Dosarul "Motorina" - Ghise de la Ana Oil s-a predat la politie - Moldovan de la Benz Oil nu e in tara si va fi dat in urmarire!

   

Sibianul Pavel Ghise, patronul de la Ana Oil, s-a predat luni. Acesta va sta dupa gratii sapte ani de zile, fiind condamnat in dosarul "motorina". Ioan Ovidiu Moldovan, administrator al SC Benzoil a fost si el judecat in acelasi dosar si ar avea de ispasit o pedeapsa de sapte ani. Acesta este insa plecat din tara.Ghise s-a predat, Moldovan e plecat din tara

Pavel Ghise s-a predat ieri la politie. Acesta are de executat o pedeapsa de sapte ani, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat.

In schimb, Ioan Ovidiu Moldovan, administratorul Benzoil Sibiu, judecat in acelasi dosar si cu o pedeapsa tot de sapte ani, este de negasit. Se pare ca acesta este plecat din tara. Daca insa nu se va preda in cateva zile, autoritatile il vor da in urmarire.

Grup organizat, sprijinit de fostul sef ANAF

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2011 - 2012, Radu si Diana Nemes, George Guliu, Dumitru Chirvasitu, Mihai Buliga, Andrei Florin Juganaru, Dumitru Preda, Ovidiu Ioan Moldovan si Pavel Dumitru Ghise au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare.

Grupul ar fi fost sprijinit, in diferite modalitati, de Sorin Blejnar, fost sef ANAF, de fostul sau sef de cabinet Codrut Alexandru Marta, de Viorel Comanita si de Florin Secareanu, care reprezentau "palierul de protectie", precum si de Mariana Vrinceanu, Nicolae Belba, Lucian Ionescu, "care se aflau in subordinea celorlalti membri si executau dispozitiile acestora, cunoscand scopul urmarit", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Anchetatorii sustin ca Radu si Diana Nemes, George Guliu si SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabila corespunzatoare activitatilor reale pe care le desfasura societatea, au inregistrat in contabilitate si in declaratiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achizitii de titei si au omis inregistrarea operatiunilor de comercializare a motorinei, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 lei (aproximativ 56 milioane euro).

Ovidiu Ioan Moldovan si Pavel Dumitru Ghise au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale aferente unor tranzactii cu aproximativ at in contabilitate si in declaratiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achizitii de titei si au omis inregistrarea operatiunilor de comercializare a motorinei, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 lei (aproximativ 56 milioane euro).
Marti, 16 Aprilie 2019, ora 15:12
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO Podul de la Libertatea a mai facut o victima
Nicio saptamana fara noi victime la podul de la Libertatea. Nenumarati soferi isi incearca norocul ...
KUKA dezvaluie "secretele" succesului fabricii din Sibiu - Sibienii sunt invitati la Ziua Portilor Deschise
Firma KUKA Automatizare Romania SRL isi deschide portile si invita sibienii sa viziteze, cu mic cu ...
VIDEO FOTO Sofer batut de un TIR-ist in trafic la Sibiu, pentru ca a dat prioritate altor masini
Un sofer de camion a fost pus pe scandal in dimineata zilei de miercuri. Acesta a batut un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor