Cum se va rezolva problema presiunii apei in Cartierul Arhitectilor

   

Apa-Canal Sibiu si Primaria Cisnadie au aprobat montarea unui grup de pompare format din patru pompe profesionale. Problema presiunii apei la robinet ar putea fi rezolvata in cel mult o luna. Primarul orasului Cisnadie, Gheorghe Huja, a discutat cu directorul SC Apa - Canal, Vasile Maier, despre montarea unei pompe de apa de mare capacitate care ar pune capat nemultumirilor locuitorilor din Cartierul Arhitectilor."Am fost la domnul Vasile Maier impreuna cu investitorul, cu domnul Nicolae Damian Burprich si am discutat cu el despre instalarea acestui grup de pompare de mare capacitate, in valoare de 50.000 de euro. Domnul Maier a fost de acord", a declarat pentru Ora de Sibiu, primarul Gheorghe Huja.
"Intr-o luna se va rezolva problema presiunii apei. Solutii sunt. De exemplu exista o conducta principala de 1000 de cm, care vine de la Sadu, trece prin Cisnadie si se opreste la intrarea in Sibiu. Dar lucrurile acestea trebuie discutate si cu d-na primar (n.r. Astrid Fodor, primarul Sibiului)", a completat primarul orasului Cisnadie.

Administratorul Acvapur Dam SRL, Nicolae Damian Burprich, a confirmat pentru Ora de Sibiu ca a obtinut avizul necesar de la Apa - Canal si in zilele urmatoare asteapta eliberarea autorizatiei de catre Primaria Cisnadie.

"Suntem in curs de realizare a acestui grup de pompare modern, format din patru pompe profesionale, pe care, daca vremea ne va permite, il vom pune in functiune in maximum o luna. Este o investitie de aproximativ 50.000 de euro. Totul va functiona automatizat. Atunci cand va scadea presiunea apei sub un anumit nivel, acest grup de pompare va intra in functiune", a explicat Nicolae Damian-Burprich, administratorul Acvapur Dam SRL.

Cartierul Arhitectilor apartine din punct de vedere administrativ-teritorial de orasul Cisnadie. In realitate, acesta este lipit de partea de Sud a Municipiului Sibiu, zona Ciresica, dar se afla la o distanta de aproximativ 6 kilometri de centrul Orasului Cisnadie.
Daca te intereseaza
Apa fara presiune la robinete in Sibiu si alte zece...

VIDEO Fodor, fata in fata cu locuitorii din Cartierul...

Acest cartier se afla intr-o continua dezvoltare si se intinde, de o parte si de alta a drumului judetean DJ 106C, care leaga orasele Sibiu si Cisnadie, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri.
La aceasta ora, cartierul are aproximativ 5000 de locuitori.
Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 12:14
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Cine sunt sibienii morti in accidentul de la Hosman - Doi dintre ei erau frati
Curg rauri de lacrimi intr-o familie din Ilimbav, iar intreaga comunitate este paralizata de durere. ...
Deschiderea celui de-al doilea mall al Sibiului, programata pentru a doua jumatate a anului 2020
Al doilea mall al Sibiului, Prima Shopping Center Sibiu - Supernova ar urma sa fie deschis in a doua ...
Povestea italianului internat in spitalul din Sibiu de frica coronavirusului - Detalii noi despre caz
Un tanar italian, de 30 de ani, a sosit luni, pe Aeroportul International din Sibiu, cu avionul care ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor