Doliu la Teatrul National Radu Stanca din Sibiu - Ramas bun, Dan Hanganu!

   

Directorul si colectivul Teatrului National "Radu Stanca" Sibiu isi exprima adanca tristete si regretul prilejuite de decesul arhitectului Dan Hanganu.
Cunoscut si respectat pentru activitatea sa ca arhitect si profesor, Dan Hanganu s-a nascut la Iasi, in 1939 si a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, in 1961. A fost profesor la Universitatea McGill si la Universitatea din Montreal, membru al Ordinului National al provinciei Quebec, Doctor Honoris Causa in arhitectura al Universitatii Laval din Quebec (2004) si al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti (2003). In aprilie 2008 i s-a acordat medalia de aur a Institutului Regal de Arhitectura din Canada, cea mai inalta distinctie in domeniul arhitecturii in aceasta tara. Romania i-a acordat Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler si Ordinul national pentru merit in grad de Comandor. Din 2003 a fost membru de onoare al Academiei Romane. Activitatea sa profesionala si publicistica a fost recompensata cu peste 50 de premii pentru proiecte realizate in intreaga lume.

Dan Hanganu a fost, de asemenea, unul dintre prietenii Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care a participat la intalnirile organizate cu arhitectii in cadrul FITS, pentru noul teatru si care si-a manifestat interesul de a aplica cu propuneri pentru noua cladire, la concursul de proiecte. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 15:35
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 106 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO Masina cu numere ''M***PSD'' - Politistii au oprit vehiculul imediat
Un autoturism ce apartine unui roman stabilit in Suedia, a intrat in vizorul politistilor. Oamenii ...
Sacose cu bani gasite intr-o masina dupa un accident mortal
Politistii care au scotocit intr-o masina implicata intr-un accident mortal au ramas uimiti cand au ...
Primele imagini cu noua Dacie Sandero - Ce spun francezii despre noul model
Noua Dacie Sandero ce va fi lansata anul viitor pare sa fie extraordinar de reusita. Francezii de la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor