Calea Dumbravii va avea banda dedicata pentru transportul in comun

   

Primaria Sibiu a obtinut finantare in valoare de aproape 22 de milioane de lei pentru proiectul de remodelare a strazii Calea Dumbravii intr-o artera de circulatie smart, intre bulevardul Mihai Viteazu si strada Ludos, contractul fiind semnat de primarul Astrid Fodor si directorul ADR Centru, domnul Simion Cretu. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect este finalizat, se lucreaza in prezent la proiectul tehnic, pasul urmator fiind contractarea executiei lucrarilor propriu-zise. "Este primul proiect din Regiunea Centru care obtine finantarea pe Axa mobilitatii urbane si este prima strada din Sibiu care va avea banda dedicata pentru transportul public. Sibiul are putine bulevarde cu latime mare, care sa ofere spatiul necesar pentru astfel de dezvoltari, dar acolo unde este posibil vom realiza imbunatatiri pentru o mai buna mobilitate.", spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.Daca te intereseaza
Guntner a deschis o uriasa si unica fabrica verde a...

VIDEO - Meci fabulos pe Municipal. FC...

"Incepem procesul de contractare pentru proiectele care au ca obiective actiuni din cadrul strategiilor locale pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon in municipiile resedinta de judet. Este oarecum normal sa incepem cu Sibiu, deoarece primele doua contracte REGIO din tara au fost semnate pentru obiective din judetul Sibiu, iar in acest municipiu conceptul de imbunatatire a mobilitatii urbane este intens promovat. Acum, edilii investesc fonduri europene nerambursabile prin programul REGIO pentru una din componentele planului de mobilitate urbana durabila, Calea Dumbravii fiind una dintre cele mai circulate artere din orasul de pe Cibin. La nivelul Regiunii Centru avem depuse 25 de cereri de finantare in valoare totala de peste 1,2 miliarde lei pentru reducerea nivelului de poluare in municipiile resedinta de judet si avem in lucru, spre contractare, 15 proiecte, care solicita aproximativ 600 milioane lei, ca fonduri nerambursabile. Alte 8 cereri de finantare, ce necesita peste 410 milioane lei, sunt in proces de evaluare. Pe de alta parte, in municipiul Sibiu se investesc deja sume importante in reabilitarea termica si modernizarea multor unitati de invatamant, dar si in unitatile medicale, valoarea totala a proiectelor REGIO de care vor beneficia sibienii, derulate de administratia publica locala, fiind de peste 80 milioane euro, tinand cont de proiectele deja semnate si cele care se vor semna in scurt timp" (Simion Cretu, director general ADR Centru)
Crestem mobilitatea prin banda dedicata transportului public. Pe tronsonul dintre Siretului si bulevardul Mihai Viteazu se vor moderniza cele doua benzi de circulatie pentru autovehicule, traficul desfasurandu-se in sens unic, dinspre strada Siretului spre bulevardul M. Viteazu. In plus se va amenaja o banda speciala, separata, pentru transportul public, cu circulatie dinspre bulevardul Mihai Viteazu spre strada Siretului. In sensul dinspre strada Siretului spre bulevardul Mihai Viteazu, autobuzele vor utiliza sensul normal de circulatie, alaturi de autovehicule, pe cele doua benzi de trafic.
Statiile de autobuz de pe aceasta strada vor fi de asemenea reamenajate prin proiect.

Piste sigure pentru biciclete. Pe intreaga lungime a strazii care face obiectul proiectului, intre bulevardul Mihai Viteazu si strada Ludos, se va amenaja o pista pentru biciclete in ambele sensuri. Aceasta va avea o latime de 2,5 metri si va fi separata de calea de rulare a autovehiculelor prin borduri si o zona verde, iar de trotuar va fi separata prin borduri. Pistele astfel amenajate pe o lungime de 2,4 km, vor fi sigure pentru utilizatori si vor incuraja utilizarea acestui mijloc de transport. Pe strada vor fi amenajate si rastele pentru parcarea bicicletelor.
Mersul pe jos incurajat prin amenajarea trotuarelor si zonelor verzi. Pe langa utilizarea transportului public sau a bicicletei ca mijloace de transport, este incurajat si mersul pe jos prin amenajarea trotuarelor cu o latime intre 2 si 2,5 metri pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu si strada Ludos. Acestea vor fi marginite de un spatiu verde cu gazon si arbusti ornamentali. Pentru a completa dotarile pentru calea pietonala se vor amplasa banci si cosuri de gunoi.
Traficul auto se va desfasura in acelasi sens ca si pana acum:
* pe tronsonul dintre strada Siretului si bulevardul Mihai Viteazu se va circula in sens unic, spre bulevardul Mihai Viteazu.
* pe tronsonul dintre strada Siretului si strada Ludos se va circula in dublu sens
Aproximativ 270 de locuri de parcare vor fi amenajate de-a lungul strazii.
Proiectul include si modernizarea sistemului de iluminat public prin instalarea unor corpuri de iluminat eco-eficient cu LED.
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 10:13
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Klaus si Carmen Iohannis, ca doi proaspat indragostiti in Israel - Cuplul prezidential a fost fotografiat la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim
Vizita in Israel a fost inca o ocazie pentru cei care stau cu ochii pe cuplul prezidential sa ii ...
Soferul fugar care a lovit o fetita cu masina pe trecerea de pietoni a fost prins
Soferul care a dat cu masina peste o fetita pe trecerea de pietoni si care a fugit de la locul ...
FOTO: Pisica salbatica surprinsa pe un camp langa Avrig - Imaginile sunt superbe
O pisica salbatica a fost surprinsa in timp ce vana rozatoare, pe raza Ocolului Silvic Avrig. Felina ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor