificarilor efectuate, politistii sibieni au aplicat 12 sanctiuni contraventionale, din care: 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 8.000 lei, la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 4.800 de lei la HG nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Totodata, au fost confiscate 250 kg carne, produse din carne, produse lactate si bauturi alcoolice, in valoare de 10.220 lei.

Sanctiunile aplicate au avut ca obiect lipsa documentelor de provenienta a produselor comercializate, lipsa mentiunii marcii identificate care sa ateste data cand au ...

Actualitate / stiri Actualitate157 vizite[ Ora de Sibiu ]

S-a anuntat data la care incep lucrarile la centura ocolitoare a Mediasului

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 16:07

Lucrarile la centura care va costa aproximativ 22 de milioane de euro ar urma sa inceapa in maxim sase luni, conform unui anunt facut de ministrul transporturilor, Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la Medias, in ce stadiu sunt pregatirile pentru centura ocolitoare a municipiului, el raspunzand ca a fost lansata licitatia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Azi, cand noi vorbim, ea este pe SEAP. Se reface studiul de fezabilitate, se intra in zona de proiectare. Termenul pe care eu il vad rezonabil este de sase luni pentru inceperea lucrarilor", a declarat ministrul.

El a afirmat ca realizarea centurii ocolitoare a municipiului Medias va costa aproximativ 20-22 de milioane de euro.

Centura ocolitoare a municipiului Medias va avea opt kilometri si ar trebui sa rezolve problema traficului greu care trece prin centrul orasului, dar inca nu a fost stabilit traseul acesteia.

In luna mai, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Sova, anunta ca in 2015 vor incepe lucrarile de constructie la centura ocolitoare a orasului Medias si ca, "in principiu", lucrarea va fi finantata de la bugetul statului, dar se va constitui si "un proiect de rezerva pentru finantare de la Banca Europeana pentru Investitii".

Sova afirma ca lucrarea "este destul de urgenta", fiind "o problema intr-adevar cu afluxul de autoturisme si de masini grele, mai ales prin mijlocul orasului Medias", si ca va fi dificil de stabilit ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Ora de Sibiu ]

Mesajul lui Ponta la Medias catre Dragnea si Ghita: "Eu sunt seful PSD!"

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 16:07

Mesajul lui Ponta la Medias catre Dragnea si Ghita: "Eu sunt seful PSD!"Premierul Romaniei, Victor Ponta a fost prezent joi la Medias la un eveniment organizat de Transgaz. Acesta a tinut sa dea o palma lui Dragnea si Ghita anuntandu-i de la Medias ca el e seful PSD.

Ponta a tinut sa precizeze la Medias intr-o conferinta de presa sustinuta la Medias, judetul Sibiu, ce parere are despre tandemul Liviu Dragnea - Sebastian Ghita la conducerea PSD. "Deocamdata eu sunt seful PSD-ului si o sa va anunt", a spus Ponta, fiind intrebat de un jurnalist ce se va intampla cu "sefia" partidului.

Liderul PSD nu a mai facut si alte declaratii.

Premierul a participat joi, la Medias, la aniversarea unui secol de transport de gaze naturale in Romania, eveniment care a avut loc la Medias (judetul Sibiu), la sediul central al Transgaz.

VEZI SI: VIDEO FOTO Parada si momente emotionante la juramantul studentilor de la Academia Fortelor Terestre din Sibiu. Ponta a fost la eveniment!

El a fost insotit la Medias de vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, precum si de ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Personalitati / Victor Ponta129 vizite[ Ora de Sibiu ]

Investitie URIASA pentru calea ferata intre Sibiu si Bucuresti si un tren la doua ore pe aceasta ruta!

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 16:03

Investitie URIASA pentru calea ferata intre Sibiu si Bucuresti si un tren la doua ore pe aceasta ruta!Conform Master Planului General de Transport pana in 2030, pentru linia Bucuresti - Sibiu via Pitesti si Ramnicu Valcea sunt prevazute investitii de 1,2 miliarde de euro in perioada 2014-2020 in vederea reabilitarii a 242 de kilometri de retea.

Pana in 2020 linia de cale ferata Bucuresti - Giurgiu via Gradistea, care nu mai este folosita dupa ce podul de la Gradistea s-a prabusit in urma cu noua ani, va fi reabilitata cu 225 de milioane de euro, arata Master Planul General de Transport, un document strategic in baza caruia vor putea fi accesate fondurile structurale pentru transport aferente perioadei 2014-2020.

Un tren la doua ore intre Bucuresti si Sibiu

Si pentru linia Bucuresti - Sibiu via Pitesti si Ramnicu Valcea sunt prevazute investitii de 1,2 miliarde de euro in perioada 2014-2020 in vederea reabilitarii a 242 de kilometri de retea.

De asemenea, se doreste construirea unei noi legaturi intre Ramnicu Valcea si Valcele. "Va opera un tren Interregio pe ora de la Bucuresti la Pitesti si un tren la doua ore de la Pitesti la Sibiu. Vor fi necesare 7 rame noi. Linia va trebui electrificata pentru ca serviciile de mai sus sa fie implementate. Linia va genera beneficii majore si pentru transportul de marfa. Ruta va contine linie dubla si linie simpla", se arata in master plan. Sursa: zf.ro

foto: arhiva (tren de mare viteza in Elvetia)

Business / stiri Business58 vizite[ Ora de Sibiu ]

Sibiul sub incidenta unui cod portocaliu de inundatii. Ce zone sunt sub avertizare

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 02:02

Sibiul sub incidenta unui cod portocaliu de inundatii. Ce zone sunt sub avertizareInstitutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un cod portocaliu de inundatii pentru mai multe rauri din judetele Sibiu, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj si Valcea . Codul este valabil, in intervalul joi, ora 23.00 - vineri, ora 24.00.

Codul portocaliu vizeaza pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, Jiu pe sector aval Filiasi-Racari (judetul Dolj), afluentii Oltului din judetele Gorj si Valcea.

Alte rauri vor fi sub cod galben, conform aceleiasi avertizari.

Astfel, in intervalul joi, ora 3.00 - sambata, ora 12:00, sunt vizate de cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega-bazin superior, Timis-bazin superior si mijlociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis, Caras Severin si Gorj), Drincea (judetul Mehedinti), Jiu - bazin superior si mijlociu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti), Jiu pe sector Filiasi-amonte Podari (judetul Dolj), afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Arges.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute, valabila in aproape toata tara, de miercuri seara pana vineri, la munte si in jumatatea de nord a Moldovei fiind anuntate lapovita si ninsoare. Sursa: mediafax.ro foto: arhiva

Actualitate / stiri Actualitate156 vizite[ Ora de Sibiu ]

Mesajul lui Iohannis in urma decesului fostei sale colege din FDGR, Mariana Fritzmann

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 02:01

Mesajul lui Iohannis in urma decesului fostei sale colege din FDGR, Mariana FritzmannPrimarul Sibiului, Klaus Iohannis a transmis public un mesaj de condoleante familiei consilierei Mariana Fritzmann, cea care a decedat luni noapte, dupa o grea suferinta. Si viceprimarul Astrid Fodor a transmis un mesaj de condoleante.

Mariana Susana Fritzmann, consilier local al municipiului Sibiu, a incetat din viata. Doamna Fritzmann s-a nascut in data de 20 mai 1955, profesia sa fiind cea de inginer.

A fost consilier local al Sibiului inca din anul 2000, fiind presedintele Comisiei Sociale din cadrul Consiliului Local, precum si presedinte al Comisiei pentru activitati stiintifice, invatamant, sanatate, cultura, protectie sociala, sportive, de agrement si tineret din cadrul Consiliului Local.

Iata mesajele de condoleante ale primarului Iohannis, viceprimarului Fodor si din partea fostilor colegi din Consiliul Local Sibiu.

VEZI SI: Doliu in primaria Sibiu. A murit consiliera locala Mariana Fritzmann

MESAJUL PRIMARULUI KLAUS IOHANNIS

Sunt profund indurerat de pierderea unei colege bune, a unei prietene si a unui om foarte daruit activitatii sale si apropiatilor sai,

MARIANA FRITZMANN.

Sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa o odihneasca!

Klaus Iohannis

Primarul Municipiului Sibiu

**********************************************************************************

MESAJUL VICEPRIMARULUI ASTRID FODOR

Dupa o lunga si grea suferinta, colega si prietena noastra

MARIANA FRITZMANN

a trecut la cele vesnice. Cu adanca tristete ...

Personalitati / Klaus Iohannis156 vizite[ Ora de Sibiu ]

Mesaj important de la IPJ Sibiu pentru soferii care circula prin judet in aceste zile

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 18:03

Mesaj important de la IPJ Sibiu pentru soferii care circula prin judet in aceste zileConform mesajelor de atentionare cod galben emise in cursul acestei dimineti de Administratia Nationala de Meteorologie, in perioada imediat urmatoare vremea se va raci accentuat in toate regiunile, va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50-60 de kilometri pe ora.

In aceste circumstante, pentru prevenirea unor situatii nedorite (accidente grave sau blocaje in trafic), POLITISTII RUTIERI recomanda conducatorilor de autovehicule ca inainte de a porni la drum sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica existenta si sa isi echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare sezonului rece.

In timpul deplasarii, cei de la volan trebuie sa manifeste permanent prudenta, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni, in asa fel incat sa poata fi evitat orice pericol care ar putea sa apara. De asemenea, este necesar sa-si asigure o buna vizibilitate din autovehicul, prin curatarea parbrizului, lunetei si geamurilor laterale, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Vantul puternic poate influenta mersul autovehiculelor, fiind foarte posibile schimbarile bruste de traiectorie, mai ales la trecerea pe langa autovehicule ...

Actualitate / stiri Actualitate125 vizite[ Ora de Sibiu ]

Numai putin de 15 primarii din judetul Sibiu vor beneficia de Registru Agricol Electronic si impozite si taxe

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 16:07

Numai putin de 15 primarii din judetul Sibiu vor beneficia de Registru Agricol Electronic si impozite si taxeProiectul "E-UAT.Sistem informatic integrat, suport pentru dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice in judetul Sibiu" a fost prezentat astazi la Consiliul Judetean Sibiu. Incepand cu luna ianuarie 2015 si pana in luna iunie 2015 se va asigura realizarea, instalarea si testarea sistemului informatic de Registru Agricol electronic si a sistemului informatic integrat pentru managementul intern.

Sistemul "Registrul Agricol Electronic" asigura managementul electronic pentru intreaga suprafata a tarii (terenuri agricole sau neagricole), identificarea suprafetelor aflate in folosinta declarate de fermieri, identificarea suprafetelor utilizate in alte scopuri cum ar fi investitii finantate prin fonduri europene si nationale, integrarea cu hartile cadastrale puse la dispozitie de catre ANCPI.

"Este un proiect foarte important la nivelul judetului Sibiu, un proiect din fonduri europene, care va fi implementat, pentru inceput, in 15 primarii. Proiectul isi propune informatizarea Consiliului Judetean si a primariilor partenere si cresterea performantei actului administrativ" a declarat, vicepresedintele Ioan Banciu.

Pe langa componenta de Registru Agricol electronic fiecare primarie va beneficia de un sistem informatic de management intern cu urmatoarele componente: taxe si impozite, stabilirea creantelor bugetare, legatura cu sisteme informatice cu functii complementare, incasarea creantelor bugetare inclusiv functia de incasare pe teren, financiar contabilitate, ..

Business / stiri Business29 vizite[ Ora de Sibiu ]

Doliu in primaria Sibiu. A murit consiliera locala Mariana Fritzmann

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 16:05

Doliu in primaria Sibiu. A murit consiliera locala Mariana FritzmannMariana Fritzmann a decedat in noaptea de luni spre marti si era consilier local din anul 2.000 pe listele Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

Mariana Fritzmann a fost diagnosticata cu o boala crunta si a decedat in noaptea de luni spre marti in lupta sa cu cancerul.

In varsta de 59 de ani, Fritzmann a devenit consilier local pentru prima data in anul 2.000 pe listele FDGR, iar apoi a fost realeasa in 2004, 2008 si 2012.

In timpul mandatului sau a fost presedinte al Comisiei Sociale din cadrul Primariei Sibiu precum si presedinte al Comisiei de Tineret, Sport si Cultura.

Mariana Fritzmann era inginer TCM de meserie si va fi inmormantata vineri.

"Doamna consilier a decedat in noaptea de luni spre marti. Ne exprimam si noi regretul fata de aceasta pierdere", a spus Mirela Gligore, purtator de cuvant la Primaria Sibiu.

Actualitate / stiri Actualitate180 vizite[ Ora de Sibiu ]

Nicolae Furdui Iancu si Traian Jurchelea invitati speciali la Medias Ethnic Festival

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 14:05

Nicolae Furdui Iancu si Traian Jurchelea invitati speciali la Medias Ethnic FestivalPrima editie a "Medias Ethnic Festival", va oferi mediesenilor un spectacol exceptional in cele 2 zile de dansuri si cantece traditionale.
In perioada 24 - 25 octombrie la Medias se desfasoara prima editie a "Medias Ethni Festival" cu invitati din 6 tari - Olanda, Italia, Polonia, Ungaria, Republica Moldova si Romania.

Vineri, 24 octombrie, incepand cu ora 16, va avea loc Parada costumelor populare, cu plecare din fata Salii Traube pana in Piata Primariei, unde se va deschide programul artistic. Pe scena vor sustine spectacole de cantec si dans Ansamblul Muresul din Targul Mures precum si formatii si ansambluri din Olanda, Italia, Polonia, Ungaria si Republica Moldova. Invitatul surpriza al acestei zile este Nicolae Furdui Iancu insotit de grupul instrumental "Crai Nou" din Alba Iulia.

Simbata, 25 octombrie 2014, programul festivalului se va deschide la ora 11:30 la Hotel Binder Bubi cu sustinerea conferintei "Patrimoniu si diversitate". La ora 16:30, la Sala Traube, va avea loc vernisajul expozitiei "Traditii, obiceiuri si turism". Incepand cu ora 17:00, Sala Traube va gazdui un spectacol de muzica populara din Romania si din tarile prezente, invitatul special al zilei fiind Traian Jurchelea.

Medias Ethnic Festival este organizat de Primaria municipiului Medias prin Directia Mpentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism.

Life Show / festival28 vizite[ Ora de Sibiu ]

Cod galben de ploi, vant si temperaturi scazute la Sibiu. In unele zone va ninge!

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 14:03

Cod galben de ploi, vant si temperaturi scazute la Sibiu. In unele zone va ninge!Meteorologii au emis miercuri dimineata doua avertizari de cod galben de vremea rea pentru mai multe zone din tara. Codul este valabil pentru inceput pentru sudul judetului Sibiu si intra in vigoare de la ora 21.00, apoi se extinde pentru tot judetul, fiind valabil pana vineri la ora 23.00. Se anunta ploi, vant si temeperaturi scazute, iar pentru unele zone chiar si lapovita si ninsoare.

De miercuri de la ora 21.00 pana joi la ora 23.00 se vor inregistra ploi insemnate cantitativ si o racire accentuata a vremii.

In judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Sibiu va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...60 l/mp. In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud-vest, unde vremea se va raci accentuat, iar vantul se va intensifica treptat.

De joi de la ora 23.00 pana vineri la ora 23.00 vremea se va raci accentuat in toate regiunile si va continua sa ploua in cea mai mare parte a tarii.

In toate zonele de munte si de deal se vor cumula cantitati de peste 20...25 l/mp si izolat peste 40...50 l/mp. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50...60 km/h. In a doua parte a noptii de joi spre vineri (23/24 octombrie) si in cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in ...

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Ora de Sibiu ]

Ziua usilor deschise la Tribunalul si Judecatoria Sibiu

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:03

Ziua usilor deschise la Tribunalul si Judecatoria SibiuTribunalul Sibiu si Judecatoria Sibiu, sarbatoresc alaturi de Facultatea de Drept din Sibiu, vineri, 24 octombrie 2014, Ziua Europeana a Justitiei Civile. Publicul amator poate vizita cele doua institutii pret de opt ore.

Cu prilejul mai sus aratat, organizeaza 'Ziua Usilor Deschise' in cadrul programului de lucru, intre orele 8.00aEuro"16.00, la sediul situat in municipiul Sibiu, Calea Dumbravii, nr. 30.

Agenda evenimentului cuprinde in principal vizitarea compartimentelor din structura instantei, accesarea portalului Tribunalului Sibiu si Judecatoriei Sibiu de la infokiosc-urile puse la dispozitia publicului, informarea celor interesati cu privire la circuitul dosarelor, la modalitatea de accesare si aflare a solutiilor dosarelor aflate pe rolul celor doua instante, precum si simularea unui proces in care rolurile participantilor la proces vor fi interpretate de studentii Facultatii de Drept.

Persoanele interesate sunt invitate sa viziteze institutia.

In fiecare an la data de 25 octombrie este sarbatorita Ziua Europeana a Justitiei Civile. Intrucat in acest an data de 25 octombrie 2014, calendaristic, este intr-o zi de sambata, evenimentul va fi organizat vineri, 24 octombrie 2014.

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Ora de Sibiu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima