Ce facem daca expira actul de identintate in perioada starii de urgenta

   

Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Sibiu, institutie publica de interes judetean organizata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, in considerarea dispozitiilor art. 14 ale Capitolului II din ANEXA nr. 1 a Decretului nr. 195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei potrivit carora:"Se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta", pentru evitarea prezentarii la sediul institutiei noastre si la sediul celor 19 servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor operationale la nivelul judetului Sibiu a unui numar mare de persoane, aducem la cunostinta tuturor cetatenilor judetului nostru faptul ca, pe perioada starii de urgenta, se pot solicita, cu preponderenta, noi acte de identitate ca urmare a pierderii, furtului ori distrugerii documentului de identitate detinut, dupa consultarea prealabila a procedurii si programului de lucru stabilite la nivelul fiecarui serviciu de evidenta a persoanelor din judetul Sibiu.
Daca te intereseaza
Inca trei decese miercuri seara din cauza coronavirusului in...
mart. 25, 2020
Ministrul Sanatatii anunta testare din usa in usa pentru...
mart. 25, 2020
Asadar, precizam ca se mentine valabilitatea actelor de identitate eliberate de structurile noastre - carti de identitate, carti de identitate provizorii, vize de resedinta, care expira pe perioada starii de urgenta. Mai mult, informam toti cetatenii ca documentele care expira in aceasta perioada pot fi preschimbate intr-un termen de 90 de zile de la data incetarii starii de urgenta, aspect reglementat in art. 12 al Ordonantei militare nr. 3 din 24 martie 2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19.
In contextul celor reiterate, adresam rugamintea tuturor persoanelor care se afla in situatiile expuse si care doresc relatii suplimentare privind activitatea de specialitate in materie de evidenta a persoanelor, dar si stare civila, sa acceseze website-ul institutiei noastre la www.djepsibiu.ro - sectiunile dedicate acestor activitati.
Joi, 26 Martie 2020, ora 10:02
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV - Asistent medical de la Spitalul Judetean Sibiu infectat cu coronavirus - Inca patru sunt in izolare
Un asistent medical de pe Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Sibiu a fost confirmat ...
Stati in casa! Doua cazuri de coronavirus la Sibiu - SURSE
Medicii si autoritatile ii roaga pe sibieni sa ramana in case. Este cea mai buna "arma" de protectie ...
Dosar penal pentru medicul din Sibiu care s-a plans de lipsa echipamentelor de protectie la Spitalul Militar
Medicul Cristiana Oprita scria zilele trecute pe Facebook, ca in Spitalul Militar exista un caz de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor