Expozitia "Ambulanta pentru Monumente" - Vino sa vezi ce cladiri au fost salvate in Sibiu

   

Dupa un an intens si punere in siguranta in prima urgenta realizate cu succes in judetele Cluj, Hunedoara, Mures, Brasov, Sibiu, Salaj, Arad si Timis, Asociatia Monumentum vine la Sibiu pentru a prezenta rezultatele celor 32 de interventii (mori, biserici evanghelice fortificate, biserici ortodoxe, turnuri, porti, halte CFR etc.) realizate intre 2016 - 2019. Ambulanta pentru Monumente este o initiativa a Asociatiei Monumentum care isi propune sa actioneze eficient in domeniul salvgardarii patrimoniului imobil prin punerea in siguranta a unor obiective de patrimoniu importante aflate in stare avansata de degradare sau de precolaps. Peste 600 de monumente istorice din Romania aflate in proprietate privata sau publica asteapta salvarea de urgenta si numarul lor creste ingrijorator.Daca te intereseaza
Resedinta de vara din Sibiu a baronului Brukenthal sta...

Vernisaj pentru o expozitie deosebita ce are loc la...

Proiectul "Ambulanta pentru Monumente" al Asociatiei Monumentum, prin intermediul caruia se realizeaza punerea in siguranta a patrimoniului cultural imobil cu ajutorul voluntarilor, al mesterilor si al comunitatilor locale sub stricta supraveghere a specialistilor din domeniul conservarii si restaurarii monumentelor istorice. Acolo unde proprietarul ofera materialele de constructie necesare, "Ambulanta pentru monumente", a carei principal sustinator este Alteta Sa Regala, Printul de Wales, actioneaza pentru punerea in siguranta a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare. Proiectul si-a propus salvgardarea patrimoniului imobil si realizarea evidentei patrimoniului; cresterea nivelului de pregatire profesionala a specialistilor prin educatie non-formala participativa dupa sistemul "hands on training", recuperarea tehnicilor traditionale si a materialelor locale, implicarea comunitatilor in actiunile de salvgardare a patrimoniului si crearea de noi audiente.
Cele mai importante realizari sunt: inaugurarea unei retele de ambulante la nivel regional gestionata de diferite organizatii, mobilizarea comunitatilor locale in prezervarea patrimoniului si atragerea unui mare numar de parteneriate public-privat prin colaborarea cu autoritatile locale si regionale pentru finantarea monumentelor. Pana in prezent s-au infiintat 3 ONG-uri care au preluat activitatea in zona Banat (Timis si Caras-Severin), judetul Arad si judetul Salaj.
Vernisajul expozitiei "Ambulanta pentru Monumente 2016-2019" si prezentarea proiectului vor avea loc la Directia pentru Cultura Sibiu (DJC Sibiu), str. Tribunei nr. 2, Sibiu la ora 16.00, 10 decembrie.
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 11:19
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
VIDEO: Functionarul indolent de la Oficiul de Cadastru din Saliste - "Ba, fratioare..."
Bataie de joc la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) din Saliste. Un functionar ...
Demisii la Spitalul Judetean Sibiu - Doi directori au renuntat la functii
Se cauta director financiar - contabil si director de ingrijiri medicale dupa ce acestia si-au dat ...
Compa Sibiu intra in domeniul hotelier
Actionarii producatorului de piese auto Compa Sibiu au aprobat, miercuri, participarea companiei la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor