Armindenii mestecenii: in sambata Rusaliilor, in localitatile din Jurul Sibiului- precum Cristian, Sadu, Avrig, Carta, Talmaciu, grupuri de baieti merg cu carutele la padure, cu aprobarea primariilor, taie mesteceni pe care ii aduc in sat, ii pregatesc,

Sursa: SibiuNews
Sambata, 30 Mai 2015, ora 19:08
153 citiri
Armindenii mestecenii: in sambata Rusaliilor, in localitatile din Jurul Sibiului- precum Cristian, Sadu, Avrig, Carta, Talmaciu, grupuri de baieti merg cu carutele la padure, cu aprobarea primariilor, taie mesteceni pe care ii aduc in sat, ii pregatesc, iar seara, pana noaptea tarziu, impodobesc portile caselor cu fete scapate de scoala, care maine-poimaine sunt gata de maritis. Tinerele ies si ii omenesc cu prajituri si vin.
DE CE MESTEACANUL?
Stiati ca in multe traditii europene, mesteacanul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.