Politia sibiana demareaza o campanie nemaiintalnita ce vizeaza motociclistii in trafic

   

Activitatea IPJ Sibiu urmareste informarea soferilor si a motociclistilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati motociclisti, precum si cresterea gradului de responsabilitate in trafic a motociclistilor.La data de 12 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, a avut loc conferinta de lansare a campaniei ,,Motociclistii exista in trafic".

Campania, initiata de Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana, in parteneriat cu Asociatia Free Riders, se deruleaza in perioada 12 martie - 31 octombrie a.c., in municipiul Bucuresti si in judetele Arges, Bacau, Constanta, Sibiu si Valcea.

Activitatea urmareste informarea soferilor si a motociclistilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati motociclisti, precum si cresterea gradului de responsabilitate in trafic a motociclistilor.

Pe parcursul celor opt luni, politistii vor desfasura actiuni in trafic pentru constientizarea soferilor ca pe strada circula si motociclisti, carora trebuie sa le acorde mai multa atentie, dar si pentru informarea motociclistilor pentru adoptarea unei conduite rutiere preventive.

Activitatea de astazi a fost sustinuta de catre seful Serviciului Rutier Sibiu, comisar sef de politie Pahontu Alin, seful Biroului Rutier Sibiu, comisar sef de politie Voinea Narcis, precum si de catre comisar de politie Stanciu Christian din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Andy Fazekas, reprezentantul clubului moto "Crazy Bike" Sibiu.

Totodata, pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video (poate fi gasit pe pagina oficiala de Facebook a Politiei Romane: Facebook.com/Politia Romana - www.politiaromana.ro), precum si mai multe materiale informative care vor fi folosite in trafic, respectiv bannere, CD-uri si smart flyere care se lipesc pe oglinda stanga a autoturismelor, astfel incat sa atentioneze conducatorii auto ca in trafic exista si motociclisti.

RECOMANDARI PENTRU MOTOCICLISTI

Pastrati contactul vizual - nu presupuneti ca va vad ceilalti. Incearcati intotdeauna sa aveti contact vizual cu soferii care ar putea fi pe cale sa va intersecteze traiectoria.

Anticipati intentiile partenerilor de drum - chiar si atunci cand soferii, biciclistii si pietonii vad ca va apropiati, ei apreciaza gresit, de multe ori, distanta ori viteza. Nu va bazati numai pe buna lor reactie.

Feriti-va de vehicule la viraje si intersectii - cel mai frecvent tip de accident de motocicleta este generat de soferii care nu se asigura la executarea virajelor la stanga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Asigurati-va in oglizi atunci cand virati - soferii care vin din urma s-ar putea sa nu incetineasca pentru dumneavoastra.

Fiti pregatit pentru conditii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietris, cale de rulare tramvai, gropi si alte pericole rutiere de suprafata care va pot afecta grav aderenta generand accidente.

Abordati curbele cu viteza moderata, fara a le "taia" - multe accidente se intampla din cauza patrunderii pe sensul opus.

Utilizati o casca de protectie omologata - care indeplineste standardele actuale de siguranta. Evitati sa cumparati o casca folosita, este posibil sa fi suferit un accident, iar reparatia poate ascunde vicii structurale.

Purtati imbracaminte de protectie pentru motociclisti - numai aceasta poate asigura o buna protectie in timpul unui accident si va protejeaza de intemperii. Preferati echipamentul modular ,,in straturi" astfel incat sa-l puteti adapta la conditiile meteo in schimbare.

Protejati-va ochii - curentul de aer, insectele zburatoare si praful va diminueaza vizibilitatea si va pot rani ochii sau fata. Cea mai buna protectie este o casca integrala cu masca de protectie inclusa.

Fiti vizibil - purtati haine stralucitoare, reflectorizante. Adaugati material reflectorizant in plus sau purtati o vesta reflectorizanta. Pastrati-va intotdeauna farul aprins si rulati in pozitia de unde soferii va pot observa cu usurinta in oglinda retrovzoare (la 2/3 din latimea benzii). Evitati unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.
Joi, 12 Martie 2015, ora 20:39
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Tranzactie imobiliara record la Sibiu - Valoarea este de peste 2,5 milioane euro
Anul trecut in Sibiu s-a inregistrat cea mai mare tranzactie imobiliara- s-a vandut un spatiu ...
Scandal in Turnisor - Razboi pentru un teren intre Biserica Evanghelica, Primarie si o sibianca
La nivelul Sibiului s-a tot vorbit despre diferite interese ale Bisericii Evanghelice fata de piata ...
VIDEO FOTO Traficul din Sibiu blocat de #sieu - Sute de sibieni au iesit in strada in semn de protest
Sibiul s-a alaturat protestului #sieu. Pentru prima data in Piata Unirii s-au auzit claxoane nu de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor