Masa calda gratuita pentru varstnicii din Avrig - Pensiunea Brandusa le ofera sprijin celor fara niciun ajutor

   

Criza coronavirus uneste oameni din toate colturile lumii. Solidaritatea este un cuvant rostit des de la aparitia primelor imbolnaviri cu COVID - 19. Oamenii inteleg in sfarsit ca doar impreuna putem depasi aceasta criza si fiecare ofera ajutor semenilor sai dupa posibilitati. Ferma Brandusa, de pe Valea Avrigului, a venit in ajutorul autoritatilor locale oferind o masa calda varstnicilor de peste 65 de ani care stau in casa zilele acestea. Ioan Maties, proprietarul Fermei Brandusa, a apucat sa faca aprovizionarea inainte de criza coronavirus deoarece pensiunea era rezervata complet pentru urmatoarele sase luni.Daca te intereseaza
VIDEO FOTO Oamenii din Sacadate repara singuri drumul din...
mai 4, 2014
"Pensiunea Ferma Brandusa vine in sprijinul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani, fara venit si fara nici un ajutor, in urma restrictiei privind COVID 19 si a decis impreuna cu Primaria Orasului Avrig, sa ajute persoanele din evidenta Primariei cu o masa calda gratuita. Noi aveam cateva grupuri care trebuiau sa vina la noi si bineinteles ca am facut aprovizionarea si am cumparat tot ce trebuia. Chiar inainte sa vina, s-a dat ordonanta ca se inchid toate hotelurile si pensiunile si am ramas cu camara plina", spune Ioan Maties.
Acesta a vazut in aceasta situatie, o oportunitate de a-si ajuta semenii in nevoie. Fara sa stea prea mult pe ganduri, a scos proviziile din camara si a inceput sa gateasca pentru zeci de varstnici din Avrig.
"Astazi (n.r. joi) pregatim o masa calda pentru 30 de persoane. Primaria ne da lista cu cei peste 65 de ani care nu au venituri si care nu au nici un ajutor. De maine, numarul va creste. Ajungem la aproximativ 100 de portii. Dupa Avrig, vrem sa mai oferim masa calda si varstnicilor din Porumbacu si din Scoreiu", mai spune Ioan Maties.
Livrarea mesei calde se va face intre orele 13:00 si 14:00 si va fi facuta de catre angajati ai Primariei Avrig.
"Ajutorul Fermei Brandusa este binevenit in contextul actual. Pe listele noastre avem zeci de persoane peste 65 de ani, fara venituri, care se vor bucura sa primeasca aceasta masa calda. In felul acesta nu vor trebui sa mai iasa din casa decat in cazuri urgente. Intreaga comunitate le este alaturi si sper sa inteleaga riscurile la care se expun nerespectand recomandarile autoritatilor si pe aceasta cale ii rog sa ramana acasa", a spus si primarul orasului Avrig, Adrian David.
Joi, 26 Martie 2020, ora 10:29
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV - Asistent medical de la Spitalul Judetean Sibiu infectat cu coronavirus - Inca patru sunt in izolare
Un asistent medical de pe Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Sibiu a fost confirmat ...
Stati in casa! Doua cazuri de coronavirus la Sibiu - SURSE
Medicii si autoritatile ii roaga pe sibieni sa ramana in case. Este cea mai buna "arma" de protectie ...
Dosar penal pentru medicul din Sibiu care s-a plans de lipsa echipamentelor de protectie la Spitalul Militar
Medicul Cristiana Oprita scria zilele trecute pe Facebook, ca in Spitalul Militar exista un caz de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor