Alerta de la autoritati - Atentie mare la escrocheriile cu locuri de munca

   

Dorinta de a avea un loc de munca este mare, iar atunci cand apar oferte deosebit de tentante este greu sa rezisti. Trebuie avuta insa mare grija, pentru ca cei care profita de pe urma celor in cautarea unui loc de munca sunt tot mai multi. Astfel, si in judetul Sibiu tot mai multe firme de intermediere sunt reclamate.Escrocheriile referitoare la locuri de munca si angajare tintesc persoanele care isi cauta un loc de munca sau doresc sa isi schimbe locul de munca. Adesea promit un venit considerabil - uneori acesta fiind oferit chiar si in schimbul unui efort infim sau fara efort.

Lucrati de acasa

Escrocheriile "lucrati de acasa" sunt adesea promovate prin e-mailuri spam sau reclame anunturi la aviziere. Majoritatea acestor anunturi nu sunt oferte reale de munca. Multe dintre ele sunt fatade pentru activitati de spalare de bani sau scheme piramidale.

Este posibil sa primiti un e-mail in care vi se ofera un loc de munca unde folositi contul dumneavoastra bancar pentru a primi si a transfera plati pentru o companie din strainatate. Aceste "oferte de munca" va promit ca veti primi un comision pentru fiecare plata pe care o transmiteti mai departe. Uneori, escrocii urmaresc doar sa afle datele contului dumneavoastra bancar astfel incat sa il poata accesa.

O escrocherie ce implica angajarea sau un venit garantat pretinde oferirea fie a unui loc de munca fie a unui anumit nivel de venit. De regula, escrocii va pot contacta prin e-mail iar ofertele implica adesea plata unui comision in avans pentru un "plan de afaceri", anumite materiale de pornire sau un software.

Exista un tip de escrocherii promovat ca si oportunitate de afaceri. Vi se poate solicita efectuarea unei plati in avans (pentru ceva care nu functioneaza sau nu corespunde cu ceea ce v-ati asteptat) sau recrutarea altor persoane.

Asadar, nu trimiteti niciodata datele contului bancar sau ale cardului de credit nici unei persoane necunoscute si in care nu aveti incredere.

Nu luati decizii fara a studia cu atentie oferta. Solicitati sfatul unei persoane avizate inainte de a lua o decizie.

Feriti-va de produse sau scheme ce pretind sa va garanteze venitul si de oferte de munca pentru care vi se solicita achitarea unui comision in avans. Asigurati-va ca orice oportunitate de afacere in franciza este legitima.

Esepe cu locuri de munca in strainatate

Nici cei care intermediaza obtinerea unui loc de munca in strainatate nu sunt toti onesti. In judetul Sibiu, in primele luni ale anului, au fost inregistrate 38 de plangeri penale impotriva reprezentantilor societatilor avand ca obiect principal de activitate plasarea fortei de munca. Numarul este in crestere, si asta pentru ca in tot anul 2016 s-au inregistrat 51 de plangeri.

Plangerile penale inregistrate la nivelul I.P.J. Sibiu se indreapta impotriva a cinci societati comerciale avand ca obiect principal de activitate plasarea fortei de munca. Impotriva acestor societati comerciale au fost depuse 17, 8,5,5, respectiv 3 plangeri penale.

In aceste cazuri, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, urmand ca la finalizarea cercetarilor, solutia sa fie transmisa partilor implicate de catre reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.
Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 12:36
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 104 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Accident GRAV in aceasta dimineata pe Soseaua Alba Iulia. Un pasager ranit, inconstient, si alti trei raniti. IMAGINILE VORBESC DE LA SINE!
Accident grav pe Soseaua Alba Iulia, in aceasta dimineata. Un sofer care circula catre aeroport a ...
Accident pe Strada Malului. Trei persoane ranite
Accidentul s-a produs vineri dimineata pe fondul schimbarii directiei de mers fara sa se ...
Medieseanul Corin Cindrea demis din fruntea Romgaz pentru management defectuos, Cine ii ia locul
Nici nu a apucat sa faca jumatate de an in fruntea celei mai bogate companii de stat care activeaza ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor