Ilie Carabulea inculpat intr-un nou dosar de crima organizata

   

Ilie Carabulea, alaturi de fiul sau, Oprea nicolae, Angela Toncescu, fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, dar si alte persoane, au fost trimise in judecata dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a finalizat in procedura de camera preliminara contestatiile depuse de inculpati in dosarul "Carpatica Asig", impotriva solutiei prin care Tribunalul Sibiu a constatat legalitatea sesizarii isntantei si a rechizitoriului, scrie adevarul.ro Procurorii DIICOT ii acuza ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 70 milioane de lei. Potrivit Agerpres, in 24 iunie, magistratii de la Tribunalul Sibiu au constatat legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul din 5 septembrie 2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul nr. 56/D/P/2015, "cu exceptia celor excluse" prin incheierea de camera preliminara din data de 10 mai 2019, pronuntata de judecatorul de camera preliminara.De mentionat ca instanta a constatat, in 10 mai, nulitatea absoluta a punerii in executare a masurilor de supraveghere tehnica incuviintate, respectiv prelungite, excluzand din materialul probator toate procesele-verbale de consemnare a rezultatelor activitatilor de supraveghere tehnica sus-mentionate. In conformitate cu Decizia CCR nr. 22/18 ianuarie 2018, instanta a dispus indepartarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de proba si a suportilor care contin rezultatul masurilor de supraveghere tehnica mentionate, precum si eliminarea referirilor la aceste mijloace de proba si eliminarea redarii continutului acestor mijloace de proba din rechizitoriul DIICOT.
Tribunalul Sibiu a dispus inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii Ilie Carabulea, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la abuz in serviciu, in forma continuata, fapta ce a produs consecinte deosebit de grave, instigare la fals intelectual, in forma continuata, si la uz de fals, evaziune fiscala, spalare de bani, in forma continuata, si Oprea Nicolae Carabulea, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la abuz in serviciu, in forma continuata, fapta ce a produs consecinte deosebit de grave, instigare la fals intelectual, in forma continuata, si la uz de fals, delapidare, folosirea cu rea credinta a creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia, in forma continuata (5 acte materiale).
De asemenea, instanta a dispus inceperea judecatii cauzei si in ceea ce o priveste pe Angela Toncescu, trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, in forma continuata (cel putin 6 acte materiale), fapta ce a produs consecinte deosebit de grave, instigare la fals informatic, in forma continuata, instigare la fals intelectual, in forma continuata, si la uz de fals. Aceeasi decizie a fost dispusa si pentru Maria Cosa, Georgeta Crideanu, Liviu Andrei Stoicescu, Gheorghe Nasarau, Ana Popa si Adrian Vacaru, precum si pentru SC Romticket SA si SC Carpatica Asig SA.
Impotriva incheierii Tribunalului Sibiu au formulat contestatie atat DIICOT, cat si inculpatii. Aceste contestatii s-au judecat miercuri, 11 septembrie, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanta care a stabilit ca termen de pronuntare data de 18 septembrie 2019. In urma cu trei ani si jumatate, in primavara lui 2016, omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Nicolae, si alti trei inculpati au fost arestati in dosarul Carpatica Asig. Ei au fost pusi in libertate dupa ce CA Alba Iulia a constatat ca in dispozitivul incheierii Tribunalului Sibiu nu s-a mentionat perioada pentru care s-a dispus aceasta masura preventiva, precum si data pana la care arestarea preventiva a fost dispusa. Prejudiciul cauzat este, potrivit procurorilor, de aproximativ 70 milioane de lei. Potrivit informatiilor date publicitatii in 2016, inculpatii au fost acuzati ca au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.
Ilie Carabulea a fost condamnat de instanta suprema, pentru fapte de coruptie, in 2017 la 5 ani de inchisoare intr-un alt dosar, ASF Carpatica, fiind liberat conditionat din Penitenciarul Aiud in iunie 2018. Omul de afaceri a mai fost incarcerat in Penitenciarul Aiud in 2012, pentru o jumatate de an, fiind liberat conditionat inainte de expirarea duratei pedepsei de un an si sase luni de inchisoare primita pentru dare de mita si cumparare de influenta.
Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 13:38
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Crima oribila in judetul Sibiu - Tanar injunghiat in curtea propriei case
Sambata seara se pare ca a fost una neagra pentru judetul Sibiu.Dupa ce doi tineri de 23 de ani au ...
Tragedie la kilometrul 80 pe DN14 - Sot si sotie morti la 23 de ani
Un grav accident de circulatie s-a petrecut sambata seara pe DN 14, la km. 80, intre Medias si ...
UPDATE FOTO Pompierii au reusit sa salveze Biserica din Strand. Focul a fost stins rapid
Mai multe echipaje ale pompierilor sibieni au ajuns duminica seara la Biserica de pe strada ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor