Doliu la Teatrul National Radu Stanca din Sibiu - Ramas bun, Dan Hanganu!

   

Directorul si colectivul Teatrului National "Radu Stanca" Sibiu isi exprima adanca tristete si regretul prilejuite de decesul arhitectului Dan Hanganu.
Cunoscut si respectat pentru activitatea sa ca arhitect si profesor, Dan Hanganu s-a nascut la Iasi, in 1939 si a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, in 1961. A fost profesor la Universitatea McGill si la Universitatea din Montreal, membru al Ordinului National al provinciei Quebec, Doctor Honoris Causa in arhitectura al Universitatii Laval din Quebec (2004) si al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti (2003). In aprilie 2008 i s-a acordat medalia de aur a Institutului Regal de Arhitectura din Canada, cea mai inalta distinctie in domeniul arhitecturii in aceasta tara. Romania i-a acordat Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler si Ordinul national pentru merit in grad de Comandor. Din 2003 a fost membru de onoare al Academiei Romane. Activitatea sa profesionala si publicistica a fost recompensata cu peste 50 de premii pentru proiecte realizate in intreaga lume.

Dan Hanganu a fost, de asemenea, unul dintre prietenii Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care a participat la intalnirile organizate cu arhitectii in cadrul FITS, pentru noul teatru si care si-a manifestat interesul de a aplica cu propuneri pentru noua cladire, la concursul de proiecte. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 15:35
Sursa: Ora de Sibiu

Articol citit de 102 ori


Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Traficanti de droguri din Sibiu si Cisnadie ridicati de acasa de politie. Toti sunt condamnati
Trei dintre traficantii de droguri implicati in cel mai rasunator dosar din ultimii cinci ani, au ...
Manevra a lui Dragnea - A ''furat'' un jucator de la FC Hermannstadt ca sa joace la echipa lui din liga 3
Plecarea portarului Horatiu Moldovan de la FC Hermannstadt la Vointa Turnu Magurele a surprins pe ...
Fenomen rar in Romania - Ninsoare cu zapada portocalie
Daca o sa va treziti ca afara ninge cu fulgi care au o culoare cu tenta portocalie, nu trebuie sa va ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor