Doliu la Teatrul National Radu Stanca din Sibiu - Ramas bun, Dan Hanganu!

   

Directorul si colectivul Teatrului National "Radu Stanca" Sibiu isi exprima adanca tristete si regretul prilejuite de decesul arhitectului Dan Hanganu.
Cunoscut si respectat pentru activitatea sa ca arhitect si profesor, Dan Hanganu s-a nascut la Iasi, in 1939 si a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, in 1961. A fost profesor la Universitatea McGill si la Universitatea din Montreal, membru al Ordinului National al provinciei Quebec, Doctor Honoris Causa in arhitectura al Universitatii Laval din Quebec (2004) si al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti (2003). In aprilie 2008 i s-a acordat medalia de aur a Institutului Regal de Arhitectura din Canada, cea mai inalta distinctie in domeniul arhitecturii in aceasta tara. Romania i-a acordat Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler si Ordinul national pentru merit in grad de Comandor. Din 2003 a fost membru de onoare al Academiei Romane. Activitatea sa profesionala si publicistica a fost recompensata cu peste 50 de premii pentru proiecte realizate in intreaga lume.

Dan Hanganu a fost, de asemenea, unul dintre prietenii Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care a participat la intalnirile organizate cu arhitectii in cadrul FITS, pentru noul teatru si care si-a manifestat interesul de a aplica cu propuneri pentru noua cladire, la concursul de proiecte. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 15:35
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 94 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO - Transhumanta prin Sibiu. Turma de oi la plimbare pe Soseaua Alba Iulia
Dupa ce zilele trecute mai mult vaci au fost fotografiate cum se plimbau nestingherite pe Calea ...
VIDEO - Bataie in trafic la Sibiu. Biclist agresat de soferul unui autocar Dacos din Valcea
Un biciclist a fost bruscat verbal si agresat fizic de catre un sofer al unui autocar ce apartine ...
VIDEO - Cel mai fain proiect imobiliar din zona Sibiului. Case de tip englezesc la Happy City
Daca sunteti in cautarea unei oferte potrivite, la un pret bun si calitate pe masura, trebuie sa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor